Eurofertil v Ostravě, byly jste letos?

matylda123
4. pro 2015

Ahoj holky, byla jste některá letos v eurofertilu na IVF? Jakou máte zkušenost?

korticka
4. pro 2015

@matylda123 já se teprv chystám po novém roce...jinak tohle centrum navštěvuji už 1 a půl roku 😉

matylda123
autor
4. pro 2015

@korticka my jedeme v pátek na první konzultaci, tak se těším...chci co nejdříve na IVF mám za sebou 2 zamlkle těhotenství... Tak snad se nám zadari 🙂

A jsi tam zatím spokojená?

korticka
4. pro 2015

@matylda123 celkem jo...občas se tam déle čeká a taky někdy je tam trošku chaoz když je tam víc lidí...ale jinak dobrý...pan doktor je moc hodný 🙂
já mám za sebou laparku a asi 5xIUI...ale já mám polycystické vaječníky takže u mě je to na dýl

matylda123
autor
4. pro 2015

Ty polycysticke vaječníky ti zjistili až díky té laparoskopii? My máme za sebou základní vyšetření v gyncentru ale přecházíme právě do eurofertilu na IVF. A dle všech vyšetření z krve jsme zdraví. Má gynekolozka si myslí, že je problém v nějaké buňce, dnes mi o tom říkala, ale název si nepamatuji. Nikdy se mi nevyvinulo embryo do srdíčka. A za to prý může ta buňka a při IVF se to podchyti, ale uvidím, co mi řeknou přímo v CARu. Já byla 3X na IUI v gyncentru, ale taky bez úspěchu.

Základ je, aby byl doktor hodný a vše vysvětlil 🙂

Jen se děsím trošku tě ceny IVF...

korticka
4. pro 2015

Pan dr je fajn...vysvetli vse..cenu nam rikal predbezne kolem 20000...a ty vajecniky mi zjistili uz i predtim na gynde..proto me k nemu poslali...ja mam tvrdou slupku kolem vajecniku a neuvolni se mi vajicka z folikulu...takze beru ze Ivf konecne pomuze...uz se i dost tesim ze se nekam zase pohnem...myslim ze pan doktor te dukladne vysetri a pak uvidite...a na spermiogram jste byli?

matylda123
autor
4. pro 2015

Ano spermiogram máme špičkový, chyba je na mé straně. Jsem schopná otěhotnět přirozenou cestou, ale už ho nijak nepodporit v růstu...budeme potřebovat tu prodlouženou kultivaci. Ale jak říkáš, pan doktor nám vše vysvětlí sám, na něho jsou samé dobré ohlasy... Jinak bych do IVF šla nejraději hned v lednu, ale nevím, jak to jde rychle se schválením od pojišťovny a taky jsem byla teď v listopadu na revizi po zamklem těhotenství. A taky se uz moc těším, teď na pátek, co nám vše řekne a pak na ten proces...ať už ty špunty držíme v náruči co 🙂?

My máme veškeré testy dělané v gyncentru v pořádku ... kromě genetiky, na kterou už mám zadanku od své gyndarky, ale na IVF nám doporučila právě doktora Jaroše a eurofertil.

Kdy jdeš zase za panem doktorem?

korticka
5. pro 2015

Ja mam jit po menzes na kontrolu a pak asi mi da leky a rozpis co a jak...tak uvidime 🙂 ja mam ms jen po utrogestanu :/
Jinak schvaleni trva cca 2-3 tydny...u nas by to melo byt pred vanocema schvalene...uz se fakt tesim...ani me asi nedesi ty injekce :D
Tak pak dej vedet jak jste pochodili! Drzim palce ;) ja zas taky napisu co a jak 🙂

matylda123
autor
5. pro 2015

Dobrá, dám vědět 🙂 no tak když my sepíšeme žádost v pátek tak do ledna vy to mohlo být schváleno a v únoru to skusit jupiiiiiiiiiii 🙂 já nevím, zda si injekce dokážu píchnout sama, ale mám v záloze kamarádku zdravotní sestru 🙂

korticka
5. pro 2015

To das 🙂 tak treba se ve Fertilu potkame 🙂 a pak se budem spolu tesit ;) ja verim ze to uz konecne vyjde

matylda123
autor
5. pro 2015

Taky to tomu věřím a těšit se budeme společně určitě 🙂

silvie123
11. dub 2016

Osobně mohu také doporučit Eurofertil, byla jsem na několika inseminacích v Gyncentru, ale necítila jsem se tam dobře, tak jsem IVF absolvovala v Eurofertil a na 2 pokus se zadařilo 🙂

tricky23
28. lis 2016

Předem se omlouvám, že je recenze tak dlouhá.

