Umělé oplodnění. Jak to chodí?

stastnamatka07
6. led 2021

Ahoj, snažíme se o druhé dítě už skoro rok a pořád nic.
Jak je to s umělým oplodněním ? Stačí si tam zavolat/napsat a domluvit si termín ? Nebo musím mít doporučení od gynekologa ? Celou dobu chodím na kontroly a za necelý ten rok mi gynekoložka nic nedoporučila i o vitamíny sem si musela říct sama, tudíž už nemám zájem prosit se zase doktorky..Jak to tedy chodí ? Platí se něco ? Popřípadě kolik.
Jak dlouho celý proces trvá. Děkuji.

uzivatelkapetra
6. led 2021

Nemusíš mít doporučení, normálně si vyber kam budeš chodit a zavolej si tam. Třeba je jen nějaký drobný problém

denisa777000
6. led 2021

Mě vypsala žádanku do ivf Centra gynekoložka když jsem ji o to poprosila. Ale jde to i bez žádanky. Normálně si tam zavolej do tvého nejbližšího centra kam budeš chtít chodit a oni ti už více řeknou. Že začátku se neplatí nic konzultace jsou zdarma. Doktor se zeptá na zdravotní stav tebe a partnera udělá si vaši kartu a pošle vás na krev. Musí se zjistit nemoci jako AIDS. HIV, chlamydie atd. A plus u tebe budou dělat hormonální profil z krve 2-3den cyklu aby zjistili jakou máš zásobu vajíček. Chlapovi se udělá spermiogram. Dokud se u vás neobjeví žádné velké problémy nejdříve doporučí inseminaci. A většinou až po 2-3 neúspěchu inseminace se řeší ivf.🤗ale určitě ber už teď kyselinu listovou na to lpí hned od první návštěvy.

sajul
6. led 2021

Zkoušela si za ten rok i něco přírodního? Třeba Gynex kapky, hormonální jógu, Macu?

jasemin26
6. led 2021

Objednání je možné bez žádanky, každopádně ti udělají hormonální profil, manželovi spermio, pak pohlavní choroby, a ve většině center než se přistoupí přímo k ivf dělají iui, držím palce aby to byla maličkost a iui vyšlo, to máš v Hradci stalo 1000kc byli jsme 3x bez výsledku, pak nás poslali na genetiku, výsledky trvají 3 měsíce, a pak ivf, celkovou cenu ti nikdo přesně neřekne záleží co si vyberete a jaký bude problém nás to stalo 28000. Držím palce ať to vyjde

stastnamatka07
autor
6. led 2021

@sajul Beru Yarilo 1 na otěhotnění..
Už dobírám poslední plato.

hencomonci
5. únor 2021

Ahoj všichni ráda bych se s vámi podělila o mou zkušenost kterou bych označila,za tu nejhorší v mém životě!!!
S přítelem se snažíme o dítě asi pět let. Rozhodli jsme se k umělému oplodnění. Ještě nutné dodat,že oba dva jsme zdravotně v naprostém pořádku.
Poprvé jsem odběr vajíček podstoupila asi v listopadu 2020. Po odběru mě druhý den strašně bolelo břicho,ale tak cca za 4 dny už to bylo v pořádku. Měla jsem tři oplodněná vajíčka,ale jen jedno bylo Top. Vložili mi ho asi po třech dnech, od odebrání, do dělohy. Asi po dvou týdnech z krevních testů se zjistilo,že to nevyšlo. Nechala jsem si měsíc pauzu a šla do toho znovu. Dostávala jsem vyšší dávky hormonů abych měla vajíček více. Nastal den 25.1.2021 bylo 9 hodin rano a já šla jako i minule k odběru vajíček. Takže mě uspali asi na deset minut. Později jsem se dozvěděla od muže,že mi museli dát i narkózu, protože jsem se u toho vrtěla.Po probuzení jsem měla takové bolesti, jaké jsem v životě nezažila. Do cca 15 hodin odpoledne mi dávali jednu infuzi od bolesti za druhou což nepomáhalo. Nakonec mi museli přivolat záchranku,která mě odvezla do Nemocnice. Ještě nutno dodat, že toto vše jsem absolvovala ve Vídni, jelikož tady žiju. Po odvezení jsem musela ještě asi dvě hodiny čekat,než mě důkladně vyšetřili a k tomu ještě ten Kovid 19, kvůli kterému ani můj muž nemohl být se mnou. Nakonec mě odvedli na pokoj bylo asi šest večer. Dělali mi ještě různá vyšetření,než zjistili,že musím na operaci. Musím ještě dodat že jsem měla pořád tak silné bolesti. K tomu se ještě pridalo i to, že jsem nemohla dýchat. Na operační sál mě odvezli v devět večer. Měla jsem dva litry krve v břiše, které mi museli laparoskopicky odstranit. Nechali mi ještě takový malý katetr, který mi z břicha asi ještě tři dny vysával krev. Po tomto zákroku mám 4 díry v břiše. Ještě 4 dny mi museli dávat infuzi od bolesti, železo, dokonce jsem dostala i krevní transfúzi,což není také úplně bezpečné a muselo se to hlídat. K tomu všemu jsem do toho ještě dostala alergickou reakci na bílkoviny. Takže jsem vypadala jako rajče. V Nemocnici jsem byla osm dní a teď jsem ještě doma. Mám plno léků a k tomu si ještě každé ráno musím píchat injekce proti trombóze min dva týdny aby se mi nezastavilo srdce. Naštěstí u mě to dopadlo dobře doufám. Ještě sice nemám vyhráno čekají mě další testy,ale snad bude už jen dobře. Naše embria jsme si museli nechat zamrazit. Potřebuju se teď dostat do kondice. Pokud opravdu uvažujete o umělém oplodnění, opravdu si to rozmyslete pořádně. Vím o čem mluvím a můžu vám říct,že pokud nám ta dvě vajíčka nevyjdou, už do toho znovu nepůjdu. Všem vám držím pěsti a přeji vám jen to nejlepší.