Čerstvě po IUI. Jaké máte pocity?
Ahoj. Jsem třetí den po IUI . Jaké máte pocity, na co myslíte, bolí vás něco ? Pojďte si o tom promluvit,.... Já jsem z Jižních čech... 🙂
@babeta1 tak budu moc držet palce, aby ten stav byl znovu. Já když byla těhotná bohužel mimoděložně, tak jsem nepoznala na sobě nic, kromě strašně bolestivých prsou a to už bylo HCG 960 jednotek, jinak vůbec nic. Tak uvidíme co teď, jestli z toho něco bude nebo ne. Pokud by to nevyšlo, řešila bych další kolo s Medrolem, sice k práškům mám odpor, ale když to jinak nejde, tak se nedá nic dělat. My chodíme do Gennetu a zatím tedy nic moc. Máme všechna vyšetření to ano, ale tím to tak končí.
Tak u mě dneska ms,tak jedeme dál 😉👶
Mě fakt už svihne :( jako takový pobolivani od ovu je fakt mazec projde mi to horší jak pms... takze doufám ze ta mrcha dojde přesně na termín a jinak ať už nechodí fakt :( v neděli termín ms a v pondwli jedeme na Slovensko jezdit na okruh ... mam pocit ze budu na facku😂😂😂😂 jediná ženská s kramama mezi asi 100 chlapy😂😂😂😂
Ahoj, ráda bych se k Vám přidala. Čeká mě první IUI. Snažím se o tom něco zjistit, ale s dalšími informacemi mám pocit že nic o tom nevím a nemám ani dobrý pocit. Včera jsem byla 12 DC, na ultrazvuku, folikul 16 mm, do té doby jsem byla bez stimulace, jen mi pak tam dali Ovitrelle 250 injekci, kterou jsem si měla ten den večer píchnout, tedy včera večer a zítra na 11 hodinu jsem objednaná na IUI. Dnes mě celý den hrozně bolí břicho, křeče v podbřišku, jsem jakoby nafouklá s pocitem jako bych měla dostat MS. Uklidňuji se tím, že asi za to může ta injekce, která by měla asi? pomoct k dozrání a uvolnění vajíčka. Ale kvůli těm bolestem, mám taky strach jestli mi k tomu už předčasně nedopomohla. Tedy rychleji, než měla. Jako jestli se už dnes nestalo a vajíčko se už neuvolnilo. Nic moc mi neřekli, takže ani nevím, jak to vlastně je. Včera mě překvapilo že už mě objednali hned na čtvrtek, nevím jestli folikul byl už dost velký, nebo nebyl, jak rychle dozraje do potřebné velikosti a jaká je vlastně ta potřebná? Nevím ani jestli ještě předtím, než mě spermie zavedou, tak jestli mě předtím vyšetří aby zjistili že je vše o.k. a není to zbytečné? Manžel jde předtím už na 8 hod. na odběr sperma a já na zavedení v 11. Zákroku se nebojím ani případné bolesti, vydržím to, ale jsem zvědavá co bude pak? Jestli mě tam nechají chvilku odpočívat, jestli mi dají nějaké léky na podporu atd. Nic mi o tom neřekli. Někde prý dokonce volají další den potom, nebo za dva dny na kontrolu jestli ovulace proběhla a případně zavedou čerstvé spermie, takže vlastně zákrok zopakují. Můžu se prosím zeptat, jak to bylo u Vás? Stejně tak? Zhruba velikost, bolesti břicha apod. Přepadá mě pesimismus..... Uvítám i nějaké rady, co dělat, nebo naopak nedělat po tom...., které by třeba mohly dopomoct k vytouženému.....ale chápu, přejeme si to tu každá a musíme doufat. Děkuji
@antoaneta Ahoj, bolesti máš protože se ti spouští ovulace. To je v pořádku, každý to má jinak a dokonce z mého pohledu i každá IUI byla jiná. Někdy jsem měla bolesti hrozně velký a jindy žádný. Statisticky na tom nezáleží a nic si od toho odvodit nemůžeš. Otěhotněla jsem i po silných bolestech i po žádných 🙂
Injekci sis správně aplikovala do 36 hodin před IUI. Tudíž i dotaz na správné objednání, vždy jsem píchala cca 36 hodin před IUI to je večer třeba v pondělí a ve středu dopoledne IUI.
Na velikosti nezáleží, otěhotněla jsem jak s folikulu 20 mm, tak ted jsem těhotná po 15 mm, měla jsem 1-4 folikuly a také nezáleží na tom, kolik jich máš 🙂 Záleží pouze, jestli v tom folikulu je to správné vajíčko a pokud tam není, ty ani doktorka to neovlivníte, takže si s tím nelam hlavu.
Po zavedení jsem vždy ihned odcházela, zavedení nebolí, může být možná trošku nepříjemný, ale já o 3 z 5ti ani nevěděla. Nikdo mi nikdy nic nekontroloval a už vůbec neprobíhala další inseminace dva dny poté.
Doporučí ti sex, my pak sexovali jako šílení.
Pravděpodobně ti pak nedají nic, když podstupuješ native cyklus, ale možná ti doporučí Utrogestan spíš jako placebo. Ten se zavádí vaginálně.
