icon

Inseminace 2018

lilavatty
8. srp 2018
lilisis
16. říj 2018

@lilavatty já byla na laparoskopii kvůli průchodnosti rovnou v narkóze a naštěstí zjistili, že je vše v pořádku..nicméně určitě tam více vidí i do břicha atd..ani se mnou nikdo neřešil ambulantní variantu, ale rovnou na sál..výhoda je, že mohou rovnou vyřešit problém při tom zákroku..a co by ti vzali? A pak by jako IVF šlo? Nějak jsem v tomto asi mimo promiň, pokud se blbě ptám :/

Vyšetření HyCoSy je co prosím? Jsem vážně uplně mimo v tomto směru 😀 Jediné co vím, jaký je rozdíl mezi IUI a IVF 😀 No a říci si ke komu chci by bylo dobré, ale já stejně nevím koho chci 😀 Nějakého fajn hodného co je trpělivý, vše vysvětlí a nebude nás do ničeho zbytečně nutit..

lilisis
16. říj 2018

@anetka9 děkuji a pomohlo? 🙂

bezinka11
16. říj 2018

@lilisis co šlo jsme rovnou zvládli na té první konzultaci (akorát jsem se motala kolem ovulace, tak mi udělal sono) a myslím, že základní krevní testy. Pak jsme se objednali podle toho, jak to vycházelo na cyklus atd. A musím říct, že to bylo všechno rychlý. Teď v listopadu jdu na HyFoSy a končíme se všema vysetrenima, víc už zkoumat prý nejde. My jsme taky něco měli (já měla hormonální profil a partner spermio), ale udělali si všechno svoje znovu, aby zbytečně nedošlo k nějakými nedorozumění, což je fajn.

lilavatty
autor
16. říj 2018

@lilisis No vzali by mi vejcovody. Potom by IVF mělo jít, ale zároveň to bude jediná možnost na početí. Vyšetření HyCoSy je vlastně to zjištění průchodnosti bez anestezie- jen pomocí ultrazvuku a kontrastní látky. Já ti mohu doporučit mojí doktorku-Krajčiovou. Nedříve se ti bude zdát taková zamlklá, ale když si na tebe zvykne, je super. Vše vysvětlí, dokonce mě včera vzala ikdyž jsem přijela o 20 minut pozdě. Je to taková drobounká, malá blondýnka, okolo 40let. 🙂

anetka9
16. říj 2018

@lilisis Potřetí iui ano🙂 zatím:D

anetka9
16. říj 2018

@lilavatty No a s tebou.. to je těžké..:( já nevím, jeslti bych jim podepsala, že mi je můžou vzít..:( ale zase aby mi je prošťouchli bych asi chtěla..těžký:(

lilisis
16. říj 2018

@anetka9 takze se zadarilo?To gratuluji😊

anetka9
16. říj 2018

@lilisis No zatím jo..než budu po prvním screeningu, tak se bojím..:/ ale bylo to v cyklu s třetím iui, jestli to byla spermie z něj nebo pak nějaká doma, těžko říct..:D🙂a děkuju🙂

bezinka11
16. říj 2018

@lilavatty už jsem nad tím taky přemýšlela. Moje gynekoložka chtěla začít laparoskopii s tím, že pokud by byly vejcovody neprůchodné, vzali by mi je. S tím jsem se nějak nemohla smířit a vyměnila jsem doktorku. Nakonec jsem teď absolvovala vše a poslední mě čeká HyFoSy. Jestli budou neprůchodný a budou mi je chtít vzít, tak nevím, co budu dělat. Asi bych se zeptala doktora jak velký je riziko mimoděložního těhotenství v mém konkrétním případě (jestli to závisí na procentu či druhu poškození) a pokud by mi to vysloveně nezakázal, nechala bych si je. Nevím, jak to cítíš ty...?

