Centrum asistované reprodukce Gennet Praha
Ahojky všem,
navštěvujete někdo CAr - Gennet Praha? chtěli bychom tam s manželem podstoupit 2IVF a ráda bych se dozvěděla, jaké máte zkušenosti. Strašně moc by mi to pomohlo a hlavně zklidnilo.
Díky moc a mějte se hezky 😀
@majcam: no manza ho koupil pres aukro...uplne novej, jeste v krabicich a navic k nemu dve plastenky..jedna na korbicku a druha na sporatcek, taska...vse orig. maxi "kozy" jak to manza prekrtil 😀. Jo a jenu autosedacku s isofixem mame od zname..a druha bude cybex.....manza se do toho nejak vrhnul a hleda o tom vsechny info plus testy ADAC...atd...proste vybira to nej jak kvuli bezpecnosti tak i za rozumnou cenu...resp hleda na to akce....takze ja tyto veci uplne vypustila....jo jinak UZ dopad dobre...Ufon ma vsechnoo co ma mit....jenom si hral s dr na schovavanou... a nechtel ukazat hlavicku.... 😀
dotaz co jste si braly kdyz Vas bolelo v krku ze neslo ani polykat?
@anlek no my taky řešíme, jakou autosedačku, páč za chvíli nám ta 1. do 13kg bude malá na výšku (v půlce října jsme měřili u Dr. naposled a to měl 74cm), ale zase ještě nesedíme, teda neposazuje se zatím ve volném prostoru, chtěla jsem 9-18kg asi Römera s isofixem, tak doufám, že se brzo posadí sám 😕 ...+ nevim co do druhýho auta, se mi nechce ta sedačka furt přenášet, jestli 9-36kg Britax Evolva, no nevim...je to palba 2 autosedačky.
No před tim blitim, si myslim, že měl jistojistě přes 10kg 😅
Na tu Cybex jsem taky koukala, co píše @inza , ale ta je s pultíkem, to mi nějak nebere, mladej totiž protestuje i při normálnim zapínání v kočárku. Pak ještě připadají v úvahu autosedačky Maxi Cosi, ještě jsem mladýho do žádný neposadila, musíme zkusit někde...např. v Malvíku...tam bude asi i výběr.
Nevíte ještě nějaký krám v Praze, kde by se dali otestovat tyhle autosedajdy, u nás tady toho maj na krámě 5,5. 🙄
@inza kloktat slanou vodu 😉 😉
@mandre K babicce do auta jsme vzali Cybex pallas fix. Je to ta dvojkategorie 9-36 kg. Aby se nemuseli brat dve autosedacky, vnoucat je vice a kupovat dve autosedacky se nam nechtelo. Robin je z pultiku nadseny. Zkus to v obchode, treba pultik bude lepsi nez pasy. Ja to zkousela v CB. Jen bacha nejaka Kiddy s pultikem vubec Robinovi nesedela, kdezto Pallas jo, urcite je potreba ji zkusit. Ja mela na Robina vybranou v kategorii 9-18kg od maxi cosi, ale sedel v nitak divne, ze jsme nakonec brali romerku. 😀
@anlek jj, budu to muset začít s Kristiánkem zkoušet, po neděli pojedeme do Prahy...
Hele s těma kilama, to máme taky 14,5 měsíční sestřenku Vendulku a ta má 8,5 a museli koupit sedačku 0-18kg 😅 😲 ...protože je taky žížalka 🙂
Co máte za židličku? Já koupim asi tu IKEA antilop 😎 , jsou na ní dobrý ohlasy, je za málo peněz a potřebuju něco stabilnějšího, a mě se ty velký plastový monstra nelíbí, stejně to bude jen na jídlo 🙄 . Máme ještě dřevěnou po mně, co se dá dát na ležato se stolkem, tak tu budem užívat jako stolek na malování atd.
@mandre Ja mam potvrzene od pani, co ma obchod kvalitniautosedacky.cz , kdyz prelezou aspon 8 kg, tak uz muze do kategorie 9-18 kg (ale ne 9-36 kg ty byvaji sirsi). Takze Simon jezdi od pondelka v romerce.
S zidlickou si myslim to same. IKEA ted a kdyz uz chce lezt ke stolu sam, tak mit rostouci zidli.
