Co vše se platí v CAR při žádance od gynekologa?

andrevo
10. únor 2015

Ahoj holky, ohledně informací ohledně CAR jsem našla hodně, ale žádnou, která by mi zodpověděla mou otázku a bohužel ani nikde na internetu jsem tuto informaci nezískala tak se obracím na Vás. Chtěla bych se zeptat co vše budeme platit pokud se rozhodneme jít do CARu, ale budeme mít žádanku od mého gynekologa. S mým gynekologem už jsme to tak nějak nakousli a tak bych to ráda věděla. Prosím pokud s tím máte zkušenosti budu velmi ráda když mi pomůžete. Zajímá mne co platím když tam vejdu, předám papír a co mne čeká za placení, na jaká vyšetření mám nárok a hradí je pojišťovna atd. Kdyby jste si pamatovali přibližně i částky byla bych i za toto velmi vděčná. S manželem se snažíme necelé 2 roky, a uvažujeme o Liberci či Praze. Moc moc děkuji za jakoukoliv odpověď. Andrea

hanach111
11. únor 2015

Ahoj my při první návštěvě neplatily nic objednaly nas na testy hor.profilu 2-3 dc kde ti zjisti jaký máš hormony prolaktin štitna žlaza atd .a chlapa na spermio pok se sejdete na konzultaci a proberou se výsledky a popřípadě ti udělaji ultra. No a podle toho na co vam přijdou to se bude řešit nam prvni tři měsice nasadily clostigbegit na podporu ovulka to nepomohlo tak se řešilo iui to jsme už platily za zavaděci jehlu 1500. No a když se nazadaří tak ivf sice to propláci pojištovna ale jen základ .takový ten nadstandart si plati každi sám ale každé car to má jinak.přeji hodně uspěchu at se brzo zadaří.

bien_1987
11. únor 2015

není rozdíl v tom, jestli máš žádanku od gynekologa nebo ne, ale jestli si vybereš státní CAR nebo soukromý

petabb
11. únor 2015

Já měla první výdaj až za injekce Decapeptylu a Gonalu (cca 4500Kč) a pár stovek ze Pregnyl, injekce na ředění krve, Estrofem, Agolutin a Utrogestan. Největší částka je za to samotné oplodnění, což nás v Plzni vyšlo na 15000 a další doplatek byl za zmražení embrií (měli jsme jich na zmražení celkem 8 za 1500 na rok). Dál jsme si připláceli za oplodnění metodou IMSI asi 5000. Bez těchhle pěti tisíc je to asi minimální částka, kterou tam člověk při IVF nechá...Taky jsem měla žádanku a taky si myslim, že je to jedno.

mooncaa
11. únor 2015

30 Kč regulační poplatek. Ale ten možná už také zrušili.
Pak se případně doplácí za léky a za některé úkony při IVF. To pak ale záleží na tom, co bude potřeba, každé centrum má svůj ceník. Já jsem třeba 1 IVF měla i s doplatky za léky cca 4500 Kč, ale jsou tací co ho měli i jen za 200 Kč. Naopak některé daly i 20 tis. Konkrétně já byla u Apolináře v Praze.

alenka_p
11. únor 2015

V podstatě dokud nedojde na ivf, tak neplatíš téměř nic bez ohledu na to, jestli žádanku máš nebo ne. Max. regulační poplatek. Vyšetření jsou pojišťovnou hrazena všechna