icon

Mám oznámit těhotenství už v 8tt? Špatné prac. podmínky

elenkak85
30. dub 2015

Jsem teprve v 8.týdnu, ale na našem pracovišti (dělám v IT) probíhá velká rekonstrukce a my nemáme možnost pracovat jinde. Na můj stůl padají vlákna skelné vaty a dokonce navrtávají azbestové desky, kterými je budova obložená, ačkoli říkali, že nic takového dělat nebudou. Neustále se kousek ode mě mlátí a vrtá a já se vždy lekám, když nenadále spustí. Stěžovala jsem si na to, ale bylo nám řečeno, že si máme vzít roušku. Asi bych to normálně tolik neřešila, ostatní to berou spíš s úsměvem, ale já mám strach.
Oznámit těhotenství tak brzy a žádat nějaké řešení? Vím, že těch řešení opravdu moc není. Celé to bude trvat ještě dva měsíce.
Díky za rady,
Lenka

celaskon87
•
30. dub 2015

Ahoj, já jsem měla také ztížené pracovní podmínky, byt trochu jiné - jsem lékařka a pracovala jsem kromě standardní pracovní doby i v noci, takže jsem těhotenství oznamovala v 7. týdnu, protože v noci jsem jako těhotná pracovat nechtěla. Sice je blbé, že to každý hned ví, ale co se dalo dělat...

bledulka84
•
30. dub 2015

já bych to oznámila, azbestu bych se bála. Nešlo by to vyřešit, že by ti dali home office nebo třeba přesunuli do nějaké zasedačky? A ani pro netěhotnou tohle nejsou zrovna vhodné pracovní podmínky a ty zaměstnavatel zajistit musí.

kata1988
•
30. dub 2015

Zkus navrhnout přesun jinam, popř. homeoffice, jako IT přece nemusíš nutně sedět v kanclu. Pokud nebudou chtít vyjít vstříc, tak tak buď si vybojovat pobyt doma s překážkami na straně zaměstnavatele a nebo klasická neschopenka, což mi ale příjde jako poslední varianta, zvlášť pokud ti nic není...