konik_testuje
    22. čer 2022    Čtené 159x

    BEBELO pleny - aby bylo všechno v suchu

    Každý rodič ví, že spokojenost děťátka závisí na několika faktorech. A právě dobře padnoucí plenka a zadeček v suchu jsou jedním z nich. Radost z pohybu, pohodlí, hebká pokožka bez podráždění, ale také klidný spánek – to vše ovlivňuje právě výběr plenky. Na co se zaměřit a čeho se vyvarovat? Otestovali, sepsali a shrnuli jsme všechno za vás. Z pohledu rodiče. Protože kdo poradí lépe než máma mámě?

    V případě plen platí, že raději jednou zkusit než stokrát slyšet. Proto jsme se v redakci Modrého koníka rozhodli vyzkoušet plenky BEBELO25. Abychom zhodnotili všechny vlastnosti, pleny otestoval náš nejcitlivější člen redakčního týmu Adámek, který jen tak jakékoli pleny netoleruje. A jak obstáli? Přečtěte si naše hodnocení, plusy, ale i minusy.

    Nenechte výběr plen náhodě

    Plenky - proč z toho dělat vědu? Mají přece jen jediný úkol, a to zadržet bezpečně uvnitř vše, co uvnitř zůstat má. Nicméně, kdo už dítě má, ví, že praxe obnáší mnohem více proměnných. Důležité je, aby plenka dobře sedla, netlačila a neomezovala děťátko v pohybu. Zároveň však musí mít dobré absorpční a těsnící vlastnosti, aby bylo děťátko spokojené a v suchu. A pak je zde ještě citlivá pokožka některých dětí. Třeba toho mého. Hned v porodnici jsme se setkali s plenkovou dermatitidou, vyrážkou v plenkové oblasti. Vyzkoušeli jsme spoustu značek, než jsme našli pleny, které by Adámkovi nezpůsobovaly kožní problémy. Proto jsme se s malou dušičkou odhodlali otestovat pleny BEBELO, s nimiž jsme zatím zkušenost neměli.

    Vhodné i pro citlivou pokožku? Jednoznačně!

    A co nás přesvědčilo, abychom do toho šli? To, že plenky jsou bez parfemace, dermatologicky testované a vhodné i pro citlivou pokožku. A citlivá pokožka našeho Adámka toto tvrzení jen potvrzuje. Žádná reakce, zarudnutí či vyrážky. Pokožka v plenkové oblasti zůstala krásná, jemná, miminkovská. Toto je pro mě v případě volby plenek alfou a omegou. Tady se víc asi není potřeba rozepisovat. Za nás 10/10.

    12 hodin pohodlí a sucha? Žádný problém!

    Dalším důležitým požadavkem je, pochopitelně, absorpční schopnost. Protože nikdo nechce řešit nehody. V rámci zákona schválnosti mateřského světa, v té nejméně vhodné situaci. Například uprostřed plné kavárny, případně venku, když nesete dítě a na sobě máte bílé šaty. Ano, vlastní zkušenost. V případě plenek BEBELO se nám však po celou dobu testování taková nehoda nestala ani jednou. Všechno, co má zůstat v plence, v ní i skutečně zůstalo. A že jsme jim dali zabrat. Zvládly i prokojenou noc bez výměny pleny. Přestože byla plena vážně plná, nikde neprotekla a Adámkovi zjevně plná, nasáklá plenka vůbec nevadila a nevyrušovala ho ve spánku. SeconDry® systému, který odvádí vlhkost, zaručuje pohodlí a sucho až po dobu 12 hodin. Dvojitou ochranu proti protečení zajišťují jemné gumičky kolem nožiček, které se krásně přizpůsobí, ale zároveň netlačí. Praktické jsou i absorpční kanálky, díky kterým je vlhkost odváděna po celé délce pleny – toto ocení především maminky chlapců. Takže za nás opět jednou plný počet bodů.

