tratatundra
24. únor 2020
1080 

Na růžovém (kreativním) obláčku

Od doby, co se mi narodila před pěti lety moje vysněná holčička, růžová barva začala být neodmyslitelnou součástí mého světa. A to aniž bych to tak sama chtěla. Od známých i neznámých se na nás valily hory růžových šatiček, kloboučků, hraček... a než jsem se stačila nadát, náš životní prostor tak nějak zrůžověl a postupně jsem začala zalíbení v růžových barvách nacházet i já sama. Proto, když v jedno chladné úterý u nás zazvonil kurýr a přivezl obří balík s růžovým obsahem, byly jsme dvě, co jsme šílely nadšením!

Canon_PIXMA

Roztomilá, stylová a funkční

Taková je tiskárna Canon PIXMA TS5352. V růžové barvě jí to náramně sluší a přestože se můj manžel na tuto barvu vůbec netvářil, musel taky poznamenat, že má něco do sebe. Navíc, její jednoduchý, elegantní a nízkoprofilový dizajn je neodolatelný v jakékoli barvě z nabídky. Pastelové barvy a minimalistický vzhled dokonale doplňují LED diody "pobíhající" zprava doleva a zas zpátky. Ve srovnání s tiskárnami, které jsme měli doma dřív, musím říci, že tato od Canonu má rozhodně styl a funguje i jako hezký a funkční doplněk pracovního koutku. 

Krása není vše

Na jedné straně je hezký dizajn, je ale tiskárna stejně funkční jako krásná? 

Tiskárna Canon PIXMA TS5352 toho umí hodně a nabízí obrovské možnosti kreativního využití. V případě tohohle testování v rámci dokonalého otestování všeho, co PIXMA umožňuje, víc než kdykoli platilo, že štěstí přeje připravenému, jelikož součástí zásilky byl jen vzorek 3 ks fotopapíru o rozměru 13x13, což ani zdaleka neumožňuje dokonale otestovat celou nabídku možností, jak tiskárnu využít. Což mě osobně mrzelo a hned jsem se vrhla na objednání dalších papírů různého druhu, které ale do konce testování nestihly dorazit. Zažehlovací papír, opakovaně přelepitelná folie, magnetický papír nebo oboustranný matný papír. To vše dělá z tiskárny nekonečnou studnici využití, nicméně, když doma máte pouze obyčejný kancelářský papír o rozměru A4, jsou vaše možnosti značně omezené.

To ale neznamená, že jsme z tiskárny "nevymlátili", co to šlo. 🙂

Ovládání na dálku

Úplně nejlepší, co, podle mě, tiskárna nabízí je bezdrátové ovládání. Žádné přebytečné zavazející a obtěžující kabely! Žádné přehazování kabelů z jednoho PC do jiného, přeposílání fotografií ze smartfonu do počítače. Díky aplikaci Canon PRINT pro mobilní zařízení a komunikaci přes AirPrint se zařízeními z dílny Apple je tisk vážně pohodlný. (Tiskárna ale nabízí i možnost připojení přes USB port nebo Bluetooth.) Nemusíte ani vylézt z postele a tisknete. 🙂 Tuhle možnost jsem využívala hojně, když jsem se snažila vyležet nemoc a co dvacet minut za mnou běhaly děti, že nutně potřebují vytisknout další a další omalovánku. Co víc si přát, než jim nechat vybrat obrázek na mobilu a už je jen poslat, aby si obrázek vyzvedly ve vedlejší místnosti. Což mě přivádí k postřehu, že bych klidně umístila tiskárnu i do ložnice. Docela mě totiž překvapil její tichý chod. Proti tomu, jak si vybavuji kravál, který nadělala tiskárna, co jsme z provozu vyřadili 3 roky zpátky, je Canon PIXMA tichoučká jako myška.

Domácí fotolab

První z funkcí, která mě, jakožto vášnivou milovnici fotografování, zaujala, byly automatické opravy fotografií prostřednictvím aplikace Canon PRINT. Co se týče kvality tisku fotek jsem docela pedant, a tak možnost automatického doostření a doladění barev především při tisku fotek z mobilu a ze sociálních sítí, které automaticky snižují kvalitu, mi přijde naprosto boží. Hned jsem využila příležitosti a vytiskla si fotky stažené z aplikace Messenger, u kterých fotolaby hlásí nedostatečnou kvalitu pro tisk. A? Docela to šlo. Barvy hezké a na to, jak špatná ta původní kvalita byla, tak ostrosti fotek nemůžu nic vytknout. Navíc jsem objevila Easy-PhotoPrint Editor, který nabízí možnost vytisknout si průkazkové fotografie v pohodlí domova! Co víc si přát?

Canon Creative Park

Upřímně, nikdy by mi nenapadlo, že něco jako CreativePark existuje. A je to vlastně hrozně fajn aplikace. Taková databáze DIY nápadů všeho druhu. Ať už chcete kreativní výzdobu na párty, ručně vyrobené přání k jakékoli příležitosti, originální dekoraci do domácnosti, anebo tvořivě zabavit děti. Díky Canon CreativePark to vše máte v mobilu. Z aplikace jsem byla nadšená, tedy až do doby, co jsem zjistila, že na stejnojmenném webu je k mání několikanásobně víc vzorů ke tvoření, než obsáhne aplikace v mobilu. Ke každé složitější skládačce jsou navíc v aplikaci i podrobné návody, jak na ně..