@antoaneta ahojky...
ja jsem 11 DC sla na folikulometrii... folikul mel 16 mm... 14 dc jsem si pichla Ovitrelle... ovulacni bolesti po tehle injekci byly mnohem vyraznejsi... no a 15 dc jsem sla na sve prvni IUI.. zadna kontrola neprobehla... jen jsem si lehla, probehlo IUI a asi za 5 min me doktorka zvedla a ze muzu jit dom.... byla jsem z toho vyjukana, protoze jsem vsude cetla ze mas lezet alespon 10 minut... a ona me takhle rychle zvedla :D
no kazdopadne... po IUI jsem 3-5 dni pila a jedla ananas.. stacila jsem jeste zaparit s holkama... strhat se ve fitku... a az 10 dpo jsem mela divny pocit v brise... udelala jsem testik a bylo to tam.. sice slabe ale bylo... nejdriv jsem si myslela ze je to jeste Ovitrelle.. kazdopadne pozdeji jsem udelala digitalni test a 2-3 + .. no a HCG v krvi bylo 13 dpo 102,2... takze jsem cerstva tehulka... na Vanoce asi uz budeme tri 🙂)) a bylo to moje prvni IUI 🙂
@luciasek1987 ty jooo, to je krasně pozitivní zkusenost. Muzu se zeptat proc jsi sla na IUI? my mame horsí spermiogram a vy co? já jdu na první IUI za 14 dní. Ten ananas je na co dobry? to slysim poprve 🙂
@lory303 ananas je na podporu uhnizdeni... pry.. tak jsem to zkusila ;) jinak my meli jen trochu pomalejsi spermie tak proto Iui... jinak jsme oba zdravi,. .. pokud jste i vy tak je velika sance. Spermiim se vlastne usetri cesta skrz cipek.. jsou rovnou v deloze a hura za vajickem😄❤
@luciasek1987 ty joo, jsem rada, ze ti to na první pokus vyšlo, pak dostávám i já větší naději. Nevis vysledek vaseho spermiogramu? my mame 21% progresivních, 40% neprogresivnich 39% nepohyblivych spermii. Snad i u nas je šance .-)
@lory303 my mame vse nad normu jen tech prohresivnich mame jen 18% a vyslo to 🙂)) tobe to take vyjde uvidis❤
@luciasek1987 my zbytek taky máme nad normu. Tak to je super. Ted mám uplne pozitivní naladu :-*
@lory303 to jsem presne chtela... abych te presvedcila k pozitivni nalade 🙂) ja jsem tam sla hodne hooodne dobre naladena... viru jsem ztratila az kdyz me doktorka po 5 minutach po inseminaci zvedla z lehatka a sup domu :D k autu jsem sla jak tucnak.... a v hlave jsem si rikala.. "hlavne at to ze me nevytece" :DD no a negativni energie se me drzela tak stridave.. jeden den jsem se vzbudila a rekla jsem si ze to vyslo, pak zase ze ne... a 10 dpo rozhodlo... takovy divny pocit v tom brisku... neda se to popsat.. rozhodne to nebyly bolesti jako pred MS jak tady kazdy pise... to rozhodne ne.. bylo to jine 🙂 je fakt ale ze kazda jsme jinak vnimava... jinak ja.. bit jsem tehotna teprve par tydnu... tak uz se citim proste jinak... uz nejsem sama kdyz jsem sama doma :D proste vim ze brisku je 0,1 mm moje bunecka :D zacina mi brzy hrabat ze 🙂)
@luciasek1987 to je krásné 🙂 a měla jsi nidační špinění?
@lory303 Taky jsme v pořádku a taky nám vyšla hned první IUI. Těch lidí kolik jim vyšla první IUI je fakt mraky.. to že se embryo přestalo vyvíjet je věc druhá a není to vina nikoho, prostě blbé vajíčko.. Babetě1 to tu taky vyšlo hned na poprvé, bohužel se stejným koncem jako u mě.. Takže pozitivně se nalad, určo to klapne 🙂 jste přece zdravý 🙂
@lory303 Na tohle ti taky odpovím i když to není na mě, ale jen protože mám za sebou 4 těhotenství. Ani jednou jsem neměla nidační špinění 🙂
Hodně jsem o něm četla, hodně jsem se pozorovala a byla zklamaná, když pak nebylo.. takže ho vůbec neřeš.. z mého okolí ho měl málokdo.. přijde mi to spíš jako výjimečný jev 🙂
Syn je po IUI,povedl se na poprvé a nidační špinění jsem měla,bylo to jednodenní špinění...kdy sem čekala co z toho bude.dcera se povedla přirozeně a ač to bylo moje druhý těhotenství,taky jsem měla jednodenní špinění,kdy jsem vůbec nepoznala,že bych mohla být těhotná..naopak šla si do drogerie nakoupit zásoby s tím,že přijde menstruace,když špiním 🙂
Holky...jak jste na tom byli po IUI fyzicky?...já jsem 3 dny po ...a tak strašně utahaná...ale nevim jestli je to tím utrogestanem...nebo počasím...

@tammm Tak jdi rovnou do CARu, udelaji ti potrebna vysetreni a prijdou na to, kde je zakopany pes;) Nez se trapit s doktorem, co evidentne nevi co by.. Muj me tam poslal rovnou a ted jsem rada, ze jsme sli, uz tam chodime skoro rok a aspon nejaky posun🙂 Cas leti :(
@gabra29 No ja mam jeste do toho tu imunologii, ale vysledky jsou ted s leky ok tak snad.. Chodime do Prahy k Apolinari, uz rok a zatim spokojenost tedy. Hele vim, ze jsem pak kazdy vycer pomalu vytuhla uz v devet, deset, i kdyz jinak jsem nesla spat pomalu pred 11. Pak jsem se taky v noci nebo k ranu budila na wc - to mam ale nekdy i pred ms takze jsem cekala, ze prijde. Celkove to pak byl pak takovy pred ms stav a nakonec //🙂