icon

Doplňky stravy po KET: Pomohou k uchycení embrya?

karoli3
10. únor 2025

Ahoj, jsem 8 den po KET. Zatím nemám žádné příznaky a když jsem si dělala test tak byl negativní. Beru Estrofem 1-1-1 a Infolic combi 1-0-1. Napadlo mě jestli je ještě nějak možné ,,pomoci" embryu aby se uchytlo?

linducha90
10. únor 2025

@karoli3 tak osmý den po ket už je rozhodnuto, jestli se embryo uchytilo nebo ne, tady už žádné doplňky stravy nepomůžou, důležité je být v klidu, chodit na procházky, myslet pozitivně. 8 den je na test ještě brzy, zkus test 14 den po Ket a uvidíš 😉

karoli3
autor
10. únor 2025

@linducha90 No, všude čtu jak už mají třeba 8 den alespoň náznak, tak mě to trochu děsí a u mě pořád nic...

fioreta
10. únor 2025

Tak 8.den je pozdě, to už by bylo na testu něco vidět. Zřejmě se bohužel nezadařilo. Pokud budeš Ket opakovat, budeme ti moc držet palce při příštím pokusu 😉 Navíc mě docela překvapuje, že nemáš k estrofemu nějaký progesteron? To je možná důvodem, proč se nechytlo, snad každá žena k tomu má do kombinace nějaký prg. Porad se o tom v Caru při tom příštím pokusu místo nějakého Inofolicu, ten je zbytečný.

linducha90
10. únor 2025

@karoli3 já měla slabého ducha až 11 den po ket, 8 den je fakt brzo, prosto se i na krev posílá až 14 den... Od kliniky máš předepsané jaké léky? Jen ten estrofem?

karoli3
autor
Autor odpověď smazal
karoli3
autor
10. únor 2025

@linducha90 Ještě beru Amelgen 1-0-1, Estofem 1-1-1 a Infolic 1-0-1. Byla jsem zvědavá jestli už tam něco bude 😉 Ale už dva dny mě pobolívají vaječníky a je mi špatně

linducha90
10. únor 2025

@karoli3 s Infolic zkušenost nemám, já brala jen jako doplněk femibion, a pak kyselinu listovou. Zkus test ještě za dva dny, a pak kdyžtak na krev jako samoplátce, pokud nemáš žádanku na krev od kliniky.

karoli3
autor
10. únor 2025

@linducha90 Ješte test zkusím a uvidím co tam bude 😉. V tom Inofolicu by právě měla být taky kyselina listová. Na krev jdu v pondělí přímo na kliniku 😊. Jinak děkuji za povzbuzení 😀

linducha90
10. únor 2025

@karoli3 tak to pak stačí brát jen tu kyselinu 😉 budu držet palečky ať se čárka ještě objeví, a kdyžtak napiš jak to dopadlo 😉 naděje umírá poslední, vím o čem mluvím 😃

karoli3
autor
10. únor 2025

@linducha90 Kdy myslíš brát tu kyselinu? Děkuji, zkusím to tak v pátek a třeba se tam něco objeví 😀👍

linducha90
10. únor 2025

@karoli3 tak ono je dobrý brát jí celý těhotenství, ale jak v prvním tak teď ve druhým mi po ní bylo zle, takže já do 12 TT brala femibion kde je kyselka taky a pak jsem možná 5 týdnu brala jen kyselku, teď uz neberu nic a vše je ok...

karoli3
autor
10. únor 2025

@linducha90 Tak to gratuluji 💞😀. Doktorka mi právě doporučila ten Infolic že tam je toho víc...

marketa1218
11. únor 2025

@karoli3 Brát Infolic jenom kvůli kyselině listové je podle mě zbytečné, vyjde to draze. Inofolic je hlavně na podporu ovulace. Držím palce 🙂

linducha90
11. únor 2025

@karoli3 před otěhotněním je asi lepší brát nějaký ty vitamíny na podporu těhotenství a tak, ale pokud otehotnis tak je fakt nejdůležitější ta kyselina listová...

karoli3
autor
11. únor 2025

@marketa1218 Děkuji 🙂. Infolic jsem dostala zdarma od doktorky na klinice a už ho beru od 17.1. dvakrát denně a ještě týden. Nebo je lepší ho vysadit a začít brát kyselinu listovou?

karoli3
autor
11. únor 2025

@linducha90 A jaké vitamíny předně myslíš?