    Pohodlí nadevše

    K tomu, aby mohlo děťátko s radostí objevovat svět, potřebuje komfort. K tomu je nutná pohodlná plena. Náš malý tester toho ještě moc nenamluví, ale podle jeho spokojených úsměvů, splňují BEBELO pleny i tento důležitý aspekt. Povrchová vrstva je jemná a hebká, což pocítíte i na dotek. Díky elastickým upevňovacím páskům se plenky přizpůsobí proporcím děťátka, které se bude moci flexibilně a komfortně pohybovat. Ten náš malý průzkumník je neustále v pohybu, přičemž plenka skvěle sedí, neomezuje jej a ani mu nezanechává otlačená místa. Opět jednou nemáme za co strhávat body, takže 10/10.

    Dostupné pro každého

    Pleny tvoří nemalou položku v rodinném rozpočtu, proto je i cena nezanedbatelným faktorem při jejich výběru. Hlavně v dnešní době člověka potěší, narazí-li na něco, co mu nějakou tu kačku ušetří. Ve srovnání s plenkami, které jsme vyzkoušeli, vycházely jednoznačně nejlevněji. Abychom jen nechválili, jedno malé minus se přece jen najde. A tím je dostupnost plenek, jelikož se dají koupit exkluzivně v síti lékáren Dr. Max. Snažíme se mít doma vždy zásoby, ale někdy se zkrátka vyskytne situace, kdy by se mi hodilo vyběhnout pro balík plen. Prodejnu Dr. Max však ve své bezprostřední blízkosti nemám, proto pleny kupuji nárazově v kamenné lékárně Dr. Max, nebo, moje preferovanější volba, objednávám přes e-shop. Doprava je od 999 Kč zdarma a doručení je opravdu rychlé. Já jsem však přihlášená na e-shopu jako členka programu Karta výhod Dr.Max a dopravu mám zdarma, bez ohledu na výši nákupu. Vybrat si můžete z několika přepravních společností (PPL, DPD, Česká pošta) nebo si je nechat doručit do Dr.Max Boxu. 

    Třešnička na dortu?

    Poslední hodnocení je věnováno designu. Jde spíše jen o takový ženský rozmar, protože každá víme, že v případě plen to není rozhodující faktor. 🙂 Nicméně, pleny BEBELO mají skutečné roztomilý design, proto mi nedá nezmínit i toto estetično. Velikost Midi 3, kterou jsme měli možnost testovat, je ve veselém, jemném provedení. Žádné kikirikí vzory, ale stále hravé a milé obrázky. A to, že každá velikost má svůj vlastní design, je jen malým, i když možná bezvýznamným, plusem. Když jsme již u těch velikostí, BEBELO pleny a plenkové kalhotky se vyrábějí v pěti velikostech, a to Newborn (2-5 kg), Mini (3-6 kg), Midi (4-9 kg), Maxi (7-17 kg) a Junior (11-20 kg). Adámek váží aktuálně přibližně 7,5 kg a pleny Midi 3 mu sedí jako ulité. Vždy se řiďte váhovým doporučením na obalu. Jen tak bude zajištěn dokonalý výsledek. Malá či naopak velká plena nezajistí pohodlí děťátka ani požadovaný výsledek.

    A je dotestováno!

    Přiznám se, že pokud by nebylo tohoto redakčního testování, asi by se nám pleny BEBELO do rukou nedostaly. Pleny jsme vybírali podle dostupnosti v prodejnách v okolí, ale protože pleny BEBELO lze zakoupit pouze v prodejnách a v e-shopu lékáren Dr. Max, zřejmě by šanci za normálních okolností nedostaly. Což by byla velká chyba. Protože najít plenky, které vyhovují ve všech směrech, není až tak jednoduché, jak se může zdát. Máme-li to shrnout ve zkratce, pleny BEBELO si nás získaly tím, že vyhovují i citlivé pokožce, skutečně udrží dítě v suchu až 12 hodin, perfektně sedí a jako bonus jsou cenově výhodné. Samozřejmě, každý zadeček je jedinečný a osobitý. A to, co sedlo Jance od sousedů, nemusí sednout vašemu Míšovi. Za nás je ale můžeme s čistým svědomím doporučit a potvrdit vše, co výrobce slibuje. Po vyzkoušení a ověření strháváme pouze jeden bod, a to za dostupnost plenek. Takže naše testování ukončujeme hodnocením, které mluví samo za sebe - 9/10! 🙂

    denny27
    19. čer 2022    Čtené 201x

    Testování plenek BEBELO

    Pro zadeček svého děťátka chce každá milující maminka jen to nejlepší. 

