Dítě bez bydlení. Chtěly byste i přesto dítě?

29. čer 2022

Ahoj holky. Premyslime s pritelem (za mesic manzelem) nad ditkem. Nemame ale vlastni bydleni, bydlime v najmu. Ted v tehle dobe to uz vubec nevypada, ze nekdy neco sveho budeme mit, kdovi. Muj dotaz je, zda byste chteli dite i za takovych podminek. Praci mame, nejsme socky ani nepobirame zadne davky.

tasimia
29. čer 2022

Kdyby každý čekal na svůj vlastní byt, tak asi vymrem ;). Pokud pracujete, o dítě se zvládnete postarat tak nevím, co vlastně řešíš. Mam dojem, zs si nedávno řešila podobné. Mit dítě v nájmu, není jiný, než ve vlastním. A někteří majitelé, dávají dlouhodobý pronájem.

jako_mala_holka
29. čer 2022

Čekáme druhé dítě a jsme v nájmu, nevidím problém... Kdybychom měli čekat, až budeme mít vlastní byt, tak nemáme ještě ani dceru... Snad někdy bude i ten byt 😀

ekou
29. čer 2022

Vlastni bydleni jsme resili jak dite melo 10mesicu (ale to byly relativne priznive ceny)

la_amanita
29. čer 2022

Jsme v nájmu. Je to úplně normální slušná forma bydlení.

limali
29. čer 2022

Chápem, že ťa trápi neistota, u podnájmu je to normálne. Osobne som s chlapom nechcela mať rodinu než sme boli svoji a nemali vlastné bývanie. Pre náš kľud v duši 😊 V našej sociálnej bubline sme jediní, zbytok žije dlhodobo v nájmoch a bez problémov 😊Záleží na osobnej preferencii, možnostiach, atd. 😊

andelka
29. čer 2022

Bez problémů. Jsme v nájmu už 4 roky skoro, se třemi dětmi. Vlastní bydlení je pro hodně lidí utopie.

leniczka23
29. čer 2022

Jsme v nájmu, máme dvě děti. Chtěli jsme hypku až nastoupim do práce a s tím, co se teď děje, jsme se rozhodli, že na to prdíme a radši si budeme užívat peněz. Možná až něco nasetrime časem, tak poridime jen nějakou chalupu. Ale do hypotéky mě už nikdo nepřesvědčí. A víš co? Žijeme si krásně.
Bydlení není to nejdůležitější, mnohem důležitější je, že bude mít respekrujici rodiče co se budou mít rádi a budou se k sobě chovat s úctou.
Takze za mě, směle do toho 😉

krisstina93
29. čer 2022

My máme v najmu děti tři :D čekat na vlastní, tak rodím tak na důchod.

autor
29. čer 2022

Ja porad posloucham, ze takhle ziji jenom socky, financne negramotni a tak podobne. Ale asi ziji v divne spolecnosti.

sebestka
29. čer 2022

Tak já jsem na opačné straně. Já zase vidím ty peníze, co se dává za nájem, jako "vyhozené" peníze a "nájmem" se dá splácet vlastní hypotéka a bydlíš ve svém..nicméně chápu, že vzít si teď hypotéku je úplně na prd a někdo tak žije celý život..Ale zase to není žádná tragédie a mateřství bych kvůli tomu určitě neodkládala, zvlášť, když si to můžete dovolit.

andelka
29. čer 2022

Asi. U nás je to normální. Nájemních bytů je tu hodně a žijí tam úplně normální lidé. My jeden pronajímame, dlouhodobě,a teda sakra nám záleží na tom,kdo tam je. V dnešní době dosáhnout na vlastní nemovistost není nic snadného. A mít děti je důležitá věc, která je možná jen v určitém věku. My budeme ve vlastním možná v důchodu,nebo až většina dětí odroste.
Jo teda nevím co máš mysli pod pojmem socky.

tasimia
29. čer 2022

Tak ono asi záleží jakými lidmi se obklopujes, když ti někdo říká, ze takhle žijí jen "socky". Okolo mě většina lidí je v pronájmu.. a zijou si dobře, jako my ve vlastním. Oni mají výhodu treba, že když se něco stane z bytem, opraví to majitel, my musíme sami.
Myslim, ze je na čase, přestat si dělat hlavu z toho co říkají ostatní ;).

l01991
29. čer 2022

Socky?Tak ať vám ten byt zaplati když jsou tak chytří... nájem je naprosto normální bydlení,jak už někdo psal,pokud robite,víte že se o dítě dokážete postarat tak nevidím důvod ho nemít..

jjasmina
29. čer 2022

Bydlíme v nájmu, dítě máme, nevidím v tom problém

jako_mala_holka
29. čer 2022

Taky občas slyším něco o sockách, ne tedy na nás osobně, ale obecně... Se tomu směju, co mám dělat 😀 my sami víme, že žádné socky nejsme, normálně chodíme do práce, případně rodicak, nějaké úspory máme, o dítě/děti se postaráme, tak co budu řešit nějaké pitomce... A 100% jistota bydlení není nic, ani ta hypotéka, tak co... Až bude někdy možnost, tak do toho půjdeme, ale zatím se nepovedlo no, pověsit se nepůjdu 🙂 v nájmu žijící lidi znám a nikdo z nich socka není, ale chápu, že jsou i takoví, stačí se podívat na výměnu manželek... Možná tam ten pohled vzniká?