hennrietta
11. únor 2025

Žádné příznaky jsem při KET neměla. Měla jsem 2 druhy testu a zkusila jsem to asi 12. den, už se to přesně nepamatuju. Jeden test slabý duch a druhý Mammatest pozitivní.
9. den by byl v mém případě byl Mammatest spíš duch a ten první negativní. Takže záleží i na barvivu daného testu.
Jinak na podporu zahnízdění už nic nepomůže. Brala jsem to, co doktorka předepsala a nic navíc.

linducha90
11. únor 2025

@karoli3 hele já ty vitamíny nikdy moc neřešila 😂 jak jsem psala, teď jsem brala jen femibion, při prvním IVF jsem pila nějaký čaje a ještě jsem měla nějaký prášky, ale to už nevím jak se jmenovalo. Loni jsem před transferem ještě brala Verra komplex, ale ten byl u mě bez úspěchu, takže jsem se vrátila jen k femibionu. Ale já si myslím, že je to prostě hlavně o psychice a nastavení v hlavě a vitamíny jsou jen takovej doplněk pro lepší pocit. Protože paradoxně se nám vždycky zadařilo, když jsem brala jen léky od kliniky a fakt měla úplně vypnutou hlavu a neřešila to.

karoli3
autor
11. únor 2025

@hennrietta Tak já to zase zkusím tak ten 12 den a třeba se tam něco ukáže 🙂

karoli3
autor
11. únor 2025

@linducha90 Máš pravdu, že je to taky o psychice, jen mě to tak napadlo, jestli by tomu nešlo ještě nějak pomoct... Ale to už asi člověk neovlivní a co se má stát se stane 🙂

marketa1218
11. únor 2025

@karoli3 Pokud ho máš zdarma, tak ho normálně dober. Neublíží, ale jinak stačí obyčejná kyselina listová. Jinak psychika samozřejmě dělá hodně, ale taky to není všechno. Já byla v pohodě si myslím a dva transfery už neuspěšné. Nevím proč, chci to ještě zkusit, mrazáčky máme ještě 3. Teď cvičím Mojžíšovou, piju čaj od Mojžíšové a půjdu na mobilizaci kostrče. Pak se to třeba povede, kdo ví, je to taková trochu alchymie.

karoli3
autor
11. únor 2025

@marketa1218 Tak držím palce 🙂. Já jsem měla jedno neúspěšné IVF a teď po druhé jsem měla první transfer a jenom jednoho sněhuláčka. Na krev jdu 17.2. tak jsem zvědavá jak to bude... Kdyžtak potom napiš jak to dopadlo 🙂 No je to asi něco mezi nebem a zemí...

linducha90
11. únor 2025

@karoli3 u mě je to třeba hodně na psychice. Jakmile jsem na to hodně myslela, hlídala se tak to byl konec...

karoli3
autor
11. únor 2025

@linducha90 No je těžké říct co přesně pomáhá, ale psychika a zdraví souvisí hodně

hennrietta
11. únor 2025

@karoli3 Jestli to vydržíš, tak počkej na ty 2 týdny,kdy je opravdu jasno. Na některých klinikách se pak chodí i na krev. Nestresuj se zbytečně. Nám se třeba chytilo jen jedno embryo a bylo to buď a nebo...

karoli3
autor
11. únor 2025

@hennrietta 17.2. jdu na kliniku na krev, tak ten test ještě možná předtím zkusím. Já mám právě taky jen jedno a druhý pokus na IVF...

linducha90
17. únor 2025

@karoli3 tak jak to dopadlo, dělala sis ještě test?nebo čekáš na výsledky krve?

karoli3
autor
19. bře 2025

@linducha90 Bohužel se nezadařilo. Měla jsem hodnotu 0. Zatím jsem neměla odvahu na kliniku jít znovu. S přítelem jsme se rozešli a tak spíše uvažuji o zamražení vajíček. Moc děkuji, že jsi napsala ❤

linducha90
19. bře 2025

@karoli3 to mě moc mrzí😔 všechno co se stalo. Dej tomu čas a pak uvidíš jak se rozhodneš. Děkuju že si napsala a přeju ať vše zlé je nakonec ke všemu dobré 🍀♥️držím palečky

karoli3
autor
20. bře 2025

@linducha90 Děkuji, to je od Tebe milé ❤. No bylo to pro mě všechno těžké... Ale už je to lepší 😉. Nechám tomu chvíli čas, ale pak to budu muset řešit. Je mi 38 a pokud bych využila IVF tak je to možné jenom do 40 let 🙈