volcok87
2. čer 2020
804 

Jeden ze snů, co se dá splnit i s dětmi 😊

Mým největším darem jsou děti a manžel. Bezmezně je miluju. Ale hrozně mi po narození syna něco chybělo. A to byla seberealizace. Mě zaměstnání před a mezi dětmi byla vždy na callcentrech. Byl to takový rozvíjející trend a nikde jinde jsem práci nesehnala s maturitou. Na střední škole v druhem ročníku jsem začala chodit s ex, který mě stáhl na dno. Moje známky a docházka byly příšerně. A i přesto jsem moc chtěla na VŠ. nedostala jsem se ani na jednu ze 7 škol! Bylo to strašně demotivující. Proste na to nemám, nedá se nic dělat.
 Vzdělávala jsem se aspoň doma, hodně jsem četla už od 8 let, v pubertě byl moji vášni Shakespeare a Molière. Každý rok potom jsem seděla u počítače a říkala si, ze to zkusím, ze si podám přihlášku, zkusím ovlivnit svoji budoucnost tak aby byla šťastnější. Ale vždycky převládlo to negativní smyšleni, ze bych na to stejně neměla a žádnou další přihlášku si až do 30 nepodala.

Abych ještě uvedla na pravou míru, trpím psychiatrickym onemocněním HPO, takže veškerý stres snasim minimálně několikanásobně hůř než běžný člověk, ale jsem poměrně dobře zalecena medikaci a terapiemi.

Proste 30 let. Domov, 2 super děti a neskutecne úžasného manžela. A co dal? Životní milník. Co budu po rodicaku dělat, když mám praxi jen jako operátorka a to už nedám. Tak jsem si potají podala přihlášku na VS kombinované studium a ono to vyšlo! Nemohla jsem uvěřit. Čekaly mě 3 roky studia a víte co? Já to milovala. Studium jsem ukončila s průměrem 1,46. Manžel mi byl neskutečnou oporou, na každou zkoušku co jsem se připravovala převzal odpovědnost o domácnost a děti. Bez nej bych to nikdy nedokázala. Včera jsem dostatnicovala. Vlivem stresu se projevila moje horší stránka nemoci, takže stres se na mě podepsal víc než jsem chtěla,  ale dala jsem to! Ne tak hvězdné jak jsem chtěla, ale proste to mám. Jsem Bc. Já a svagrova jsme jediné v rodině. Já sama na sebe jsem neskutecne pyšná. Chci být příkladem pro své děti. Chci si najít lepší uplatnění abysme se měli dobře. Navíc mě od září přijali už na 3 další VŠ na navazující magisterské studium. Takže teď si i mužu vybírat.

Pro někoho to není důležité, ale pro mě tohle strašně moc znamená. Snad to někdo pochopi😊 potřebovala jsem se vypsat ze své radosti. A jestli některá maminka váha, tak rikam ať do toho jde! Strávila jsem tři roky studiem co mě baví a hlavně jsem potkala neskutecne super lidi. Jsem naprostý introvert a tohle byla pro mě výzva.

Teď se strašně těším na prázdniny, kdy se budu maximálně budu věnovat svým detickam. Máme naplanovanych snad tisíc výletu než nám nastanou zase školní povinnosti. 😄 

Jste sikovna!!! S detmi bych VŠ nezvladla!!! Jste dooost dobra 👍

2. čer 2020

To je super příběh! Já si zatím moc nedovedu představit studovat s dítětem... Gratuluji!

2. čer 2020

Smekám!!

3. čer 2020

Pod to se podepisu. Když se chce, je to v hlavě a je opora doma, tak to jde... Mám akorát zkouškové na navazujícím, příští rok konec... Těším se na konec, to určitě, ale stejně to vlastně na mateřské bylo fajn studovat....

3. čer 2020

Gratuluji, skvělé. A co jsi studovala?

3. čer 2020

@zebruska jo, ale opravdu musí být opora doma. To je ta podminka sine qua non. Jinak se může jít člověk leda tak vyfotit a může to mít v hlavě 1000x. Jsem jednou cetla článek (ne na konikovi) o nějaké mamine co si vystudovala na mateřské 2 mgr , zmenila kvalifikaci, ziskala nobelovu cenu a vyřešila problem třetího světa či co.Jak je skvělá a jak matky co nic na materske nedelaj v podstatě ztrácí čas a jsou líné. . A pak prohodila "no víte , ja mam 2 hlídací babičky a manžela co se postará komplet o celou domacnost". Mno 🤷 takže asi tak.

