icon

Čerstvě po IUI. Jaké máte pocity?

kaluka
25. bře 2011

Ahoj. Jsem třetí den po IUI . Jaké máte pocity, na co myslíte, bolí vás něco ? Pojďte si o tom promluvit,.... Já jsem z Jižních čech... 🙂

babeta1
15. kvě 2017

@antoaneta Naprosto souhlasim🙂

@levana33 ahoj, vitej🙂 Drzim palce at se vam zadari! Jen jak to myslis s tou potratovosti a IUI?

juliia
15. kvě 2017

@lory303
Ja dostala zadanku od sve doktorky gynekolozky. Imuno ja krev, partner krev a sperma. Genetika z krve.

lory303
15. kvě 2017

@juliia ahaa, tak se na to zeptam, dekuji 🙂

lory303
15. kvě 2017

@antoaneta nevis zda je ten roztok Hycosy 100% ? 🙂

juliia
15. kvě 2017

@lory303
Zkus se poradit jeste v centru. Tohle je hodně individualni záležitost a každému by melo byt doporuceno to co je pro něj nejvhodnější.
Mne treba po narkoze bylo den špatně, ze jsem dost zvracela. Jinak mam jen dve jizvicky, v pupiku uz po 14 dnech ani není vidět a vlevo mam maly stroupek. Je pravda, že je to prostě operace, s tim musi clovek pocitat, určitě bych si to neomlouvala, že je to jen nejake pteventivni vyšetření. Jinak bolest bricha minimální.
Pred 12 lety jsem byla na průchodnosti kontrastní látkou z jineho duvodu. Mě treba samotný zakrok bolel hodně, palil me čipek, po jsem myslela, že mi bricho praskne, jak hodne bolestiva MS, ale dali mi neco na bolest a za pul hodiny to bylo dobrý.

antoaneta
15. kvě 2017

@lory303 hele ta laparoskopie by tě vyřadila na delší dobu, při ní můžeš počítat, že určitě další měsíc ztratíš. V tom lepším případě. Ale u vyšetření průchodnosti roztokem, nebo plynem se to nestane. Jak jsem již psala, šla jsem na průchodnost stejný měsíc co na IUI, přitom kontrolovali i ovu a folikul. Jasně každý máme práh bolesti jiný, ale pro mě, opravdu to nebolí!!!! Ani netrvá dlouho!!! Prostě jako vyšetření, prevence na gyndě, nebo to IUI. O poleptání střev jsem teda neslyšela a popravdě si myslím, že je to blbost. Kdyby ta látka byla tak agresivní, tak by mohla poleptat i ty reprodukční orgány a to není možný, aby do tebe pouštěli nějaký takový jed, žiravinu....je to běžná látka, která má schopnost jen se zobrazovat na ultrazvuku, či rentgenu, používá se i při vyšetření ledvin a dalších. Jsou to fámy, a pokud ti to nedá spát, tak se lékařů na tu látku zeptej. Tu tekutinu, malé množství ti stříknou dovnitř, stejně jako u IUI a ultrazvukem pak sledují jak tekutina postupuje dál a protíká vejcovody. Je to jako s každým podobným vyšetřením, zeptají se tě na alergie, aby třeba si nebyla alergická na tu dezinfekci, ale používají ověřenou, na kterou prý zatím nikdo alergii nemá. To bylo také jedno z rizik, které jsem vyčetla na tom papíře, co jsem musela podepsat. Za to u Laparoskopie jsem si početla a následně pak všechno i vybrala. Tím ale nechci říct, že jsem sktriktně proti. Pokud by jsem měla něco, nějakou náhlou břišní příhodu, nebo něco, upřednostním laparoskopii, před klasickou operací. Ale věřím, že v tvém případě není zatím nutná. Max se zajímej jen o to vyšetření, za mě spíš ultrazvukem, (tím že můžu porovnat), ale taky u každého jinak. A bolesti se neboj, opravdu to nebolí!!!! Ani jsem nezašpinila, jako třeba na gyndě, po vyšetření a stěru z čípku, jdeš hned s výsledkem domů! S odstupem času jsem byla na tom 3krát a šla bych klidně zas. Poprvé před 7mi lety, rentgenem, pak s odstupem času těsně před IVF ultrazvukem a nyní před prvním IUI znovu ultrazvukem, pro sichr, jestli se za tu dobu něco nezměnilo a zda je vejcovod stále průchodný. A je. Vzhledem k lepším výsledkům spermiogramu, jsem se nyní rozhodli vyzkoušet také IUI, které předtím nebylo možné a dál uvidíme....