lilavatty
autor
17. říj 2018

@anetka9 Až teď jsem si všimla, že ti to vyšlo😀 Tak to moc gratuluju!!!🙂 ❤ JInak já nevim no, tu laparku asi jo, a pokud budou špatný, tak si je nechám vyndat...co s nima, když budou špatný?☹

lilavatty
autor
17. říj 2018

@bezinka11 Já právě vůbec nevím.... Teď jdu volat svojí gynekoložce, co si o tom myslí ona. Protože sem u ní od května nebyla. takže ani tohle ještě neví. Uvidím co mi řekne. Ale v Gennetu je špička a když doktorka říkala, že by hrozilo mimoděložní těhotenství, tak nevim... asi bych si je nechala vyndat...☹ To je právě otázka.... Prtože pak už je jediná šance pouze IVF...Nebo adopce. ☹ Jsem z toho už docela špatná...Nemůžeme mít nic v pohodě....

anetka9
17. říj 2018

@lilavatty Děkuju🙂 nevím no..mě děsí ta nenávrátnost:/ co dkyby pak objevili způsob, jak je zprůchodnit..ale zase to jsou jen moje pocity, otěhotnět skrz ivf se dá i bez nich samozřejmě🙂

martaskaaa
Autor odpověď smazal
martaskaaa
17. říj 2018

Pokud jsou vejcovody opravdu zcela nepruchodne, už se to stejně nezlepší, proto navrhují odstranění., ja tenkrát mela taky dilema, zda to podepsat, souhlasila jsem, naštěstí teda byly oba ok. Ale nikdo te do odstraneni nutit nemůže, neboj. Po ivf se to povede, uvidis 🍀😘

martaskaaa
17. říj 2018

@lilavatty a k tomu ivf ještě... ono muzes jit do toho rovnou bez laparky, riziko mimodelozniho je, ale ne velky. Jde spis o to, zda po stimulaci bude hodne vajíček a kolik z nich po odsati bude do dobrych. Popr.pak zmrazeni kdyby se to nahodou na poprve nepovedlo

lilavatty
autor
18. říj 2018

@martaskaaa Mě právě doktorka říkala, že je větší riziko mimoděložního....☹ No a včera jsem paní psala email, jestli bych se k nim mohla objdnat, a dnes už mám termín..Jdu hned příští pátk..docela rychlovka....😀 A už z toho začínám mít nervy. Hlavně se bojim toho, až mi budou dávat cévku 😀 😀 😀 to asi budou,co??

martaskaaa
18. říj 2018

@lilavatty To jdeš uz rovnou na tu laparku? Me teda cevku nezavadeli. Mam jen jizvu v pupiku a nad pipkou (a z pupiku jsem mela akorat vyvedeny drén) ale nic mi neodstranovali, tak nevim jak to funguje pokud je maji odstranit

lilavatty
autor
18. říj 2018

@martaskaaa V pátek jdu teprve na vstupní vyšetření a konzultaci. A operace je prý většinou do týdnů. neměla si jo? U laparky asi třeba nedávají, ale spíš když by mě otvírali, tak jo...☹

lilavatty
autor
18. říj 2018

@lilavatty Do 3 týdnů

lilisis
19. říj 2018

@lilavatty ahoj tak jsme objednání na vstupní konzultaci a aniž bychom si vybírali, tak nás napsali k dr. Krajčiové 🙂 Bohužel dříve to nešlo, tak snad si to tím moc neprotáhneme..nicméně jsem koukala, že ten den, bych měla mít asi ovulaci, což by třeba mohlo v něčem být plus 🙂 jsem z toho popravdě už dost na nervy..pořád jsem si říkala, že kdyby to nešlo, tak jsou ještě možnosti na klinice..no a už jsme na klinice..a jaké jsou pak možnosti? Zatím se mi do IVF vůbec nechce..minulý rok jsem podstoupila celkem 3 operace - laparoskopii, revizi a pak hysteroskopii kvůli srůstům..IVF je další narkóza :/ ale asi časem, pokud nevyjde IUI, což doufám nenastane, tak do toho půjdeme..čím jsem si stopro jistá, že pokud to nepůjde s naším "materiálem", tak nic darovaného nechceme, to už mi přijde přirozenější adopce 🙂