Již téměř tři roky se snažíme o miminko a protože bylinky, cvičení a měření bazální teploty nepomáhalo, tak jsme se rozhodli nechat si pomoci. Centrum jsem vybírala víceméně namátkou, protože nikoho známého v okolí nemáme a tak jsem po přečtení pár kladných recenzí zavolala do Eurofertilu. Zezačátku se všechno zdálo fajn, pan doktor nám jako jednu z prvních věcí řekl, ať nečtu diskuzní fóra, že prý mě to znervózní a pak jsme se pustili do "léčení". Nejdřív jsme absolvovali 3x2 cykly neúspěšných inseminací, s tím se ale při naší diagnóze (u mě PCO, u partnera zhoršená pohyblivost) počítalo.

Potom jsme přistoupili k IVF. Stimulace proběhla v pořádku, a na konci června jsem podstoupila OPU. Bylo mi sděleno, že se podařilo odebrat 6 vajíček, oplodněna byla 4, ale jen 2 z nich se začla hezky dělit. Vzhledem k tomu, že tou dobou pan doktor, odjížděl na služební cestu (nebo dovolenou, kdo ví) mi bylo vysvětleno, že se tato dvě embrya nechají ještě tři dny dozrát a poté se zamrazí. Já jsem nijak neprotestovala, protože jsem si řekla, že si ještě naposledy pořádně užiju léto a taky mi pan doktor vysvětlil, že vlastně to zamrazení je pro embrya prospěšné, že procentuelní úspěšnost je dokonce prý malinko vyšší, než u transferu rovnou po odběru. No dobře, bylo mi to divné, ale držela jsem hubu, vždyť jako laik tomu prd rozumím.

Na kontrole před samotným transferem se mě ještě pan doktor zeptal zda budeme transferovat jen jedno nebo obě zmražená embrya. Rozhodla jsem se pouze pro jedno, protože představa dvojčátek je trochu divoká. První KET bohužel nevyšel, ale co se dá dělat, člověk podepisuje tuny papírů, kde vlastně schvaluje, že s tímhle počítá, takže se nedá svítit.

S čím ale člověk opravdu nepočítá, bylo že když jsem přišla na kontrolu po neúspěšném KETu, tak jsem předpokládala, že se domluvíme na dalším transferu, bohužel místo toho ale přišla velice studená sprcha. Embryo prý od začítku bylo jen jedno. Jedno se totiž prý přestalo dělit před zmrazením. Což... se taky stává... taky jsem podepsala papír, že se může stát... Ten problém byl v tom, že nám to nikdo neřekl. Takže došlo ke konfrontaci přímo u pana doktora v ordinaci a potom ještě v čekárně. Kdy jsem se snažila panu doktorovi vysvětlit, že takovou zásadní informaci by měl pacientkám oznámit, že tohle není jen "no stalo se" situace. Načež pan doktor odmítl si přiznat chybu, bylo mi řečeno, že jsem si to zřejmě špatně interpretovala (takže jsem vlastně úplně blbá, když nepoznám rozdíl mezi 1 a 2) a že on si nic takového nepamatuje, protože tam má hodně pacientek. Jinými slovy jsem si to asi vymyslela nebo co.

Takže pro všechny, co by byly takové naivní jako jsem byla já... prosím vás chtějte všechno na papíře! Protože od našeho příchodu do Eurofertilu byly jediné papíry, které jsme kdy dostali jen a jen faktury (nekřesťanské). Takže bohužel na tenhle kopanec nemám ani fyzický důkaz.

Způsobilo mi to mnohem větší trauma, než nepovedený transfer a přimělo mě to se znovu pořádně začít soustředit na sebe, bylinky, cvičení a zdravou stravu, předtím, než půjdeme někam jinam. Ale pro zatím nechci doktorský plášť vidět minimálně půl roku.

Pokud by někoho zajímalo víc informací, klidně piště do zpráv.

biedronca
Autor odpověď smazal
Zobraz
biedronca
30. pro 2018

Neceka některou z Vas IUI v EuroFertilu? Na kolik vas první IVF vyšlo?