icon

Co je potřeba mít, když se chceme pokoušet o miminko a využít zmrazené sperma?

ronja55
14. led 2019

Dobré ráno, manžel je po rakovině varlat a bohužel nemůžeme mít dítě ještě dlouho přirozenou cestou. Máme zmrazené sperma v gennetu ještě z doby před manželovou léčbou. Na jaře by jsme chtěli podstoupit inseminaci. Nemám s tím ale žádné zkušenosti. Stačí zavolat do gennetu a objednat se nebo musím mít nějaké doporučení od doktora?

lavinka
14. led 2019

Ahoj, z vlastní zkušenosti vím , že doporučení nepotřebuješ, Stačí si zavolat a objednat se. Pokud manžel podstoupil chemoterapii je tam možnost že zůstane neplodný.Se zmraženými spermiemi inseminaci nedoporučují ale rovnou IVF cyklus.

kejt29
14. led 2019

Urcite bez doporucenky, taky jsme nemeli a kliniku si sami vybrali 😉 Preji hodne stesti!

ronja55
autor
14. led 2019

@lavinka ano podstoupil 3 série chemoterapie. A nevíš proč se nedoporučuje inseminace? Že je menší pravděpodobnost otěhotnění? Do IVF se mi tedy moc jít nechce. To bych raději počkala ještě ten rok a půl a snažila se pak přirozeně.

jednaholkaa
14. led 2019

@ronja55 Taky se divim, ze by delali inseminaci se zamrazenymi spermiemi.. Inseminace ma male procento sance na otehotneni, zvysuje prirozenou sanci jen o par procent. IVF uz ma o dost vetsi. Ale teda chapu, ze se ti do toho nechce.. Jestli se za rok a pul budete moct snazit prirozene, tak to bych radsi taky pockala..

jednaholkaa
14. led 2019

Papir od gynekologa potreba neni..

lavinka
14. led 2019

@ronja55 právě kvůli tomu, že Inseminace má asi jen 8% úspěchu a je tu taky to riziko neplodnosti partnera, takže je možné že ty zmražené spermie jsou jediná šance.Inseminací se třeba zbytečně vyplácají.

ronja55
autor
14. led 2019

@jednaholkaa tak já jsem úplně zdravá. První Syn se nám povedl dokonce přes hormonální antikoncepci. Máme zamrazino 8 vzorků, tak že nevidím problém proč nezkusit třeba 2 až 3 pokusy inseminace a pokud by se to nepovedlo, tak pak třeba počkat nebo zkusit tu IVF. Ale nevím jaký je postup. Zda to vůbec jde ze zmrazenych.

jednaholkaa
14. led 2019

@ronja55 Tak to joo, to dava smysl, jestli mate 8 vzorku a dobrou sanci, tak proc to nezkusit 🙂

lavinka
14. led 2019

@ronja55 Já jenom říkám jak to bylo u nás, inseminaci doktor nedoporučil. Hodně štěstí 🙂