Jinak k té lpsk..byla jsem v Gyncentru a postup byl takový, že mě objednali velmi rychle asi za necelý týden..vycházelo to na pátek 13., což asi nikdo nechtěl jít 😀 udělali mi přímo na místě předoperační vyšetření asi 2 dny před zákrokem, příjem byl den předem..už jsem nic nejedla a čekal mě klystýr.. ráno se šlo na to..nic nezjistili, což je na jednu stranu super, že je člověk zdravý, na druhou stranu se tedy pořád neví, proč to nejde..cévku mi vůbec nezaváděli..vzhledem k tomu, že nemůžeš pak ani pít, tak asi nemáš potřebu jít na wc..jizvy mám dvě..jednu v pupíku a druhou vlevo nad tříslem..každý má tedy jiný práh bolesti, ale doporučuji být po operaci 2 noci v nemocni..ukecala jsem je, že mě pustili už po 1 noci, protože jsem byla pod lékama na bolest a říkala jsem si, že to je docela v pohodě..můžu říct, že když to přišlo k sobě, tak mě to bolelo dost. Nechápu jak to hrdinové v akčních filmech dělají 😀 Nicméně za mě asi nejvíce nepříjemné a bolestivé je plyn, který leze nahoru a vytváří bolest u klíčních kostí..prý pomůže to rozchodit..upřímně mě to tedy nepomohlo..jako popravdě klobouk dolů maminám po císaři do se hned začnou starat o dítě (zase je to motivaci noo), ale já hekala i s 2 pidi dirkami v břiše a 14 dní neschopenky jsem fakt využila :/

A k tomu odstranění vejcovodu..to už ti řekli? Teprve budou zjišťovat zda to jde atd. ne? Mě tedy dr. říkal, že při lpsk zjistí zda jsou nebo nejsou průchodné a pokud nejsou, tak tu část odstraní..nějak jsem asi z té informace vůbec nepochopila, že by mi je měli brát celé? V podstatě jen, že by je nějak zkrátili či co? To by se tě také mohlo týkat ne? Jinak chápu tvé obavy..a když by ti je nechali, tak to vadí v čem? U přirozeného a IUI to chápu, že je asi malá šance, ale na IVF to nemá vliv žádný ne? Takže proč je vlastně brát uplně? To asi nechápu..

lilavatty
autor
19. říj 2018

@lilisis Ahoj, Tak to je super. Krajčiová mi přijde v pohodě, ale jak říkám,musíš si naní zvyknout. Ze začátku, když nás ještě moc neznala, byla asi nervozni a když s námi mluvila, hodně přivírala oči. To mě docela znervoznovalo,ale pak už byla v pohodě 🙂
u IVF je narkoza akorát při odběru vajíček, a to je na 10 minut. Jen taková lehká narkoza. Přesně tak, to už radši adopci. Nechtěla bych v sobě mít třeba vajíčka někoho cizího..☹

Já jdu také do Gyncentra, už příští pátek mám konzultaci. Mám už docela nervy... Jak čtu, dělali ti předoperační vyšetření tam, takže si to nemusím obíhat tady po doktorech?? To je super.. Jen budu muset pokaždý letět do Prahy...Máme to asi 70km.. Dávali ti i klystýr??:-O Tak z toho mám asi ještě větší hrůzu než ze samotné operace😀 Já nikdy na žádnén operaci nebyla, takže asi tak...:-/ Jen na tom odběru vajíček, a to je prd... Dktorka mi rovnou říkala, že je to tak na 4 dny hospitalizace... Ještě se zeptám,kolik si platila za hospitalizaci? Paní mi psala 600-2500kč asi za noc? Prý mi to upřesní v pátek. Docela mi naháníš strach s těma bolestma 😀😀

