Problémy po nasazení Logestu/Lindynette

jajda2011
30. zář 2014

Ahojte po porodu mi Mudr. nasadil antikoncepci Lindynette což je vlastně Logest. Jenže jsem skoro měsíc krvácela a pořád ještě špiním a do toho mám hodně nafouklé břicho a skoro žádnou chuť na sex. Neměla jste to některá taky tak? Vysadili jste a nasadily jinou antikoncepci? Nebo?

hancazivocich
30. zář 2014

Logest byla má uplně první antikoncepce, tuším, šla jsem od ní brzy pryč. Jednak celkem drahá - v tém době, tak slabé krvácení během cyklu, migrény a křeče v lýtkách... Ale někomu třeba zase vyhovuje. Prostě ti daný typ nemusí ,,sednout"
@jajda2011

renca_hanych
30. zář 2014

já jsem taky jako první HA měla Logest, ale strašně jsem po něm zhubla (přes 5 kg za dobu užívání, což se mému gyndr nelíbilo - měla jsem 50 kg a měřím 173 cm), brala jsem ji cca půl roku pokud si dobře vzpomínám a zvýšil se tlak, tak jsem přešla na Cilest, ten mi vyhovoval, od 25 let žádnou HA neberu.

valika2
30. zář 2014

Moje první antikoncepce - před 15 lety, byla logest, stále jsem po ní špinila,krvácela. Následně jsem okamžitě vysadila - dobrá je např. Maitalon, měla jsem nyní - ale je to opravdu individuální. Poraď se s lékařkou/lékařem.

vlajka1
30. zář 2014

Mela jsem. Cely cyklus spineni plus ukrutne bolesti hlavy. Dostala jsem potom Jeaninne a srovnalo se to.

teeerez
30. zář 2014

@jajda2011 Lindynette byla prvni HA, kterou jsem nekdy v 15 "automaticky" dostala. Poprve v zivote jsem pri ni zazila silene bolestivou menstruaci a vratilo se mi astma co jsem mela v detstvi. Po vysazeni (az po roce, nevedela jsem, ze to muze zpusobovat ...), respektive zmene astma zmizelo a bolestivou MS jsem nemela jedinkrat (uz je to dele jak 8 let, takze asi uplne ne nahoda...). Na tvem miste bych menila, pro me je to nejhorsi HA

verunka_korunka
30. zář 2014

@jajda2011 ahoj, neměla jsem zrovna tuhle, Jedině mi taky nevěděla, špinila jsem v mezicyklu a neměla ani trochu chuť na sex. Yadine už byla lepší, ale špinila jsem porad. Jediná co jsem s ní neměla problém byla moje první a v této chvíli i poslední Diane35, měla jsem ji hlavně na akné a potom mi ji doktor nechtěl už předepsat, ale když nic nesedělo, tak mi ji vrátil a bylo to zase ok. Záleží na tom jaké hormony ty prášky mají, prý každé mají jiné složení. Ale určitě to lékaři řekni a prášky změň.

jana0607
6. říj 2014

Ahoj holky, možná už jdu pozdě, ale i tak. Moje první antikoncepce byla Cylest-tu jsem brala asi 7 let a vše v pohodě. Pak jsem přešla k jinému Dr. a ten mi předepsal Lindynette a asi po roce jsem začala mít problémy - trnutí lýtek, špinění, ale vše prý ok. Po dalších 2 letech jsem dostala trombozu. Nechci nikoho děsit, opravdu nevím jestli to má spojitost,ale v nemocnici mi řekli, že i podle krevních výsledků (genetika)za to může antikoncepce. No ať je to jak chce, už ji nikdy nemůžu a ani bych už nechtěla...

replykatee
20. říj 2014

@jajda2011 Brala jsem ji před otěhotněním a něměla jsem s ní problém. Po dobu kojení mi napsal Dr. Azalii a teď jsem se vrátila k Lindinette. Dobrala jsem první plato a volala jsem doktorovi, zda bych si v týdnu, kdy je pauza mohla dojet pro jinou. Hrozné změny nálad, jsem plačtivá, podrážděná. I přítel si všiml změn. Přešla mě absolutně chuť na sex. Krvácela jsem deset dní a teď špiním. Doktor teda říkal, že je to normální, než se cyklus srovná, ale já si normálně rozhodně nepřipadám.
Prášky jsou svinstvo. Uvažovala jsem o nehormonálním tělísku, ale bojím se, že není tak spolehlivé, jako hormonální :/

jajinkaboh
Odpověď byla odstraněná
Zobraz