Co říct v práci? Stimulace na IVF

zloba89
2. dub 2016

Ahoj, v půlce měsíce mě čeká začátek stimulace na ivf. Doktor mi říkal že bude potřeba cca 4 návštěvy na kontrolu vaječníků a vychází to i na 2-3x týdně. Co ale říct v práci?
Máme malý, víceméně dobrý kolektiv, ale jsou věci o kterých se nesvěřuju, neb je to čistě moje soukromá věc, nehodlám s nikým tohle řešit.
Mám v plánu si vzít dovolenou. Co ale říct? Jaký důvod může být dovolená 2x v týdnu ob den?
Fakt o tom musím stále přemýšlet...

tulikiss
2. dub 2016

@zloba89 vymluvila bych se na zubare, me ted predelava plomby a u zsme byla u nej 6x, sice ne takhle po sobe ale to nemusi nikdo vedet a v puse ti nikdo nic kontrolovat nebude 😀

bledulka84
2. dub 2016

pokud máš v plánu vzít si dovolenou, tak co třeba říct, že doma malujete a ob den si ji bereš třeba kvůli penetraci a pak barvě, aby to dobře chytlo. No a nebo si vem i ten den mezitím a udělejte si s mužem čas na sebe 🙂

zloba89
autor
2. dub 2016

@tulikiss děkuji za radu, ale zubař je od mé práce 10 min cesty, a to mě opravdu na celý den neuvolní....

verulix
2. dub 2016

@zloba89 Ahoj,já jsem nejdřív taky brala dovolenou,ale teď jsem těsně před opu a do caru jezdím asi už po čtvrté tento týden,tak jsem si nakonec vzala nemocenskou a mám klid- vypsala mi jí praktická doktorka po domluvě,abych se vyhla razítku z CAR. A jsem ráda i jinak,už mám břicho jak balon,stejně bych to v práci nedávala.

zloba89
autor
2. dub 2016

@verulix děkuji za reakci

smillingangell
2. dub 2016

Já to řešila dovolenou anebo sem si vyměnila směny s kolegyněmi.Ale všichni v práci věděli proč takže mi vycházeli hodně vstříc

romcinka
3. dub 2016

Ahojky já řeším to samé ale asi řeknu pravdu jelikož po ET budu stejně doma 14 dní ☹ 🙂

keeshka
3. dub 2016

Prostě zdravotní problémy. Je Pravda, že vedení jsme v práci neměli každý den a kolegyně to věděli, protože jsem jim důvěřovala, ale jinak bych nic neříkala. Po et jsem šla na 14 dní na neschopenku a v práci jsem řekla, že jdu prostě na zákrok.
Pokud to práci nechceš říkat, tak to prostě neříkej, je to tvoje soukromá věc. Kdo dnes nemá zdravot. problémy 😉. A hlavně - hodně štěstí!!

xyrina
3. dub 2016

Ahoj, já to měla jednodušší. Týden před mým ET dostal syn chřipku a tak za pár dní jsem ráno dala do práce vědět, že jsem od něj chřipku dostala a že pošlu neschopenku. Neschopenku mi napsal obvodní doktor. Ten je o IVF informovaný.

wwerru
3. kvě 2016

co je to ET?

xyrina
3. kvě 2016

Embryotransfer 🙂