Přímá adopce a adopce ze zahraničí: Jak na to?
Zdravím všechny přispěvatele. Ano, opět zde zakládám diskuzi na téma přímá adopce, případně adopce ze zahraničí.
Jsem žena, která si nemůže splnit svůj sen a mít své dítě. Ačkoliv děti miluji, nebylo mi to dopřáno.
Hledám touto cestou ženu, která je v jiném stavu a již teď ví, že není ve stavu, kdy by si miminko chtěla, nebo mohla nechat.
Jsem připravena se o ženu postarat po celou dobu těhotenství, být při porodu. A jsem připravena se o ženu postarat i po těhotenství. Bude-li to třeba anebo bude-li žena o to stát.
Jsem finančně zajištěna, se svým životem spokojena, jen mi stále k štěstí někdo chybí.
Případně bych prosila i o radu, jak by bylo možné adoptovat dítě z ciziny v tzv. šedé zóně. Přes úřady je to zdlouhavé a často s nejistým koncem. Nejde mi primárně o miminko.
Pokud se zde taková najde, prosím, ozvěte se mi na email: primaadopce2023@seznam.cz
@primaadopce2023 Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli se ti nějaké informace o adopci ze zahraničí v rámci "šedé zóny" podařilo zjistit? My jsme po konzultaci s UMPOD (a jejich nulové snaze) taky začali uvažovat nad touto cestou..

Přes úřady to ale není tak zdlouhavé - tak jen předpokládám, že už jsi to minimálně zkusila a zahájila kurzy. Přímá adopce mi přijde zdlouhavější a sama píšeš, že už zakládáš diskuzi opakovaně - už jsi mohla mít minimálně první kolo za sebou a pak třeba jen čekat. Zvláště pokud ti nejde primárně o miminko.