3. čer 2020

Moc gratuluji!!! 👍👍🌹

3. čer 2020

@78marcela bezpecnostne právní činnost a doufám ze dal půjdu na JCU na civilní nouzovou připravenost obyvatelstva

3. čer 2020

@odula ano ano a třikrát ano. U mě hrál mega obří pomoc manžel, bez nej by to opravdu neslo. A stokrát jsem mu dekovala ze mi to umožnil. Moje máma je po rupture aneurysmatu, takže tam hlídání nepřišlo v úvahu a tchyně je taky pracující, takže cela váha byla na manželovi a moc si ho za to vážím.

3. čer 2020

A jinak děkuji všem 😊♥️

3. čer 2020

@odula u nás to je podporující manžel, který v době mě školy byl s klukama doma, občas maminka/tchyně, ale minimálně, dvakrát hlídala moje prababička. Jinak jsme to pokryli s manželem... Ale na rovinu říkám, že bez jeho podpory by to nešlo... Ty hlídací babičky jsou bonus plus...

3. čer 2020

@volcok87 to zní skvěle. Tak držím pěsti. Já jsem na JČU na CZV, dodelavam si aprobaci na první stupeň.

3. čer 2020

@78marcela ano zaznamenala jsem to 😊 jsem přijata ještě na 2 další VS ale chtěla bych zůstat doma kvůli dětem. Do CB to mám 10 minut autem. A o kvůli zaměření samozřejmě. Jinak bych šla asi na obchodní právo. To je pro mě takový bonus, ze nemusím dojíždět velké dálky. To taky hodně pomůže, vím ze ty to mas hodně z ruky.

3. čer 2020

@volcok87 jo, to dojíždění je hrozný. Studium mě.bavi, ale cestování děs.

3. čer 2020

@78marcela to chápu 🙏🏻 Mě vzali ještě do Prahy a do Krumlova, což je druhá varianta, tam to mám cca 35km, to se taky ještě dá. Ale na te fakultě JCU vystudovala svagrova před 3 lety, takže má i známe co studovaly můj obor a nějaké podklady ke studiu byly stejne i s jejím, i když ona je zdravotní sestra. Takže nejvic plus má proste JCU 😊 jen musím doložit diplom.

3. čer 2020

@volcok87 ty jo. To zní jako hodně zajímavej obor. Mířila jsi vždycky tímhle směrem??

3. čer 2020

Gratuluji, doufam ze podobny clanek budu moci napsat za dva roky ja. 🙈 Koncim ted druhy semestr.

3. čer 2020

@odula ne a jsem rada, ze jsem pockala do 30 když jsem pak přesně věděla co chci, v 19 jsem byla hrozne nejistá. A při studiu to pak už nějak samo vyplynulo

3. čer 2020

@m.e.l das, ono to uteče strašně rychle

3. čer 2020

@volcok87 O vikendu delam statistiku. 🤷 Je mi z toho spatne. . .

3. čer 2020

super.. a jen tak dál.. taky vím, že to jde.. magisterské státnice jsem dělala, když měl půl roku.. denní studium.. malýho jsem měla všude sebou v šátku a šlo to 😀

9. čer 2020

Velká gratulace! Pokud se na to cítíš, máš oporu a chuť, tak určitě pokračuj.
Dělala jsem navazující s dítětem a pro mě to bylo perfektní, neřešit jen plínky. Rozumím jak touze po změně, tak hrdosti z úspěchu. Já otěhotněla těsně před bc. státnicemi a před plánovanou svatbou, poslední zkoušku 1.semestru navazujícího jsem dělala týden před porodem a 4týdny po porodu jsem plynule přešla na kombinované studium.. Ing. státnice pro mě byly nával hrdosti a zadostiučinění 🙂

10. čer 2020

@volcok87 gratuluji 😊 a můžu se zeptat, jaké je uplatnění s tímto oborem, co můžeš dělat?

12. čer 2020

@priefi cokoliv co se tyče státní a veřejné správy. Uplatnění je velmi široké 😊

12. čer 2020

Začni psát komentář...

Odešli