    Na trhu existuje nespočet jednorázových plenek a každému děťátku vyhovuje něco jiného. Se svojí 3 měsíční dcerou Emmičkou jsme dostali příležitost otestovat plenky BEBELO.

    Výrobce u plenek BEBELO uvádí tyto vlastnosti:

    • až 12 hodinová ochrana
    • ultra absorpční jádro
    • maximální ochrana před protečením
    • volnost a komfort při nošení
    • hebký povrch pro dotek s pokožkou.
    • SeconDRY® Sytem pro okamžitý pocit sucha
    • dermatologicky testováno

    Plenky BEBELO jsou na trhu dostupné v těchto velikostech: 

    • NEWBORN 2-5kg
    • MINI 3-6kg
    • MIDI 4-9kg 
    • MAXI 7-17kg
    • JUNIOR 11-20kg

    JAK SE NÁM S EMMIČKOU TESTOVALO?

    K testování nám došly 2 balíky, kde v jednom balíku bylo 28 plen.

    Emmička přišla na svět o 3 týdny dříve, s váhou 2160g. Na váhu přes 3kg se dostala po 2 měsících života. Vybrala jsem proto velikost NEWBORN 2-5kg v domnění, že pro naši drobnou princeznu budou plenky dostatečně velké. Přeci jen, ještě stále ve svém věku vážila jako zdravě donošený novorozenec.

    Avšak i tato velikost plenek BEBELO byla pro Emmu jen tak tak. 

    Emmičce měním plenky většinou po 2-4 hodinách, v noci měním málokdy. Oba balíky nám tedy vydržely něco málo přes týden.

    I přes to, že plenky byly pro Emmičku menší, musím skutečně pochválit, že měla zadeček stále v suchu, bez reakcí. Nestalo se ani jednou, že by se jí z plenek oprudil zadeček.

    Plenky drží tvar, mají pevné zalepování a neodlepují se. Na plenkách také oceňuji to, že jsou bez parfemace.

    Jediné větší negativum shledávám v jedné věci. Plenky při kontaminaci s močí divně zapáchaly.

    Nicméně, i tak jsem s plenkami celkem spokojená a určitě jim dám ještě šanci. Příště ale už koupím velikost MINI 3-6kg.

    Pokud bych měla plenky srovnat s jinými, určitě jsou hodně podobné těm z Lidlu, plenkám LUPILU.

    Plenky BEBELO se dají sehnat třeba v lékárně Dr.Max ( www.drmax.cz) a velikost NEWBORN 2-5kg stojí 119Kč.

    Děkuji Modrému koníkovi za možnost testování.

    #recenze_pleny_bebelo25

    elennka
    14. čer 2022    Čtené 250x

    Testování plenek Bebelo

    #recenze_pleny_bebelo25

    Po dlouhé době se  pro jednou usmálo štěstí a byla jsem vybrána na testování produktu zde na modrém koníku - testování plenek Bebelo.

    Poštou mě dorazily  dvě balení plenek značky Bebelo, velikost 3 - midi  (4-9 kg).

    Na začátku testování měla Zoe něco přes  5kg,  plenky tak" naakorát" (nevím tedy, jak potom sedí dítěti kolem 9kg) 

    Plenky jsou tenčí než konkurence, spíše papírové, nemají  indikační proužek, plus že nevoní chemicky.

    Testovat jsme začaly hned jak balík dorazil...