antoaneta
15. kvě 2017

@lory303 nevím jak to myslíš s tím 100%. Prostě je to látka, zdravotně nezávadná, bezpečná, používaná i v jiných sektorech zdravotnictví a když ti ji tam šplíchnou, tak na 100% určitě uvidí, jestli protíká vejcovody. Je to zřetelný, koukala jsem se na to s nimi. Otočili mi obrazovku a pro můj klid mi ukazovali, jak to krásně teče tama kudma má. A to na jedné straně ten vejcovod nemám a krásně jsem se v tom orientovala. Super pocit, jako bych koukala na ultrazvuk miminka. Kdyby se to někde zastavilo, tak by to asi vypadalo, že je vejcovod ucpaný, zaslepený, že je prostě neprůchozí. Pokud by tam nějakou překážku objevili, tak by řešili další postup, buď jinou zobrazovací metodu, jako třeba ještě pod rentgenem tím plynem, a nebo by pak přistoupili k laparoskopii. Věř jim. A nezatěžuj si hlavu pochybnostmi, obavami a strachem, určitě tohle vše má vliv i na cestu miminka k tobě.

lory303
15. kvě 2017

@antoaneta moc dekuji za vysvetlení 🙂 nevím proc, ale me dr. v car rekla, ze na pruchodnost tim roztokem musim jit v dobe ovulace, takze ten mesic otehotnet nemuzu, ale to mi zas tak nevadi... je pravda, ze nikdy jsme nejak extra netrpela na cysty nebo tak neco, takze asi bude u nas problem hlavne u pritele... ale tak uvidime..uz se tesim na stredu az se ji zeptat na vse co me trapi... to cekaní je fakt sílene...

mkplusmk
15. kvě 2017

@lory303 vysledek neni 100 procentni jako u laparky. Obcas tekutina protece i tam kde je to trochu srostle, ale to je jen u malo pripadu.Teda aspon mi tobtak rekli v caru a i jsem o tom cetla. O tech strevech jsem teda take nic neslysela. Ja naprosto souhlasim s antoanetou.Napsala to hezky. To je zvlastni. Me zas v Caru rekli, ze musim jit mezi 5 a 9. DC, aby se nahodou nestalo to, ze bych byla tehotna, protoze by se tim oplozene vajicko vyplavilo a nejspis bych potratila.

lory303
15. kvě 2017

@mkplusmk a k otehotnení staci jen jeden pruchodny vejcovod?

mkplusmk
15. kvě 2017

@lory303 ano staci, ale musi byt dominatni folikul na te pruchozi strane.

lory303
15. kvě 2017

@mkplusmk dobre, dekuji 🙂 vetsinou kdyz je jeden mesic folikul na leve strane tak dalsi mesic by mel byt na prave ze?

babeta1
15. kvě 2017

@lory303 to prave ne, vubec se to nemusi stridat🙂

mkplusmk
15. kvě 2017

@lory303 vetsinou to tak je. Ale neni to pravidlem. Ja to tak zatim treba mam. Teda kdyz zrovna nemam anovulacni cyklus (neni dominatni velky folikul ani na jednom vajecniku a tudiz ani ovulace).

charlii
15. kvě 2017

@simciq my se snažíme rok a pul s do caru chodíme pul roku, mam za sebou 2 IUI, jedno stimulovala a jedno bez, můj ma kolísavy spermiogram mezi 8 - 21%, ja ok, ale nikdy se nic ani neuhnizdilo, jsi moc šikovna, co všechno mas za sebou, moc Vám to mimco přeju 😍

charlii
15. kvě 2017

@mkplusmk my se snažíme rok a pul s do caru chodíme pul roku, mam za sebou 2 IUI, jedno stimulovala a jedno bez, můj ma kolísavy spermiogram mezi 8 - 21%, ja ok, ale nikdy se nic ani neuhnizdilo..ja si po každém IUI pokusu musela dat pauzu, abych na to chvíli nemyslela, jak všichni říkají, ze když na to nemyslíš tak pak to přijde, ale pokaždé jsem na to myslela snad ještě víc 😂, teď před třetím IUI si dávám zas pauzu a snažím se co nejvíc zaměstnat mozek abych na to nemyslela 😤

motolucka
15. kvě 2017

holky jak je to vlastně s těma pokusama na IUI? můžou se opakovat teoreticky každý měsíc nebo je tam potřeba nějaká pauza?

