Nevyhovující podmínky v práci pro těhotnou

aliennn
30. kvě 2017

Ahoj, dělám v kanceláři (openspace) kde nemáme klimatizaci, takže v těchto dnech máme vevnitř jak v sauně. Jsem teprve v 5. týdnu, takže to zaměstnavateli ještě nechci říkat, dříve jsem v 10 tt potratila, tak mám teď o to větší strach. Vůbec se mi ale do práce za těchto podmínek nechce chodit, motá se mi hlava, je mi zle :( Co byste dělali vy?

maggys
30. kvě 2017

Ja to resila tak (prace v gastru, takze horko, stres a tahani tezkejch veci) ze jsem se nechala napsat hned na neschopenku od doktora, ani tam neuvedl duvod. Predtim jsem taky potratila (v rijnu, a v lednu se zadarilo znova prave) a mela jsem silenej strach.

aliennn
autor
30. kvě 2017

@maggys To je rozdíl, kdybych měla práci jako ty, asi bych se taky nechala zneschopnit, jenže práce v kanclu je proti tomu pohodička no :( a navíc nevím, jesli by mi můj doktor napsal neschopenku :/ jen kvůli tomu, že je mi vedro :D

fallingstars
30. kvě 2017

@aliennn Upřímně, to by nepracoval nikdo... My měli v zimě zase přetopeno, lidi nachcípaný, ale podle mě to jednoduše důvod k neschopence není. Buď ráda, že klimatizci nemáte, myslím, že jakmile se nenastaví hodně citlivě, je to horší než lepší. Když budeš přes léto doma, vedro Ti bude taky...

maggys
30. kvě 2017

@aliennn Ja mu taky nerekla ze se proste a jednoduse bojim 🙂 Rekla jsem mu ze jsem tehotna, (on o potratu vedel, dostal hned po kyretazi vsechny papiry) a ze je mi zle, mota se mi hlava, a zvracim. A bylo 🙂 Ale hodne zalezi i na tom doktorovi no..U nas to nepise gynekolog, ale ,,rodinnej,, lekar.

luj89
30. kvě 2017

@aliennn ahoj, to je tezky... Bohuzel zakon o pracich nevhodnych pro tehotnou je psan tak, ze opravdu maloktere zamestnani se do tohoto zakona ,,vejde,,. Ja teda chodila do prace i kdyz mi nebylo dobre, i v dobe chripek (open space o 30 lidech, kam chodili lidi i s antibiotiky a vecne nachlazeni). Jen na 3 tydny jsem zustala doma kvuli velkym nevolnostem. Kazdopadne pokud jsi zdrava, je to vzdycky orisek... Nemas moznost pracovat z domu nebo v jinem kanclu - ve stinu nebo s klimou? Pokud se ale na tohle budes ptat v praci, asi uz tehotenstvi neutajis...

stastnablcha
30. kvě 2017

ono to asi bude chciet len prezit. doktor ti neschopenku napise ked poviesz ze ti nieje dobre a moce sa ti hlava - to si nik nezobere na triko aby sa ti nieco nestalo.

karlajasmine
30. kvě 2017

Doma budeš taky mít vedro 🙂 já bydlím v paneláku kde celý odpoledne paří do oken slunko a není to žádný med, navíc běhám celý den za batoletem..normálně se oblikej do tenkyho lehkyho oblečení, hodně pij, dones si tam třeba vetrak a zvládneš to. Já byla minulý těhotenství taky v kanclu když bylo 35 stupňů.. Jezdil pro mě manžel abych se nemusela potit v MHD ale dalo se to..

karlajasmine
30. kvě 2017

@aliennn a zítra už takový vedro nebude, dnes to byl hnus ale teď ma být zase líp