    .. přebalování po hodině, naše malá je asi koroptev, ale plenka byla po hodině (respektive jednom čůrání byla úplně nacucaná), plenka nám však neprotekla. Bohužel po 3 dnech testování se malá začala mít reakci na plenky- začervenání, tak jsme testování ukončily (i tak se spotřebovala dost plenek, přebalování přes den a 1h...)..

    NOC

    Na noc jsem plenky Bebelo nedávala, používali jsme Bella Happy, které mám odzkoušené a přebalujeme po max. 6h.

    Určitě bych miminko nenechala v jedné plence 12h... ☹

    SROVNÁNÍ A CELKOVÉ ZHODNOCENÍ

    Zkoušely jsme plenky z DM, Lidlu, Bella Happy, Dady a Sensa..

    Jsem ráda, že jsme mohly vyzkoušet  plenky značky Bebelo, i když se nestanou součástí povinné výbavy miminka. V porovnání se zkoušenými jsou  lehce pod průměrem, neříkám, že jsou špatné,  ale nám prostě nesedly. Malá je prostě citlivější na materiál a nemá ráda mokro v plence... dává dost hlasitě najevo.

    Vcelku neekonomické a neekologické - kvůli spotřebě plen někdy i 15 denně ( tedy u nás..)

    Tak zase třeba někdy příště s testováním dalších produktů

    baja1122
    13. čer 2022    Čtené 384x

    Bebelo - ne vždy stoprocentní pomocník pro dětské zadečky

    Zase se na mne pro jednou usmálo štěstí a byla jsem vybrána na testování produktu zde na modrém koníku. 

    A co jsem testovala?

    Pro tentokrát mi přišly poštou dvě balení plenek značky Bebelo, velikost 2 - mini (3-6kg).

    Můj dnes téměř dvouměsíční syn měl v počátku testování necelých 5kg, tudíž velikostně by měly být téměř "tak akorát". 

     PRVNÍ DOJEM:

    • plenky nemají chemický zápach
    • plenky nemají kontaktní proužek
    • plenky jsou velmi tenké a spíše "papírovější"

    TESTOVÁNÍ

    Začalo testování a já se velmi těšila. Bohužel hned první den jsem syna několikrát musela převléknout, neboť plenka někde protekla. Nejčastěji kolem jedné z gumiček u nožky. Snažila jsem se tedy plenky nasadit lépe, ale ani to nepomohlo.
    Co musím ale říci a vyzdvihnout - syn se z plenek vůbec neoprudil a jeho kůži plenky svědčily, alespoň tedy za mne jedno velké plus.

    NOC

    Bohužel jsem během testování zjistila, že plenky opravdu nejsou vůbec vhodné na noc. Všechny noci, kdy jsem plenky využila, se syn ráno vzbudil s velkou mokrou skvrnou v postýlce nebo v naší posteli, když jsem ho měla u sebe. Takto jsem vyzkoušela asi 3 noci a nyní dávám na noc osvědčenější nepřemožitelné Pampers. 

    SROVNÁNÍ A CELKOVÉ ZHODNOCENÍ

    S posledním synem jsem se rozhodla trochu experimentovat a zkouším různé značky plenek - od zmíněných Pampers až po ekologické Kolorky, Molitex nebo Naty.
    Po vyzkoušení plenek Bebelo se tyto plenky nestanou součástí naší domácnosti. Převažuje u mne spíše zklamání, protože Bebelo nejsou stoprocentní ani přes den a přes noc jsou absolutně nespolehlivé.
    Já budu tedy pokračovat a zkoušet další značky - třeba právě takové, aby méně škodily našemu životnímu prostředí, ale právě aby byly také co nejspolehlivější - a bohužel Bebelo nesplňuje ani jednu podmínku.

    A ještě něco nakonec - potěšilo mne, že se u mých krátkých zpráv ohledně testování několikrát rozjela docela rozsáhlá diskuze, tak můžete mrknout i tam, co psaly ostatní maminky. 

