Chůvička + monitor dechu, doporučily byste?

andy1507
2. led 2017

Ahoj,

jsem ve 24. týdnu těhotenství a už se pomalu ohlížím, co mimču koupit, abych začala být připravená.
Přemýšlím nad monitorem dechu, pořád nevím, zda jej pořídit nebo ne. Kamarádky tvrdí, že ho ani jedna nepotřebovala, že to byly vyhozené peníze a já si teď nejsem jistá, zda ho pořídit, stále jsem na vážkách. Jak jste na tom vy? Doporučily byste ho? A popř. jaký? Nějaký poměr/cena/výkon.

A co se týče chůvičky, s jakou máte dobré zkušenosti? Představovala bych si určitě nějakou s kamerou, abych na mimčo viděla. Jaké byste mi doporučily?
Bohužel na trhu jich je spousta a já netuším, jakou z nich vybrat :(.

Děkuji za vše cenné rady 🙂

monunkaaa
2. led 2017

Ahojky,chuvicku neporadim,mam bez kamery Phillips Avent. Monitor dechu jsem pouzivala rok,vsechny moje kamaradky mely take,je to o lepsim pocitu,ze klidneji spis. Ale rozhodnuti je na tobe. Na druhe ho budu pouzivat zas.

ojo
2. led 2017

monitor jsem nikdy nepoužívala a chůvičky mám klasické (bez videokamery) od sencoru a spokojenost 🙂
případně u toho monitoru, já bych do něj šla pokud by se mě narodilo dítko předčasně třeba dřív jak 36tt nebo mělo problémy s dechem a u nás v porodnici ho půjčujou na půl roku za myslím 600kč, takže bych ho nekupovala...

crueladevill
2. led 2017

Ahoj...my jsme meli monitor dechu v pronajmu z porodnice na rok a pul. Nemyslim, ze to byly vyhozene penize. Meli jsme jistotu, ze je mala pod kontrolou a my meli klid.
Chuvicku mame koupenou od Philips Avent. Je bez kamery. Pouzivame ji porad, i kdyz mala bude mit dva roky.🙂

soyevita
2. led 2017

@andy1507 Monitor dechu mám vypůjčený na půl roku z porodnice,ale pro nás zbytečný,malá vůbec nechce spát ve své postýlce.Chůvičku mám s kamarou i s nočním viděním.Pro nás taky zbytečná,malá je spokojená,jen když mě vidí.Takže má lehátko v kuchyni,hačku v obyváku a když jsem v koupelně,tak je v autosedačce

prostejina
2. led 2017

Mám monitor a už mi 2x houkal (plany poplach). Myslela jsem, že umřu strachy, furt jsem natahovala uši, jestli uslysim houkání. Pak jsem ho zapomněla u rodičů a najednou jsem měla svatej klid. Mala spí v noci s nama a pres den ji mám u sebe v šátku, nebo spí v hnízdě na gauči v obyvaku (máme kuchyň spojenou s obyvakem). Takže za mne ho nekupovat, nebo jestli nejste nervak a nerozhodi vas fakesnej poplach, tak pro ten klid si ho kupte.. 🙂)

laskonka85
2. led 2017

Za mě monitor urcite ano,dcerka byla blinkaci,tak jsem byla i klidnější.Rozhodne mi to neprijdou vyhozené peníze.

dzogobela
2. led 2017

Ja monitor dechu nechtela. Ale nakonec nam ho pujcil znamy a musim rict, ze jsem rada, ze ho mame. Aspon jsem mohl klidneji spat a mala spi v noci tvrde, tak jsem klidna. Ale je fakt, ze pokud Vam nebude chtit spat v postylce, tak je to na prd 😀
Chuvicku mame od Aventu bez kamery, podle me kamera je k nicemu... Jen to vybiji baterky a troufam si tvrdit, ze tam toho stejne neni moc videt, ale to nevin, nikdy jsem to nevidela 🙂. Chuvicky maji velkou citlivost a cokoliv se deje, tak slysis.

dzogobela
2. led 2017

Jo a monitor mame od Jablotronu a asi dobry, moc nevim, jak se to pozna, pokud se neco nepo*ere. Ale uz ho melo asi 5 deti a furt funguje 🙂

veruska007
2. led 2017

@andy1507 U prvního dítěte jsem neměla nic, ale pro druhé a třetí už ano - chůvičky + monitor 2v1 od Angel Care. Nemůžu si vynachválit. Měli jsme dosah z domu až do školky a na hřišťátko u domu.

