1 / 1

    co to je za očkování?

    13. led 2021

    @jijulka Podle me preockovani Hexy? 🤔

    13. led 2021

    @m.e.l na to je velká... hexa se boostuje v roce. V 5 letech se dava jen trojvakcina tetanus, pertuse, zaskrt...

    13. led 2021

    @jijulka No o tom mluvim, ja to nazyvam hexou. 😁

    13. led 2021
    Autor komentář smazal

    Mimochodem, nechteji ji pichnout ani Priorix, pac ho dostala pozde - ve trech letech a pry neni treba tím padem.

    13. led 2021

    @jijulka @m.e.l. On to měl být Infarix. Na SK mají schéma 2+1 s tim, že se boostuje tou trojkombinacii v šesti letech. Jo a Katka měla ještě schéma 3+1

    13. led 2021

    @tratatundra jestli dostala trojkombinaci až ve třech, tak bude mít ještě dost protilátek a boost stačí později. My jdeme teďka teda ještě na tetanus tuším, to nemáte?

    13. led 2021

    @m.e.l hexa je to první očkování od miminka.
    Trojkombinace je mmr a to je úplně něco jiného.

    13. led 2021

    @malenka3 trojkombinace v 6 letech je Adacel, tetanus, pertuse, zaskrt.

    13. led 2021

    @malenka3 Nejake ockovani kombinace v peti letech je??? !!! To vim, protoze ho mel Luky dostat v peti letech, kvuli postizeni ho uz nedostal jen tetanovku. Ted mu lezi u dr. tetanus v 11ti letech. . . cekam na schvaleni neurolozky, ze ho smi uz dostat (v cervenci nasazeny leky na epi).

    13. led 2021

    @m.e.l je Adacel, jak pise @jijulka, to je trojvakcina

    13. led 2021

    @fifina86 Vlastne osekana Hexa. 😁

    13. led 2021

    @m.e.l ano, máš pravdu, je to trojvakcina a jako by osekaná hexa, i když je to nepřesné označení...

    13. led 2021

    @m.e.l polovicni 🤣 A asi nekdy potom by melo byt i mmr, jak se ted zacalo ockovat pozdeji

    13. led 2021

    @tratatundra a tobe to vadi, ze ji nechtela preockovat? ja jsem za kazde ubrane ocko rada 🙂

    13. led 2021

    @fifina86 mmr se naopak nedavno zacalo ockovat drive ne? ne pozdeji... myslim ta prvni davka...drive to bylo myslim neomezene vekem, ted je to mam za to 15. mesic veku?

    13. led 2021

    @kackakastanka Vůbec neeee... Jen jsem zůstala překvapená. Po reakcích, co měl Beník na MMR bych nejraději už nikdy nic neočkovala.

    13. led 2021

    @tratatundra my to zatim take nemame, neb jsme nebyli vyzvani a ja na to netlacim, takze vlastne dobra zprava, ze to neni tak nutne 🙂

    13. led 2021

    @kackakastanka Jsem právě ale překvapená, že tím, že dostala MMR až ve třech, tak jí drohou dávku nebudou ani chtít píchat. Což je vlastně fajn zpráva, protože mám z toho hodně velký respekt.

    13. led 2021

    @kackakastanka myslim tu druhou davku, ta se dava pozdeji.

    13. led 2021

    @jijulka jo, díky. Tak to teď na nás chystá doktorka na preventivce.

    13. led 2021

    @tratatundra také jsem slyšela, že když je mmr později, že stačí jedna, to je velmi dobrá zpráva a osvícený přístup vaší lékařky

    13. led 2021

    To je skvělý. Dcera má stejné schéma jako tvoje a mmr dostala ve 3,5. Zkusím to na naší Dr.,že to další mmr nechci.

    13. led 2021

    @kackakastanka
    @tratatundra
    Holky máte k tomu nějaké (oficiální, ověřené) info? Moji oba mladší dostali MMR později, nejmladší určitě až po 3. roce, prostřední nevím přesně, musím dohledat, ale taky to bylo o dost později než běžně (u nejstaršího totiž po vakcinaci MMR nastal regres a projevy PAS), takže jsem pak byla mnohem opatrnější.
    Doktorka nás pak honila s přeočkováním normálně podle termínu v 5 letech (to jsem odložila) a teď znovu v 7 letech (to kašlal, tak je objednaný teď na únor...). Vždycky na mě kouká jako že chci ty děti pomalu zabít, když jim tu dávku hned nedám.
    Nejde mi o to to vůbec nedat (byť z MMR za mě mají smysl jen spalničky), ale nechci je píchat zbytečně nějak moc často (idea byla spíše, že se udělá větší rozptyl, aby to déle drželo ochranu, mám za to, že naše věková skupina už je třeba ke spalničkám vcelku náchylná, že už protilátky nemáme). Tak že bych jí mohla v klidu něčím argumentovat.

    16. led 2021

    @verdos nemám, to ne, jen čím později ta druhá, tím lépe, klidně vůbec, ale to asi neprojde... mně dělala praktická protilátky proti spalničkám, jsem z generace, která byla očkovaná jen proti nim, zarděnky i příušnice jsem měla, stejně jako sourozenci a úplně v pohodě jsme to zvládli, takže já bych také nejraději očkovala jen spalničky... ale co chci říct, že mi i po těch letech vyšly v krvi protilátky proti těm spalničkám... a měla jsem jen jednu dávku před x lety...
    tedy zvažuji a je to i rada na tvůj dotaz, nechat udělat prckovi z krve test protilátek po té první, není to nejlevnější, ale není to nezaplatitelné, a pokud mu protilátky vyjdou, budu licitovat, že druhou dávku nepotřebuje... a zvlášť u vás, pokud jste měli reakci jakou popisujš

    16. led 2021

    @kackakastanka Já s těma protilátkama u dospělých vycházím z toho, že když naposledy vypukla epidemie v Ostravě, nějakou dobu dávala KHS informace o nakažených včetně věkových kupin a nejvíc nakažených vycházelo někam kolem těch 35-45 let nebo tak nějak (pak jim jakože zkolaboval web a pak už tam nové informace nedávali). Nicméně to bylo zajímavé, protože v těch nejstarších měli většinou protilátky ještě přirozeně, pak od určitého věku tam byli nemocní, to byli očkovaní jako my, prostě kdysi... a pak to zase klesalo k dětem, ke byl mnohem menší výskyt (a tam byl výskyt u neočkovaných, ale i u očkovaných). Sama jsem si protilátky dělat nenechala, nějak mám už delší dobu v plánu změnu lékařky, tak možná potom (ale nejprve bude v plánu tetanus).
    U dětí uvidím, jak se to bude vyvíjet. Nejstarší už se stejně očkovat MMR nebude a u těch mladších to zatím vychází vždycky tak, že jim stejně něco je a já napíšu odklad a je to.

    16. led 2021

    @tratatundra Dcera dostala až ve čtyřech, než nastoupila do školky.(MMR) A slovácí už druhou neockují vůbec, nebo za kolik let?

    16. led 2021