@inza tak byli jsme se tam podívat, sedačky tam výběr moc neměli - ty 9-18kg, spíš ty, co nechcem 😀 ...ale docela výběr měli v Babyparku na ČM - Römer a Maxi Cosi, jedinou co jsem nemohla vyzkoušet je ta Römer Trifix nejnovější jejich sedačka a Britax Evolva 9-36kg...ty zrovna neměli 😖
@anlek Tak ta Cybex se manžovi nelíbí - pultík 😎 , jak jsem říkala 😕 ...židlička z IKEI už je doma - modrá (už jí zase nemaj, asi jde na dračku, byly tam v poslední 3) 😀 😀 Kristiánkovi se v Ikee moc líbilo, pořád seděl v kočáru a koukal kolem sebe, nahoru 😀 😀 asi bude bytový návrhář ( po mně 😅 😀 😀 )
Ahoj holky. Mám takový dotaz. Jsem objedaná na genetický UTZ a nevím, jestli se tam dělá přes břišní stěnu, nebo vaginální? Abych věděla, jestli mám s sebou tahnout rodinu či ne....Děkuju moc za odpověď
Ahoj - jak přesně probíhá OPU? Díky za info 🙂
@trefulka Příjdeš do Gennetu.Dají tě na pokoj,pak příjde anestezioložka se zeptat na pár věcí.Pak pujdeš po svych na sál,tam si lehneš dají Ti narkozu a spíš🙂ja se probudila až za dvě hodky ale vetšinou jsou holky už za půl hodku vzhuru.Dostala jsem kapačku proti bolesti a za 3hod od zakroku jsem šla domů.pak mě teda večer a druhy den bolelo břicho ale dalo se to🙂Jinak ja chodím na Archu takže tak to tam dělají🙂držím pěsti
@adelinkkaa Díky za info 🙂 Pamatuje se, jak jsi kvůli tomu OPU sháněla noční košili - taky jsem ji kupovala minulý týden 😀 Ještě mi chybí přezutí - doma chodím jen v teplých fuseklích :D
Holky, měla bych dotaz, nějak jsem nepochopila to placení. Jsem objednaná na UTZ, mám za sebou odběry. Jestli to teda chápu dobře, tak ltrazvuk bez generický konzuktace stojí 1200,- a ultrazvuk s genetickou konzultací stojí 1300,-? A samotná konzultace bez ultrazvuku 1300,-? Nějak se v tom ztrácim ☹
@alyssa.anna: Ahoj...no me dr napsala gen. konzultaci kvuli veku a to je pak na pojistovnu i s UZ. Protoze te na to posle genetik. Teda tak to mela alespon ja. Platila jsem akorat 30 korun poplatek za gen. konzultaci
@inza Tak já jsem teprv v 11tt, takže UZ si musim gradit sama, prej v 1. trim. to pojišťovna nehradí a mě tam dr. nutí jít, tak mě zajímalo, jestli budu platit 1200,- za UZ + třeba ještě 1300.- za konzultaci, jestli mi jí dr. napíše - 4 dny před Vánocema docela finanční rána
@alyssa.anna dá se to uhradit přes pojišťovnu, některé přispívají na genetický screening v 1.trimestru....já mám ČPZP 205 a ta dávala 1500,-...každý rok se to ale mění. A bývá to dohromady testy z krve + UZ. Samostatně to nemá vypovídající schopnost.
@alyssa.anna: ja to s genetikou mela v prvnim trimestru.ten prvni UZ.vse bylo na pojistovnu.optej se na to sve dr.
@inza Tak ta mi právě říkala, že si mám připravit minimálně 1200,-
@alyssa.anna no a ty jsi otěhotněla pomocí CARu?! Jestli ne,tak si to asi platíš,je to screening v 1,timestru jestli se nepletu?! 😉
@majcam NN, bylo to hezky po starum tak proto to asi musím hradit sama. Je to NT screening co je zdarma + ten UTZ co musím hradit

@inza jj, my jsme pohlaví řekli, ale jméno jsme jim neřikali 😉 , aby měli taky překvápko 😵
manža vybírá kočár, jooooo, tak to je pecka....já bych ho nepověřila, páč jsem dost vybíravá a on tomu lautr nerozumí, my máme celej tmavě modrej, hodil by se i pro holčičku 😵 😵 ...já jinej než do tmavěmodra asi neeeee 😀 😀 (max. taková ta riflová melange 😀 )
@betox no my rosteme, ale teď jsme zhubli 0,5kg při tom průjmu a zvracení - už to ale dohání, Dr. ho vážila v pondělí na kontrole a měl 9,84kg 🙂 , už děláme pápá, pacipaci, mele pusou furt táta táta, máma jenom když má problém 😅 , pak bába....no a jakmile jíme, tak přifrčí pod stůl a dožaduje se héééé, dej te mi taky 😀 😅 , jako pes 😀