icon

Centrum asistované reprodukce Gennet Praha

zdeena
11. čer 2007

Ahojky všem,
navštěvujete někdo CAr - Gennet Praha? chtěli bychom tam s manželem podstoupit 2IVF a ráda bych se dozvěděla, jaké máte zkušenosti. Strašně moc by mi to pomohlo a hlavně zklidnilo.

Díky moc a mějte se hezky 😀

petrita83
23. lis 2010

@ajriska no může i dřív jako po OPU a nebo taky po ET, většinou když se objeví až po ET tak je prý holka na 99% těhule..tak jsme si ho pak všechny přály 😀 😲 hlavně hodně pít a jíst bílkoviny..budu zítra držet palce!!!a dáte jedn nebo dva?

petrita83
23. lis 2010

@majcam 😀 😀 a že mě to u tebe nepřekvapuje 😉 ale vidíš lepšíš se!

majcam
23. lis 2010

@petrita83 😀 viď..vše už si radši začínám ověřovat.. 😝

darkwitch
23. lis 2010

@majcam za chvili se napravis 😀

sipkova1
23. lis 2010

Ahoj holky, tak máme za sebou kontrolu na imunologii v Podolí, stejné odběry (krev a SPG) a pohovor u Dr. Mám pokračovat v braní Prednisonu (5mg denně) a ve stejném režimu jako doteď (jen gumisex) čekat na výsledky ☹ . Mají být za 3 týdny… Takže u mě už se toho do konce roku moc dít nebude, ach jo. Tak doufám, že se tu někdo postará o nějakou akcičku 🙂 .

majcam
23. lis 2010

@sipkova1 ježíš jsem se zapomněla zeptat Lovás,jestli Podolí je to samé imuno jako v Karlíně.. 😔

majcam
23. lis 2010

@darkwitch no já myslím,že to půjde se stářím ruku v ruce.. 😵 ,takže se bojim,že budu blbnout ještě víc.. 😢

sipkova1
23. lis 2010

@majcam A kdy tam jdeš příště? Ty si neděláš seznámek otázek ? Já jo, ale většinou se s různými Dr. dostaneme jen na začátek 😅
No, říkaj, že je to podobný, ale v některých parametrech a metodách se to liší a i léčba je jiná …

majcam
23. lis 2010

@sipkova1 no na imuno už nemusim,nic nenašli,a k Lovás půjdu až přiletí genetika(někdy v lednu),no a ty otázky si vždycky před ordinací opakuju až je zapomenu 😕 a pak tam motám pátý přes devátý a odpovědi si píšu ve zkratce, ale samozřejmě když přijdu domu,tak vim houby co která zkratka znamená.. 😒 ,budu to muset nějak zdokonalit,protože když se mě manža ptá,tak mu řikám jen útržky,které si pamatuju a to mi nerozumí už vůbec...

sipkova1
23. lis 2010

@majcam No někdy je možná lepší si nic nepamatovat
😉
Můžu se zeptat kolik jsi dala IUI než jsi šla na IVF?

majcam
23. lis 2010

@sipkova1 2 IUI a pak 1 IVF... 😉

sipkova1
23. lis 2010

@majcam Hmm, díky. A to oni Ti to tak naplánovali nebo Ty s manzou? Já měla v plánu dohodnout se na IUI na prosinec, jenomže teď nám v Podolí řekli, že máme čekat na ty výsledky, takže IUI asi až v lednu.

ajriska
23. lis 2010

@petrita83 no určitě dáme dvě.....jen se bojím toho, aby se to pak ještě "nenadělilo" 🙂 dvě nám budou bohatě stačit. 🙂 spokojení budeme i za jednoho šikulku 🙂. No taky tě bolelo bříško při ET (dozvuky OPU?)

iriel
23. lis 2010

@ajriska To je straslive mala pravdepodobnost, ze by z toho byla jeste jednovajecna dvojcata navic, tak minimalni, ze toho se fakt neboj 😉 Taky to muze byt naopak, jako u me, zavadeli dve, chytlo se jedno a uz kope 😀

majcam
23. lis 2010

@sipkova1 nějak jsme se dohodli s Lovás,hlavně jsem se bála toho IVF těch hormonů...,no radši počkejte i když IUI neni nic co by zasahovalo do organismu,ale myslím,že je lepší vyléčit všechny neplechy a pak jít do "pomoci" s čistým štítem...většinou v Gennetu doporučujou pár IUI a pak IVF,ale taky závisí na spermiogramu...,když je špatný,tak rovnou IVF..

ajriska
23. lis 2010

@iriel no to jedno by bylo úplně sladoucky🙂
už z toho blázním, poslední dobou se mi zdá o dvojčatech - holčičkách 🙂 ne o klucích, ne o párečku, jen holčičky...
za jak dlouho po ET je možné testit?

