icon

Bolesti v podbřišku po IUI. Může to signalizovat těhotenství?

dominka34
5. bře 2025

Dobrý den-ahojky
Mam dotaz. Nevím jestli to tu bylo už řečeno nějak jsem nic určitého nenašla.
Jsem 6 den po iui první pokus. Pred inseminaci jsem brala letrozol 3x denně. Poté kontrolní UZ folikul velky 23cm dostala jsem injekci ovitrelle za 2 dny iui. Teď beru 1x na noc progesteron. Za 14 dní tehu test. A má hlavní otázka je: mám bolení podbřišku jako kdybych to měla dostat ale spíš je to takový tlak. A navečer mě pálí žáha.
Mohli by to být priznaky tehotenstvi? Nechci si dělat zbytečný naděje abych pak nebyla zklamana. Děkuji moc za rady

1pomnenka
5. bře 2025

Na příznaky je brzy.

lencaa11
5. bře 2025

@dominka34 to je ještě brzo na příznaky spíš to bude od injekce

dominka34
autor
5. bře 2025

Dobře děkuji asi reda spíš už od toho zakroku tak uvidíme

fioreta
5. bře 2025

Pokud byl na folikulometrii naměřený folikul 23 cm, tak je to opravdu hodně a při této velikosti je na ovitrelle pozdě. Injekce ovitrelle se aplikuje již od velikosti folikulu 16 mm, ideálně kolem 19 mm. Aplikace při pozdější velikosti je zbytečná, protože folikul mezi velikostí 22-24 mm praskne již sám. Jinak příznaky podobné ms nejsou vyloženě známkou toho, že by došlo k selhání léčby, mohlo se to podařit. To uvidíš, až si uděláš TT za 14 dní. Pak sem dej pro zajímavost vědět 😉

dominka34
autor
5. bře 2025

@fioreta dobře diky

dominka34
autor
5. bře 2025

@dominka34 a tu injekci mi tak napsal lekar takže jsem mu do toho nějak nezasahovala

lencaa11
5. bře 2025

@dominka34 moje kamarádka měla taky tuto injekci stejně velký folikul a nic byl moc velký jiná lékařka ji dala další měsíc injekci při menším folikulu a vyšlo jim to ...taky si myslím že 23 je už moc pozdě ale to se dozvíte až za 12-14 dní podle testu teď jen počkat na výsledek

felis
5. bře 2025

@dominka34 6 dni po IUI je brzy na priznaky. Ta bolest je normální. Taky jsem to tak měla. Vlastně me bolelo břicho do menstruace, ktera pak přišla.

dominka34
autor
6. bře 2025

Teď mám ještě jeden dotaz dnes jsem začala trochu špinit je to ok?

fioreta
7. bře 2025

@dominka34 Ahoj. nemusí to znamenat nic špatného, může se to stát, bereš nějaký progesteron na podporu těhu?

dominka34
autor
7. bře 2025

@fioreta ano beru progesteron 1x na noc

fioreta
7. bře 2025

@dominka34 je možné, že je to nízká dávka, většinou se bere progesteron 2x denně... tak uvidíš no, pokud by se to zhoršilo a objevila se krev, hned se poraď s lékařem. uvidíš i podle výsledků TT samozřejmě, pokud by byl negativní, tak stejně léky vysadíš.

dominka34
autor
7. bře 2025

@fioreta dekuji moc bylo to jen trošku včera spis spinavy jako hlen dnes už nic tak uvidíme

dominka34
autor
8. bře 2025

Tak dnes už jsem začala dost krvácet jasná červená po utrpení na WC bohužel je sobota tak se nemám kde poradit v pronatalu centru jsou až v pondělí mám strach

dominka34
autor
8. bře 2025

@dominka34 utřeni na WC oprava

fioreta
11. bře 2025

Ahoj, dneska už je úterý, jak to s tebou dopadlo? 🙂

dominka34
autor
11. bře 2025

@fioreta tak krvacim stále takže jsem včera volala do pronatalu a mám zase od 3 dne uživat 3x denně letrozol a 18.3 mám ultrazvuk v pronatalua uvidi se co dal