#podzim_s_viledou
    Podzim byl pro mě spíš ve znamení zahradních prací, ale teď když se počasí pokazilo, je na čase se zase pověnovat úklidu doma.

    lenkalagronova
    Zpráva byla změněna    28. říj 2018    

    #podzim_s_viledou
    Mám doma 2 úžasné pomocníky 😍 ten nejmenší má moc rád vysavač ("huuu huuu"),koště,mop a při všem se snaží asistovat😉 a ten větší (na fotce 😊 ) je mým pomocníkem ve VŠEM. Kdykoli a cokoli potřebuji 😘

    #podzim_s_viledou Dcerka Edit(5let) strašně rádá vytírá,i když to musím potom tajně vysušit,jinak by to schlo asi tyden,ale kazit radost ji nemůžu,podzim si děti užívají každé po svém 🙂

    (2 fotky)

    #podzim_s_viledou
    Obrázek je pro mě vzácnost, je to klukův první školkový výtvor.
    Co se týká úklidu, někdy si říkám, že na to, že mám dva puberťáky, je to bída. Ale na druhou stranu musím říct, že oba chodí na gymnázium a mají spoustu zájmových kroužků, takže přes týden chodí domů za tmy. A já jim dělám servis🙂. Ale o to víc pracují o víkendu - nejen úklid, ale i práce kolem domu, dřeva na topení... Úklid vlastního pokoje je samozřejmostí. Větší problém je náš nejmenší mazánek, ten zatím uklízí jen svoje hračky a nárazově drobnosti (utři, vyskládej, poskládej...). Na tom budu muset vědomě zapracovat 🙂.

    #podzim_s_viledou děti mi a úklidem pomáhají tak nějak odmalička. Když přijdou že školy každý má svůj regalek kde si dá oblečení v kterém byl ve škole a z druhého regálku si veme oblečení na doma. Mají každý svůj rucnicek do kterého se utíraji... A v pokojíčku koš kde si dají špinavé oblečení. Od malinká jsme uklizela pokojíček s nimi... Vedla je k tomu, že vše má své místo. Funguje to parádně a mnoho času mi to ušetří. Tím, že používám fialové hadyrky tak má každý svou a utrou si i prach... Kdyby měli používat saponaty a ne hadyrky... Nedovolila bych..

    dvorkada
    Zpráva byla změněna    18. říj 2018    

    #podzim_s_viledou
    Jelikož mám samé kluky a ještě ke všemu jsou nepořádní po taťkovi tak víc uklízím já ale také se zapojí, snažím se je nenutí spíš je inspirovat aby je to bavilo.. Jako malou mě rodiče do úklidu nutili a já to nesnášela tak se snažím nedělat jim to samé 😊

    (2 fotky)

    #podzim_s_viledou naše čerstvé podzimní foto
    dcera 6 let dostala za ukol od prazdnin kazdy vikend vzit vlhceny ubrousek a musi projet vsechny listy u zeme 🙂 nic jineho prakticky zatim nedela..

    #podzim_s_viledou . Podzim je ro nejkrásnější roční období. Miluji vůni paleneho listí,miluji barvy přírody a to,že člověk brzkým stmivanim nemá pocit,ze něco musí. Musí posekat trávu,musí ven i když se dětem nechce. Může zapálit svíčku a být se svými milovanymi. A úklid? Doma,v naší pětičlenné domácnosti uklízím jen já. Občas mi pomůže syn,15 let. Dcerka sedm je bordelar přes všechny mé snahy,muž toho má v práci dost a Terezka má tři měsíce. Uklizim ráda a ráda si uklid zprijemnim kvalitními pomocniky 😉

    #podzim_s_viledou
    Jako máma dvou kluků si nedělám moc iluze, že z nich budou domácí hodpodyňky, ale vždy uklízím I s nimi, aby veděli, že se čisto doma neudělá samo. Jsou to moji malí pomocníčci. Starší Peťa už si uklízí hračky, vysává pokojíček, utírá prach a vyhazuje odpadky. Rád mi pomáhá pri vaření.
    Podzimní dny, pokud je hezké počasí trávíme venku na procházkách nebo na dětském hřišti, ale máme I rádi, když prší a zabalíme se do deky s pohádkou.

    #podzim_s_viledou
    Můj malý syn (rok a třičtvrtě starý) je uz veliký pomocník. Kolikrát si až říkám,že ho to baví. Ale snažím se ho k úklidu vést od malička. Takže si po sobě většinou uklidí i hračky ( samozřejmě ,že nevycidi pokojík,úklid je úměrný věku. Jedině z čeho má zatím respekt,je zapnutý vysavač😉 to se schová do kouta a kňoura dokud neuklidim😂

    elinkal
    Zpráva byla změněna    18. říj 2018    

    #podzim_s_viledou
    Pomoc naše Alexe s úklidem spočívá v pečlivém, neustálém a celodenním tréninku mé osoby z jeho strany. Uklízím neustále a buď to není vidět vůbec nebo je uklizeno max hodinu. Ale snažím se to přecházet, malý je jen jednou, tak si chci užít tohle období, naklizeny byt pak už bude celý život.

    #podzim_s_viledou

    Mám dva kluky, ročního a dvouapůlletého. Domácí práce děláme společně, já uklízím a mladší mi přerovnává věci v kuchyni, občas má pocit, že jsou některé věci nadbytečné, tak je neváhá okamžitě hodit do koše. Z bytu se stal Bermudský trojúhelník, záhadně v něm mizí kuchyňské vybavení. Starší už z toho vyrostl a když chce, tak rád pomůže naplnit a zapnout pračku, vystát bo*děl ze země, utřít loužičky... atd. Ale, že by po sobě uklidil hračky, to neeeee.