charlii
15. kvě 2017

@antoaneta mně HyCosy bolela - jak do mě šoupli tekutinu a dělali ultrazvuk tak to bylo jako by me to chtělo roztrhnout zevnitř, ale trvalo to jen par desítek sekund, dalo se to vydržet a pak jsem mohla v klidu jít domu a normálně existovat, jen me po tom tyden fakt bolelo břicho a doktorka v Caru mi prave řekla, ze se muze stát ze ti to polepta střeva, jak se ti rozleje do organismu a pak jde ven, ale stejne kdyby to potřeba sla bych do toho znovu protože oproti laparoskopii mi to přijde neinvazivní 😊

abbyalex
15. kvě 2017

@antoaneta děkuju moc za milá slova ❤ začalo mě dnes bolet břicho jako před menses, takže se ozvu brzy.,. :( ach jo.. na adopci se už necítím, kurzy, vyřizování a čekání..to sem měla udělat už dávno :/ a ne se držet marných nadějí a pokusů IVF... Držím Ti palce, ať jsi na to lépe než já a klapne to 😘

mkplusmk
15. kvě 2017

@charlii tak manzilkovi naordinuj nejake vitaminky, at se mu ty mrsky zlepsi 😉 Mas pravdu, ze je to hodne i o psychice a taky nervy hraji svoji roli. Naplanovat IUI a jet na nejakou dovcu. Staci po cechach na nejaky prochazky. Jestli se to ted nepovedlo, tak chci jit hned na dalsi, protoze bez hormonu nemam ovulaci a kdyz vynecham, tak si to zase rozhazim a chci ty hormony brat co nejkratsi dobu. Uz jeden cyklus i pres hornony jsem neovulovala ☹

tcz
15. kvě 2017

@motolucka pauzu netreba. Muzes kazdy mesic. Me treba naordinoval dr 2 inseminace v jednom cyklu. Tudiz pokud tento neklapne, coz poznam ve ctvrtek z krve, tak nas dalsi mesic ceka posledni 2 IUI. Pokud neklapnou ani tyto, v coz verim, ze to dopadne, bo do tretice vseho dobreho, tak najedem na IVF.

motolucka
15. kvě 2017

@tcz diky,ja si prave rikala,ze asi nebude potreba pauza,ale nebyla jsem si jista.

juliia
15. kvě 2017

@tcz
Můžu se te zeptat, jak je to s tema dvěma inseminacema v 1 cyklu? Pocita se to na pojišťovnu jako 2 pokusy? A kdo to schvaluje, že pujdes dvakrat v 1 cyklu? Jako, kdyz si nemi dr.jisty presne ovulaci?

8karolina4
16. kvě 2017

@tcz Ja ty dvě iui v jednom cyklu nechápu. Přece doktor Presbe ví kdy je ovulace a Přesně na plánuje. Takže druhy pokus není třeba. My jsme se Max snažili doma po iui. Myslím ze takto jen lidi tlačí rychleji do ivf protože je ta 3 měsíce vyčerpáno na pojišťovnu.

tcz
16. kvě 2017

@8karolina4
@juliia
Je to na prd, pocita se to jako dva pokusy a za 3 mesice mam vycerpano. Ale vzhledem k memu veku a opet se rozrustajici endometrioze nemam cas na zkousku pokus omyl a je mi docela burt, jestli otehotnim po iui a nebo ivf kde je mnohem vetsi sance. Hlavne at uz to je.

8karolina4
16. kvě 2017

@tcz protože to druhy iui je vlastně zbytečný :( před ivf si hlavně nech udělat kolik mas ahm, vyzadej reprodukční imuno páru a genetiku jestli jeste nemáte

tcz
16. kvě 2017

@8karolina4
Vsecko mame. Imunita v Podoli na jednicku, genetika v maximalnim poradku, manzel spermie jak plemenny byk, jen ta moje endometrioza.

8karolina4
16. kvě 2017

@tcz ty o tak hodně štěstí at se brzy zadari!

lory303
16. kvě 2017

Ahojky, mate nektera zkusenost s kapkami gynex? premyslim, ze je vyzkousim. Jak se prosim uzivaji? pouze do ovulace?

horvi02
16. kvě 2017

@lory303 Já je užívala (užívají se v kuse ráno a večer několik týdnů, pak se dělá pauza a pak zas nanovo) a žádnou změnu, či zlepšení jsem nepocítila :(

Strana