    Tak zase třeba někdy příště s testováním dalších produktů! 🙂

    #recenze_pleny_bebelo25

    konik_testuje
    16. kvě 2022    Čtené 1548x

    Zkušenosti s BEBELO Diapers a Pants

    Pro miminko potřebujete spoustu věcí, ovšem naprosto nepostradatelnou součástí vašich každodenních dnů s miminkem jsou dětské pleny. Jaké dětské pleny používat, aby byly pro vaše děťátko nejvhodnější? Podle čeho je vybrat? Na které důležité věci se zaměřit? To vše jsou otázky, které si klade snad každý rodič. Pokud jste ty ideální pro vaše děťátko ještě nenašli, přihlaste se do testování plenek BEBELO.

    Co budeme testovat

    BEBELO Diapers a Pants, pleny a plenkové kalhotky,25 které zajistí Vašemu miminku až 12hodinový pocit sucha a pohodlí. Vrchní absorpční vrstva se systémem SeconDRY® rychle odvádí vlhkost od pokožky a zajišťuje jí tak optimální ochranu. Povrch plenky, který je v kontaktu s pokožkou dítěte, je jemný a hebký. Měkké buničité jádro s absorpčními kanálky rovnoměrně rozvádí tekutinu po celé délce plenky. Elastické upevňovací pásky se perfektně přizpůsobí tělíčku dítěte a nabízí flexibilitu v pohybu a komfort při nošení. Jemné gumičky kolem nožiček dobře drží, jsou šetrné k dětské pokožce a poskytují maximální ochranu proti protečení ve dne i v noci. Dermatologicky testováno.

    Dostupné velikosti:

    -        newborn - 2-5 kg

    -        mini - 3-6 kg

    -        midi - 4-9 kg

    -        maxi - 7-17 kg

    -         Junior - 11-20 kg

    Značka BEBELO® byla vyvinuta s láskou k miminkům. Rozumí jejich potřebám od narození až po první krůčky a doprovází maminky a tatínky v každodenní péči o jejich malé poklady. Jak miminko roste, mění se i nároky na jeho výživu a péči. Proto BEBELO® přináší kompletní sortiment produktů – od kojeneckých mlék přes plenky až po dětskou kosmetiku. Každý výrobek splňuje maximální požadavky na kvalitu a bezpečnost. Spolu s profesionální radou odborníků v lékárnách získáváte jistotu, že s výrobky BEBELO® dáváte svému miminku to nejlepší. Značka BEBELO® se vyznačuje vysokou kvalitou, výhodnou cenou a širokou nabídkou produktů, je k dostání exkluzivně v síti lékáren Dr. Max.

    Koho hledáme

    Na toto testování hledáme 23 maminek a jejich dětiček, které používají jednorázové pleny. Měly by být aktivní, komunikativní a ochotné podělit se o průběh testování s ostatními maminkami na Modrém koníku. Pokud ses v popisu našla, hledáme právě tebe!

    Jak se zapojit

    Zapojení je velmi jednoduché. Stačí, když napíšete komentář pod tento článek, ve kterém uvedete věk děťátka, které bude pleny testovat, a velikost plen, jakou potřebuje. Klidně připojte i fotografie vašich malých pokladů.

    Čas na komentování máte do neděle, 22.5.2022. Následně vybereme 23 maminek a oslovíme je interní poštou.

    Těšíme se na vaše komentáře!

    Aby bylo děťátko spokojené a klidné, vždy je třeba zajistit plné bříško a prázdnou plenu. Jak často přebalujete své děti?

    A. 2 – 4krát denně
    B. 4 – 6 krát denně
    C. 7 a vícekrát denně

    Dobře zvolená plenka dokáže prodloužit dobu, kdy se v ní děťátko cítí komfortně. Pokud byste chtěli vyzkoušet pleny, které zajistí vašemu miminku až 12hodinový pocit sucha a pohodlí, sledujte nás a nezmeškejte testování, které pro vás připravujeme.

    #test_bebelo