petrita83
23. lis 2010

@ajriska tak to je super, my taky dávali dvě..a příště to uděláme zase tak 😉 pravděpodobnost že by se dělili je myslim skoro nulová, zvlášť jestli máte PK..pak budou prostě dvě a basta 😀 ale i jeden šikula stačí, to víš že jo..určitě to klapne..musíš prostě věřit.No mě bylo blbě celou dobu před OPU, pak už mi bylo jen líp a líp..břicho mě bolelo asi 7den po ET jak se drobek zavrtával 😉 ikdyž nakonec to bylo jen biochemický těhu...

petrita83
23. lis 2010

@ajriska řikají po 14dnech, ale tady holky někdy testujou i 6.den..a mají pozitivní testy..já měla až kolem 10.dne stínek..a kolem toho 14. už to bylo vidět..chce to vydržet..a hlavně se tim nenervovat, když tam nic neni.

iriel
23. lis 2010

@ajriska No, spravne po 14ti dnech, kdyz mas PK tak idealne aspon po 12ti a stejne to skoro zadna nevydrzi 😀 ba ne, nekdo jo 😉 ale kdy se objevi carky je ruzne, nekomu uz treba 7.-8. den, zvlast u dvojcat, nekomu se objevi a zase zmizi, ze se neudrzi a hlavne 10dni po injekci Pregnylu (ci Ovitrelle apod) jeste muze byt v krvi hCG z injekce, takze to nema smysl. Zkus to vydrzet a fakt testit aspon po tech 12ti dnech, pak mas aspon jistotu, ze to nejsou zbytky z hormonu a ze uz je mimi zahnizdene a neresis, jestli je ten "duch" dost silnej a podobne...

ajriska
23. lis 2010

biochemické těhu, je co?
No dneska u mě byla mamina a povídala mi, že jedna její známá byla na IVF a že po tom je dobré prakticky jen ležet a nic nedělat...tak nevím....já se vždy připravím na dr. otázky, ale pak si na všechny nevzpomenu.Ještě, že Vás mám

iriel
23. lis 2010

@petrita83 Ja, pokud si to pamatuju dobre, jsem prvni zkusila asi 8. den a byl uplne snehobily, byla to 25IU mamatest, pak jsem zkusila 11. den a to tam byl fakt spis duch nez co jineho a az pak to zacalo silit...

iriel
23. lis 2010

@ajriska Nekdo rika, ze se ma lezet ty tri dny, nekdo, ze tyden, pricemz tri dny poradne a pak polehavat, ja lezela skoro 14 dni, protoze mi bylo zle a byla jsem unavena... a nekdy zapomenou rict, ze zadne koupani, natoz v horke vane, zadny sex a uz vubec nejake cviceni nebo behani, aby mel clovek jistotu, ze udelal vsechno. Na druhou stranu lezet tyden s rukama na brise a modlit se, to taky neni idealni, nejaka mala prochazka, pokud je hezky, je rozhodne lepsi...

ajriska
23. lis 2010

@iriel no tak to je super...já teď ležím a vzpamatovávám se po OPU od pátka, a ještě zcela nejsem OK, byť se fakt snažím...vstávám stále v předklonu, píchá mě v pravém podbřuchu...snad ty strasti budou vykoupeny krásným štěstíčkem

iriel
23. lis 2010

@ajriska Delej to, na co se citis a nenech si do toho nikym kecat, ja mela nejdriv blbej pocit, ze dva tejdny lezim a skoro se nehnu, ale telo to tak chtelo, nemela jsem silu vstavat a pichalo me v brise, pak jsme jeli na maly vylet autem a ja tam malem omdlela, jak jsem byla slaba, proste kazda zenska to zvlada uplne jinak, to mas jak s porodem, nekdo by sel dve hodky po klidne domu a nic mu neni a jina je zas hotova jeste tyden... jestli se ti nechce vstavat, nevstavej a i po ET si v klidu polez, pospi a nech se obskakovat 😉))

petrita83
23. lis 2010

@iriel taky pěkná sestava 😀 hlavně že se zadařilo!a co ten malej fotbalista vlastně bude? 😉

ajriska
23. lis 2010

@iriel 🙂 děkuju. Tak snad zítřek (symbolicky měsíc před vánocema) bude znamenat další krásnou etapu našeho vztahu

iriel
23. lis 2010

@petrita83 Nevime, desne se tam mele porad a nechce nic ukazat, ale 9. 12. jdu na velkej utz, to uz bude 21tt, tak to uz sakra musi byt videt 🙂))

petrita83
23. lis 2010

@iriel 😀 😀 😀 je to stydlín, nedá se lacino..musíte mu něco slíbit 😀 tak držim palce ať je to to co si víc přejete, ikdyž myslim, že nám všem je to tady tak nějak jedno..hlavně ať je to zdravé!

petrita83
23. lis 2010

@ajriska vidíš jak Vám to krásně vychází 😀 tak tfuj, tfuj a zítra hurá do toho!

iriel
23. lis 2010

@petrita83 Mne je to fakt uuuplne jedno, ale od zacatku mam vetsi pocit na kluka, tak uvidime... chodila jsem nejvic k Feldmarovi a ten pry dela kluky 😀 😀 Vubec je to zlaticko, uz se na nej tesim.. 😉