Žádost o adopci ve Zlínském kraji, nic se neděje

expedice
3. lis 2013

Ahoj, jsme ze zlínského kraje a již v lednu 2013 jsme podali žádost o osvojení. Bohužel je pouze požádáno, obratem se u nás doma stavila soc.pracovnice, ale od té doby se nic neděje. Slyšela jsem, že je problém na krajském úřadě v psychologovi, neboť odešel v prosince 2012 a přišel nový a zjistil, že zde má řadu nevyřešeného, odsunutého atd. Je někdo v podobné situace v tomto kraji? Že čeká víc než 10 měsíců na to, že ho pozvou aspoň na prvotní seznamovací pohovor u psychologa? díky

modrypitrisek
31. pro 2013

@expedice Mám přímou zkušenost v rodině. Ona nemohla mít děti, a tak hned po svatbě požádali o adopci. Bylo jí tehdy 19 let, miminko dostali za 10 let - DESET LET. Byla jsem v době, kdy se to řešilo, ještě pískle, ale co jsem pochytila, tak situace ve Zlínském kraji je prý zoufalá, kdyby do toho měli jít znovu, změnili by si trvalé bydliště někde do Čech a miminko by měli mnohem, MNOHEM dřív. Přeju hodně štěstí, třeba už to dnes nemusí být pravda, chlapeček, kterého dostali, má dnes už 10 let, takže žádali před dvaceti lety. Držím pěsti!!

cuddle
31. pro 2013

@expedice a co Ti řekla Vaše sociální pracovnice? ona by Ti měla říct - zjistit, jak to teď přesně je a kdy asi Vás pozvou. Nemohou být bez psychologa nebo to neřešit , vždyť už je to rok, Je možné, že přebíral agendu a prostě má skluz, ale nějaké konkrétnější zprávy by Vám měla říct ona.