A právě díky webu CreativePark jsme se mohly s Katkou pustit do našeho projektu slepé mapy. Tenhle projekt jsem měla v hlavě už pár týdnů, aniž bych tušila, že díky testování Canon PIXMA TS5352 přijdu ke vzorům 3D modelů pamětihodností z různých koutů světa jako slepé kuře k zrní. A tak jsme malovaly, lepily a tiskly a sice naše mapa ještě není ani zdaleka hotová ve finální podobě, jsem z ní nadšená a o její finální podobu se určitě podělím. Zatím pouze Tower Bridge, Eiffelova věž a Sagrada Familia. Pro účely sestavování těchto a taky dalších 3D modelů doporučuji pořídit si oboustranný matný papír, který je v aplikaci přednastavený jako výchozí tiskový materiál. Popravdě, lepit je z obyčejného kancelářského papíru bylo hodně pracné a jsem docela ráda, že na fotce je Sagrada Familia neostrá. :D

A kromě toho nám příchod růžovky přišel docela vhod i protože jsme zrovna potřebovali vyrobit pozvánky na narozeninovou oslavu a do cesty přišel i Valentýn, který sice neslavíme, ale proč nevyužít možnosti vykouzlit manželovi úsměv na rtech prostřednictvím milé Valentýnky?

Snadné a intuitivní ovládání 

Jak už jsem zmínila, ovládání nikdy nebylo pohodlnější a mobilní aplikace je velice jednoduchá a intuitivní stejně jako ovládání tiskárny tlačítky. Jediná věc, se kterou bojuji a nedobojovala jsem se do vítězného konce je oboustranný tisk, který je, z mého pohledu úžasnou funkcí, nicméně, tiskárna tiskne druhou stranu vzhůru nohama a tenhle fakt se mi dosud nepovedlo nijak přenastavit. Budu ale pátrat dále.

Jak u nás vlastně tedy Canon PIXMA TS5352 uspěla?

Obecně mohu konstatovat, že jsem lepší domácí tiskárnu ještě neměla a to jsem zkusila jak starší modely Canon, tak i jiné značky.

+ tichý chod
+ krásný elegantní dizajn
+ všestranné využití jak k tisku dokumentů, tak i fotek nebo magnetů a zažehlovacích obrázků
+ ovládání přes mobil nebo AirPrint
+ možnost využití aplikace Creative Park pro kreativní tvoření různého druhu
+ automatický oboustranný tisk, který šetří papír
+ automatická oprava nevydařených fotografií
+ tiskárna komunikuje v českém jazyce
+ zásobník na až 100ks papíru
+ automatická detekce rozměru vloženého papíru za pomoci posuvných vodítek papíru
+ možnost tisku, kopírování i skenování

- dokumenty vzhůru nohama u oboustranného tisku
- vyšší cena některých speciálních materiálů pro tisk
- pro úplné využití všech možností, které tiskárna a CreativePark nabízí nestačí doma mít pouze obyčejný kancelářský papír

Na základě výše uvedeného a přes drobné nedostatky, které jsem uvedla, dávám tiskárně 5 bodú z 5!
Na závěr bych chtěla poděkovat @konik_testuje a firmě Canon za možnost testování!

#test_canonpixma

#recenze 

#zkusenosti_canonpixma

Díky za recenzi 🙂 jen bych měla doplňující otázky 🙈 co znamená vyšší cena speciálních papírů? Moc nevím pod čím je hledat, tak nejlépe kdyby byl nějaký odkaz? 🙏 A jaké barvy se do tiskárny kupují? Díky moc 🙂

22. únor 2020

Cartridge CANON CL 561 a CANON PG 560.

Co se týče papíru, tady je seznam různých druhů vhodných pro tiskárny Canon PIXMA https://www.canon.cz/printers/inkjet/pixma/phot...
Třeba oboustranný matný papír doporučovaný pro většinu vystřihovánek a přáníčkek, atd. vychází i víc než 10 Kč za jeden list A4, což pro někoho může být už hodně. A zažehovací nebo samolepící papíry jsou zas o něco dražší... Určitě lze sehnat i levnější alternativy, ale já nějak spoléhám na "originální" doporučený příslušenství.

22. únor 2020

@tratatundra kdyz se testovalo, docela mne to zaujalo a premyslela jsem nad tim, zda se zapojim. Nakonec jsem hledala ruzne plusy a minusy a odradily mne vysoke naklady na tisk oproti laseru a bohuzel i dnesni trend, ze nove cartridge stoji vice, nez zase nova tiskarna:( ale to neni pouze o tomto jednom vyrobku. Jinak si myslim, ze za ty vstupni naklady zajimava vecicka s hodne funkcema.

26. únor 2020

Začni psát komentář...

Odešli