Arašídové, nepečené kuličky
Je přesně týden před Vánocemi. Páni, věřili byste tomu? Vůbec netuším, kam se všechen ten čas poděl, ale o víkendu zapalujeme poslední, čtvrtou svíčku na adventním věnci.
A to mimo jiné znamená, že čas na pečení cukroví se už krátí a nastává ideální doba na to, udělat si seznam toho nepečeného!
Výhodou nepečeného cukroví je rychlost a časová nezávislost. Můžete si ho připravit kdykoliv na něj máte chuť a většina z druhů se dá i zamrazit. Takže pak stačí už jen vyndat pár kousků z mrazáku, nechat při pokojové teplotě povolit, vaječňák do ruky nebo horkou čokoládu a vánoční pohoda je tady.
A přesně takové, jsou i dnešní, arašídové kuličky z pár ingrediencí.
* V receptu používám datle Medjool, které je potřeba důkladně rozmixovat v mixéru nebo robotu, ale ne každý má výkonného pomocníka, pak doporučuji nakrájet datle na kousky a namočit do horké, vroucí vody na 30 minut. Vodu po té slijte a můžete mixovat.
Dejte datle do mixéru a mixujte dokud nejsou úplně rozmixované. Po té přidejte ovesné vločky a opět krátce pomocí pulzů pomixujte.
Nakonec přidejte arašídové máslo a mixujte, dokud není směs úplně spojená.
*Pokud by se Vám zdála směs moc tekutá, přidejte ještě lžíci ovesných vloček.
Pomocí lžíce nabírejte těsto a formujte kuličky. Ty pak pokládejte na plech vyložený pečícím papírem a dejte je na noc do mrazáku, aby ztuhly. Díky tomu se budou snadněji namáčet v čokoládě. Pár minut předtím, než vyndáte kuličky z mrazáku, se pusťte do přípravy čokolády k namáčení kuliček.
Oblíbenou čokoládu nebo čokoládové pecičky rozpusťte s kokosovým olejem, dokud není zcela hladká.
Namáčejte kuličky do čokolády (nejlépe to jde pomocí párátka, kdy na něj kuličku napíchnete) a pokládejte je na pečící papír. Jakmile máte všechny kuličky pořádně namočené, dejte je opět do mrazáku, aby čokoláda ztuhla.
Tak to jsou jednoduché kuličky, u kterých se určitě zabavíte i s dětmi.
Děláte nepečené cukroví? Máte oblíbený recept? Podělte se s námi o něj v komentářích a mějte krásný den!
Monika xo
Krásné čtvrteční dopoledne🧡
Nevím, jak Vy, ale já s příchodem podzimu mám větší chuť na pečení a na sladké. A taky školní rána jsou trochu klidnější, když je snídaně už na stole.🙂
Dneska mám pro Vás recept na dýňový chleba. K jeho upečení budete potřebovat dýňové pyré. Je jednoduché na přípravu. V dalším slidu jsem pro Vás sepsala na něj postup. 🧡Můžete zakoupit i hotové pyré.🧡
🍞Dýňový chleba
1.5 hrnku ovesných vloček(můžete je krátce pomlít v mixéru)
1 hrnek dýňového pyré
1/2 hrnku hnědého cukru
2 vejce
1/4 hrnku kokosového oleje
1 lžíce dýňového koření (doporučuji Koření od Antonína)
1 lžička prášku do pečiva
.
🥄Na polevu:
1 1/2 hrnku moučkového cukru
1 lžíce citronové štávy(pokud máte rádi, můžete i vynechat)
2 lžíce mléka dle Vaší volby(já používám mandlové)
1 lžíce javorového sirupu
🥣Postup už je jednoduchý:
Předhřejte si troubu na 180C a formu na chlebíček vystelte pečícím papírem.
Všechny suroviny smíchejte v míse a dejte do formy.
Pečte cca 45 minut. Během pečení kontrolujte, víme, že každá trouba peče jinak.
Nechte úplně vychladnout a až poté, polijte polevou.
Můžete dát na hodinku do ledničky, aby poleva trochu ztuhla.
Dejte mi vědět, jestli Vám recept chutná a jestli jste ho zkusili. Pochlubte se Vašimi výtvory a přidejte #krayrecept abychom je viděli i my.🧡
A nebo nám napište do komentářů Váš oblíbený recept na dýňový chleba, jestli ho tedy pečete 🙂
.
#podzimnipeceni#mamanaplnyuvazek#mamanamaterske#dnesjim#zdraverecepty#bloggersre#blogerkyczsk#dynovychlebicek #mamavdomacnosti#maminka#maminky#momblogger#pumpkinbreadrecipe#slowlife #simpleandstill #slowandsimpledays #vkuchyni #myeverydaymagic#minimalistm