Zdravim vsechny snazilky, moc vam vsem drzim palecky, abyste brzy drandily s kocarkem - doufam, ze jsem nezalozila tema, ktere jiz existuje a mozna jsem ho zalozila ve spatne sekci, nicmene: zatim jsem nenasla zadne forum, ve kterem bych si mohla popovidat s ostatnimi zadateli o nahradni rodinnou peci - najde se nekdo takovy, kdo jiz alespon zahajil "boj s formulari"? Dekuji i za jakekoliv doporuceni na weby.
chci zeptat, existuje tu soukromá skupina o adopci? mohu být zařazena? díky
ještě mě napadlo kdo byste si chtěl z nově příchozích žadatelek nebo ado maminek počíst že dám odkaz na blog i sem 🙂
http://adopce-donaha.infoblog.cz/
Dobrý den najde se tu někdo ze západních čech,kdo má zkušenost s adopcí,mám několik otázek týkajících se psychotestů.Budu vděčná když se někdo ozve děkuji 🙂
Ahojky, my jsme poprvé zašli na sociálku v prosinci 2015, v lednu nás pozvali na testy, v únoru a březnu jsme měli přípravku, která byla naprosto seznační, moc nás bavila a pomohla nám ujasnit si, jaké dítě zvládneme, nemám co vytknout. Na konci července jsme byli schválení a teď budeme min. ještě 3 roky čekat na kouzelný telefon. Vše až na dlouhou čekací dobu bylo naprosto v pohodě, všude byli příjemní. Moc držím palce, abychom se všechny dočkaly vytoužených mimísků. Ale prý je dětí hodně málo a čekačky se prodlužují..... ach jo....
@evik333 Ahoj Evíku, psychotesty naprosto v pohodě, jsou tam otázky na Tvou osobnost, jak řeších problémy, jaký máte vztah, zda jsi dominantní, jaký máš vztah se širší rodinou, zda nemáš někdy chuť k sebevraždě, je tam pár otázek i na intimní oblast. Testy mají 3 fáze - nejdřív vyplňuješ 570 otázek na PC, potom dostaneš papír, ať doplníš rozepsanou větu typu: "Moje nejšťastnější období v životě bylo....." a potom nakreslíš strom... to je vše.... ale je to na dlouho, vem si svačinu a dobrou náladu. 😀
Ahojky, my jsme poprvé zašli na sociálku v prosinci 2015, v lednu nás pozvali na testy, v únoru a březnu jsme měli přípravku, která byla naprosto seznační, moc nás bavila a pomohla nám ujasnit si, jaké dítě zvládneme, nemám co vytknout. Na konci července jsme byli schválení a teď budeme min. ještě 3 roky čekat na kouzelný telefon. Vše až na dlouhou čekací dobu bylo naprosto v pohodě, všude byli příjemní. Moc držím palce, abychom se všechny dočkaly vytoužených mimísků. Ale prý je dětí hodně málo a čekačky se prodlužují..... ach jo....
Ahojky,co jste holky psali do kolonky Predstavy o prijatem diteti? Jako jake chceme ditko? 🙂 Ted tu lezim v papirech a pomalu se tim prohryzavam 😀 jeste ty potvrzeni a v lednu to tam neseme
ahoj, chci se zeptat, víte o někom, kdo neprošel psychotesty? Nebo psychotesty vyloučí jen případné psychické vady, ale nezaměřují se na zkoumání toho, jestli budete superrodič?
@slalucka Presne tak. Navic -kdo je superrodic??? A kdo ma kompetenci k tomu to rozhodnout? Psychotesty jsou hlavne a predevsim k tomu, aby co nejvice poznali vase osobnostni charakteristiky,temperament, zpusob uvazovani, mysleni,priority atd atd aby snaz odhadli, jake detatko bude potrebovat prave takove rodice. A musim rict, ze ta baterie psychotestu je tak rozsahla a objemna a podrobna,ze fakt cloveka odhali uplne a do detailu. U nas to tak bylo 🙂
@1lenuska1 Děkuji moc! Ptám se proto, že manžel z nich má obavy... a je to jedna z věcí, které ho odrazují. A já na něj nechci tlačit. Tohle nižší sebevědomí je jeden z důvodů, proč má obavy. Snažím se ho podporovat, tak uvidím... jen tedy nevím, v momentě, kdy bychom si dali jako podmínku max věk např. 9 měsíců, má to opravdu smysl?
@slalucka rozumim. Zkuste mu vysvetlit, ze toto neni zadny konkurz na nejlepsiho rodice. A k tomu veku - je to na vas. My meli na zacatku hranici 10 mesicu a jsme ted na 14 mesicich. A i to je asi malo... ale cekame kratce. Zase jsme mladi (tedy ja jsem mlada a socialka bere v uvahu co nejmensi vekovy rozdil, tzn. spis dostane miminko mlada maminka. Ale je jich holt malo, tech miminek...
@zdenicka123
Ahojky ja teda nevim,ale na Morave kamaradky kolem me maji miminka brzy"cekacka max 1 az 1,5
Ahojky, tak my mame zaciatok zdarne za sebou, odovzdali sme vsetky formulare, dnes tu bola pani z ospod na navsteve. Mne sa inak tie tlaciva nezdali take strasne, za par dni sme mali vsetko. Co sa chcem ale spytat - to fakt ta priprava trva aj rok? Tak nam hovorila pani, no mne sa to zda dlho...;)
@lussy666 ve většině krajů ano, nejrychlejší je Praha, ale tam se prý docela dlouho čeká na mimi... Víc se dozvíš o krajích aspoň trochu tady http://bit.ly/analyza-posuzovani-zadatelu
@lussy666 třeba u nás v kraji jede jarní a podzimní kurz. My začali maraton vloni na podzim a na kraj šla naše žádost od okresního ospodu v lednu 2018.. To že žádost přijali dali vědět obratem s tím, že v roce 2018 na kurzy pravděpodobně nastoupí e. Na můj dotaz o 2m později napsali že jarní přípravky jsou již plně a že jdeme na podzim, naštěstí se uvolnilo místo a jezdíme se připravovat teď s tím že budeme čekat tak 2 roky od schválení
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@romanar ahoj, chces si popovidat? loni jsme si prebirali holcicku od pestounu, bylo to fajn s pestounkou, i když jsme tez jezdili 70 km 6 tydnu od zac. cervna a loni byly fakt vedra, ozvi se budu rada. jaký jste kraj?