leki
2. led 2017

Cauko.ja mam chuvicku Philips, ale bez kamery a jsem spokojena. Me teda kamera vubec nechybi a ani jsem ji nechtela, ale to samozrejme zalezi na tom, co kdo vyzaduje 🙂 co se tyka monitoru, tak ja ho mela pujceny, ale nefungoval. Asi mesic/dva jsem byla dost v nervech a v noci se budila, abych zkontrolovala ci mimco dycha (pokud jsem ho neslysela), pak jsem si +/- zvykla. Podle me to ma cenu ho koupit/pujcit si. U druhyho mimca si ho asi koupim, pac mam nervy nekdy i ted, kdyz je napr nemocny (10 mesicu), ma rymu a najednou prestane chrcet/chrochtat atd. Nevim, ci pokud nastane syndrom nahleho umrti, jestli se to da jeste nejak zvratit pokud mas ten monitor (predpokladam, ze ano) , ale uz pro ten klid duse. Chapu, ze kamoskam byl "k nicemu", nenastal u nich problem. Tobe asi taky bude na nic, ale pokud bys naaahodou byla v tom procentu, u kteryho problem nastane, myslim, ze budes za monitor vdecna.

leki
2. led 2017

Mimochodemnasechuvickaje tak citliva, ze chyta sum z televize/bezneho hovoru co je ve vedlejsi mistnosti za zavrenymadverma v baraku se pulmetrovyma stenama 😉 nadruhou stranu, malej nekdy leze tak potichu, ze se mi uz stalo, ze chytala sum od nas a malej zatim (byli jsme u babicky, tak spal na zemi aby nespadl z postele) prelezl celou velkou mistnost a zacal bouchat do dveri

popelka1984
2. led 2017

Myslím že není o čem přemýšlet, vždyť to muže zachránit život mého dítěte proboha. Že ho kamarádky nepotřebovali tak měli štěstí. Nic co hlídá život dítěte pokud to nejsou opravdu hlouposti nejsou vyhozene peníze. Když nejsou peníze tak se to da půjčit v porodnici nebo z druhé ruky. Plane poplachy nejsou pro mě důvod to nepořídit, radši stokrát vyskocim zbytečne než... Je potreba procist poradne navod aby se eliminoval planý poplach protože to nejde jen tak prdnout pod matraci a nazdar, občas to u nás byly operace jak to podložit a tak. U nás to byla i nutnost, malý mel v jednom měsíci černý kašel takže byla potřeba ho hlídat.

cradus
3. led 2017

@andy1507 monitor dechu máme od Jablotronu a za mě spokojenost veliká. A jak zmiňuje popelka 1984, není to o tom to jen strčit pod matraci. Dokonce mam i náhradní podložku do cestovní postýlky.

A co se týče chůvičky, tak máme od Avent bez kamery. Přišlo mi to zbytečné. Děti cestují v postýlce a i novorozenec otaci hlavičkou, takže stejně bychom prd viděli. Ovšem pokud jsi rozhodnuta pro, tak si ji kup a nenech si do toho kecat 😉. Přeci spokojená maminka, spokojené miminko.

baradlaskova
3. led 2017

Tak monitor dechu je prave skveli ze kdyz mas mimco nemocne a chrci to v nem tak aspon vis ze stale dycha. Za me monitor dechu urcite ano. A pokud ti pres den spi treba na gauci nebo nekde na rovnem povrchu tak pod nej tu desku klidne muzes dat, jen malemu ohranic misto kde bude lezet aby ti z te podlozky neutekl a muzes byt i tak naprosto spokojena. A pokud by mimco prestalo dychat tak monitor kdyz spusti poplachovou signalizaci tak se mimco muze toho zvuku leknout a tim si obnovi samo dychani.
A chuvicky jsou dneska stejne. Zalezi na jakou vzdalenost se chces od maleho vzdalovat tak bych to brala jako jeden z hlavnich parametru pri vyberu. A pokud budes klidnejsi tak si ji porid i s kamerou. Ja mam bez a mam ji citlivou. Mala trochu vzdycha ze spani a tak mi chuvicka vyhrava kazdou chvili.😉

jezz13
11. led 2017

Moje neteř zhruba týden po příjezdu z porodnice přestala přes den dýchat. Sestra jí měla vedle sebe a najednou kouká, že nějak neteř modrá. Naštěstí tam byla mamka, která zachovala klid a dítě probrala, ale byl to šok a ještě ten den sestra jela koupit chůvičku...

kika_21
11. led 2017

@andy1507 Asi je dobré mít kvalitní monitor dechu-více než planný poplach by mě rozhodilo najít ...dítě udušené. Neměla jsem ho-ale záchranná služba prý vyjíždí ve velkém městě zhruba k 5 ti případům ročně-kdy bylo dítě po napití v postýlce a maminky pily v kuchyni kávu...Jinak děti spí blízko mne-máme málo místa a hodně dětí.🙂

baradlaskova
12. led 2017

Znam

baradlaskova
12. led 2017

Znam jednu rodinu, ktere monitor dechu zachranil syna dvakrat kdyz prestal dychat.

andy1507
autor
12. led 2017

Holky, přesvědčily jste mě a budeme ho kupovat 🙂. Máme v plánu koupit tento https://www.pilulka.cz/baby-monitor-bm-02-nanny.
Snad ho tedy nikdy nebudu potřebovat.
Každopádně všem děkuji za svoje názory 🙂.

baradlaskova
16. led 2017

Ten maji v mb porodnici a ja s nim byla spokojena.