Druhé IVF. Jaké změny udělat pro úspěšnější výsledek?
Dobrý den,
budeme se chystat na 2.IVF tak chci udělat víc než při prvním a ráda bych vaše rady 🙂
1.IVF leden/2023 - Bemfola 10 dní (prvních 7 150jednotek, pak se přidávalo na 250jednotek), Orgalutran 3x, 2x ovitrelle.. při OPU odebráno 7 folikulů, z toho 3 zůstaly a do 5.dne pouze jedno s horší kvalitou.. po ET utrogestan...
ICSI metoda + nechávali jsme AH, prodlouženou kultivaci a výběr spermií (spermsorting?)
Vyšetření spermiogramu ok, já nižší AMH 0,6...
Co by jste doporučily udělat jinak?
Děkuji.
@clairexr dávali jsme souhlas se vsím, aby udělali dle uvžení embryoložky.. embryoglue nechcem, žádná studie neprokázala že by to k něčemu bylo, ani v caru nedoporucují
U tebe krevní testy, u partnera sperma. Zkouma se, jestli nemáš vyšší nk bunky, které by zapricinily to, že by nedovolili vajíčku se uhnizdit. Ale pokud si měla 7 folikulu, a z toho po 5.denni kultivaci bylo jedno průměrné vajicko, tak to s imuno nebude mit co dělat. Kolik ti je? A do jakeho caru chodíte? Nepremyslela si třeba o nativu? Postupuje to kamarádka a me osobně je to hrozně sympatický. Je to zcela bez hormonů, pri ovulaci ti vyndaji vajíčko, spoji se spermií a pak zavedou. Vzhledem k tomu, že tě stimulovali a stejně si měla "jen" 7 vajicek, možná by to stalo za zamyšlení. V Praze chtějí za nativ 7tis. A pichas si jen ovitrele
@squezy 28, partner 30.. právě že si myslim že ty hormony budou potreba protože mi nedozravaji vajicka.. při iui jsem měla vzdy treba 1 max 2 … chodime do pronatalu
@handulkak mám spíš obavy, aby na to tělo reagovalo, když při IUI s clostilem 2 folikuly a při IVF se musela navyšovat dávka hormonů aby něco bylo 🤷🏻♀️
Nebala bych se ani nativu. A u dalšího IVF bych klidně zazadala o jiné léky (místo bemfoly) mě jo třeba nedoporucila vůbec
Ahoj,
moje zkušenost: 1.IVF v roce 2018, 34 let, AMH 3.41. Předtím 5x potrat po spont. otěhotnění. Dali mi v centru krátký protokol s Gonalem a s tím, že na mě musí opatrně, páč mám dost vajíček. No, ve finále bylo k odběru jedno! Bylo to velký zklamání…
No, o tři měsíce později jsme šli do 2. IVF s jiným protokolem, tentokrát zkusili dlouhý. Výsledek byl 30 odebraných vajíček, pak jich tedy během 5denní kultivace a PGT hodně odpadlo, ve finále z nich zbyly dvě embrya. Nejpodstatnější ale je, že hned z prvního transferu mám dceru.
Takže za mě strašně záleží na tom, jaký komu sedne protokol.
Oni Ti teď taky nejspíš dají jiný. Neboj, povede se to 🙂
Při IUI ale má být jen jeden, max 2 folikuly. Pokud by jich bylo víc, tak se IUI ani nedoporučuje.
1. Ivf krátký protokol, výsledek 2 nic moc embrya, zbytek co odebrali byl nezralý (odebírali v pronatalu moc brzy, což nepřiznali, ale v druhém centru říkali, že to je prý z výsledků jasné) nic z toho nebylo ani z ET ani z KET, bez embryoglue, isci, sperm sorting
2. Ivf dlouhý protokol, výsledek okolo 30 vajíček odebraných, oplodněných okolo 19, zůstalo 5. ET nebyl, zato byl silný hyperstim.syndrom. U dalších KETů jsme chtěli vše, co je možné, aby se tomu pomohlo, použito i embryoglue, které nám v pronatalu doporučili. Vyšel KET teď v prosinci.
IUI se při vyšším počtu folikul nedělá.
Vyšetření: imunologie (ač se nezdá, velice důležité), hematologie, genetika, vyš. štítné žlázy a pak už jen běžná vyšetření a odběry

Co se tyka stimulace, tak to uplne neporadim, jen teda zaplatit si uplne vsechno, co jen jde, aby ty embrya byly co nejkvalitnejsi. A potom doporucuju vysetreni endometria+implantacni okno a embryoglue.