jako_mala_holka
29. čer 2022

@l01991 jo tohle jsem taky říkala, když s tím má někdo problém, ať jde se mnou do banky a zařídí to, nemám problema 😀

l01991
29. čer 2022

Navíc mnoho lidí kor v dnešni době fakt vlastni bydleni nemá,spíš to beru už jako takový luxus....

klokanka31
29. čer 2022

Víš co lidí žije v podnájmu i s dětmi? Lepší mít finanční rezervu a bydlet v nájmu než mít sice hypotéku, ale nemít pomalu ani na chleba.

andelka
29. čer 2022

My třeba když bychom chtěli kupovat podobný byt v naší lokalitě ( kde žiju celý život, pracuju,a jinam nechci), tak jednak tak velkých bytů k prodeji je málo,a ty ceny..v našem věku by to byly šílené splátky. Navíc časem nás bude méně a velký byt nebude třeba.

ferda90
29. čer 2022

Ahoj, jestli nemáte svůj byt, tak to podle mě vůbec nevadí. Ne každý na byt či dům má finance. Kdyby jsme před třemi lety nekoupili na,, poslední,, chvíli byt, tak dneska na něj tím tuplem nemáme a na dům už vůbec ne, ceny jsou šílené a úroky také. Já osobně na podnájmu nevidím nic špatného. Peníze na normální život máte, hlady netrpíte, tak si nedělejte hlavu s vlastním bydlením. Znám hodně lidí včetně mých rodičů, kteří žijí v podnájmu.

daisymaminka
29. čer 2022

Před pár lety pro mě bylo vlastní bydlení hodně důležité. Vlastně prioritní. Jako před dítětem. Takže jsme si to tak zařídili. Ale víte co, dítě se nám nedařilo a sice jsme měli vlastní bydlení, ale byli v něm 7 let "sami". Kolem sebe mám tedy všechny kamarádky ve svém, i rodinu, jen jedna švagrová je v nájmu. Ale řešit to teď, jdu okamžitě do dítěte, byť bych měla žít v nájmu. Jsem ráda, že mám klid ve svém, ale život mě poučil...

camelinka
29. čer 2022

Ono to neni cernobily, mit hyposku na 30let a byt u te nemovitosti nejak uvazany a doufat, ze to jednou bude moje(doufam😅) X platit "do ciziho" ale kdyz se clovek chce sbalit, tak je volny vicemene okamzite...
Pri cteni nadpisu, sem si predstavila, ze bydlite pod mostem, ale v tomhle pripade bych to vubec neresila, v najmu bydli kdekdo a s aktualnima podminkama, uz na vlastni bydleni nebude mit skoro nikdo ...

andelka
29. čer 2022

@camelinka taky jsem si představila,že jsou třeba studenti na koleji,nebo bydlí v jednom pokoji u rodičů..

autor
29. čer 2022

Taky poslucham, ze preci nebudu platit cizi byt, jo jenomze ted je to hruza a hotova sebevrazda ta hypoteka. Urcite je lepsi platit svoje, bohuzel jsme tu dobu kdy se jeste dalo jaksi prosvihli.
My bydlime v Praze, ty ceny nemovitosti jsou silene. Ale mame se dobre, mame uspory, z vyplaty hezky odlizime, netreme bidu. Stejne jsme ale pro nektere lidi socky jenom proto, ze nemame svoje bydleni.

jako_mala_holka
29. čer 2022

Se na ně vykašli, oni s váma nebydlí, ne? Kdyby se radši každý staral o sebe, bylo by líp 🙂 pokud tohle někdo řeší u druhých, tak má asi sám naprd život

camelinka
29. čer 2022

Na kecy kasli, "socka" je podle me nekdo, kdo bydli v socialnim byte, dotovanym mestem, nestara se o deti, nemaka a jen natahuje ruku na socialce...Takhle nejak si predstavuju socku....
Jen jestli s temi kecy nejde zavist, ze nekdo je zadluzeny az do duchodu a vy si hezky zijete🤷

andelka
29. čer 2022

Praha je asi jinej gang. Na to nedej. Všude jinde to žádná potupa není.

michaela666
29. čer 2022

Hypotéka se u nás odložila v momentě, kdy jsem otěhotněla. Bydlíme v hezkém pronajatém bytě za slušné peníze a jako socka si teda nepřipadám. Ono to vlastní bydlení už nebude pro každého, s tím se musíme smířit.
Jasně raději bych platila svoje, ale teď nejsme v situaci kdy chceme riskovat.
Vzít si dnes hypotéku by pro nás s rostoucími cenami mohlo být za rok likvidační. Čekáme jaká bude situace až se vrátím po rodičáku do práce a mezitím si užíváme dcerku. Nikdy nebude vhodná doba, jestli po miminku toužíš, určitě nečekej až něco....

leniczka23
29. čer 2022

Holka poradím ti jednu věc, absolutně měj na párku kdo si co říká, je to váš život a hlavně jen a pouze vaše věc, takže pokud to bude vyhovovat vám, vše je jak má být a ty nejsi povinná nikomu nic vysvětlovat.

klokanka31
29. čer 2022

Pro mě je socka někdo kdo je bezdomovec nebo má "holobyt" se záchodem na společné chodbě nebo v kuchyni. Někdo kdo chodí špinavý, smradlavý. Ale normální nájem je normální bydlení 🙂