K odstranění-doktorka říkala, že pokud v nich bude tekutina, je nejlepší je odebrat. Protože při IVF může dojít k mimoděložnímu těhotenství právě ve vejcovodech. A ta tekutina v nich zabraňuje uhnízdění embrya. Takže pokud je nezprůchodní, je lepší je dát pryč, aby nedělaly neplechu. Pokud jsou neprůchozí tak přirozeně ani přes IUI nemáme šanci vůbec. ale uvidíme, jak to dopadne,třeba je zprůchodní a ještě se IUI povede 🙂

A jak si jinak bla spokojená v Gyncentru?? Jak dlouho si čekala na termín po první konzultaci?

lilisis
19. říj 2018

@lilavatty Ahaa tak to se v podstate neda nic delat,nez doufat..urcite to bude dobry👍 Spokojena jak se to vezme..slečny na recepci jsou mega neprijemny,nektere sestry take zrovna mile nejsou..ale vsichni doktoři byli moc fajn,coz je hlavni..byla jsem tam 2x..podruhe kvuli nucené revizi..celkove to byla situace dosti na ho..,takze nejsem asi objektivní..nicmene jsem po revizi mela velke srusty a musela na hsk a to jsem tekla,ze uz k nim nechci..ale revize je na slepo a delal to mladý dr..na lpsk byl velmi šikovný dr.,takze to se neboj😊 jinak jak jsem psala vis..prisla jsem s zadankou od meho dr. a za necelý tyden sup na sal..revize byla myslim za 2 dny..jsou tam dost rychly..jo a jsou pokoje zdarma,ale ty jsou asi dost plny,takze mi nabídli za příplatek 600,-/noc pry s vlastním wc..takze bylo na chodbě 😂 no coment..byl to dvojluzak s telkou..a i kdyz to neni zevnitř videt,tak bydlis na zamku😀

burgetka
1. lis 2018

Ahoj holky, tak vám jdu napsat jak jsem zoufalá. Jak už jsem psala mám pruchodny pouze pravý vaječník a teď jsem měla jít na další inseminaci. Jenže už jsem 14 dni doma na antibiotikach a pořad je beru. Takže pokus neprobehne. Navíc příští měsíc nejspíš na pravé straně nenávistné vajíčko a pokus se tedy zase odsouvá až za dva měsíce. Už vážně nevím co dělat.... V lednu to můžeme zkusit, ale je to až za dva měsíce a navíc víte jak to je s procenty. Nechci být takto negativní, obvykle se snažím myslet pozitivně, ale dneska mě to nějak rosekalo....

bezinka11
2. lis 2018

@burgetka Já osobně bych to brala tak, že tělo si říká o odpočinek, proto antibiotika. No tak mu ho dopřej. Dva měsíce jsou pryč co nevidět. Užijte si zimu, věnujte se jeden druhému. Nebo jedte na hory. Vem to tak, že to jsou dva měsíce, kdy to nemusíš řešit. A pak, co se má stát se stane. Znám spoustu lidí, co si na mimco museli pockat, ale vlastně prakticky všichni se dočkali. Taky se dočkáte, určitě 😉

katule1990
3. lis 2018

@burgetka Myslím, že to, že bereš antibiotika neznamená, že to nemůže dopadnout, jen nepojedete na IUI, ale můžete to zkusit doma a třeba se stane zázrak 🙂. Stejně tak nemůžeš vědět, jestli to bude příští měsíc na pravé straně. Já jsem byla na IUI ob měsíc a jednou bylo napravo a jednou bylo napravo a jednou nalevo, takže se to nemohlo střídat. A žádné problémy nemám, u nás je problém u manžela.
Jinak chci kromě podpory napsat, že tě naprosto chápu, jsme v podobné situaci. Teď jsem byla na 3. IUI a pokud to nedopadne, tak to příští měsíc vyjde na víkend, takže nic, pak to vychází na Vánoce a po Vánocích jede manžel na dlouho pryč, vychází to na další dva cykly. Chápu proto naprosto tvoje pocity, taky mě občas přepadá hrozný zoufalství a smutek, když vidím ty vyhlídky, že další IUI nejdříve v březnu.

burgetka
4. lis 2018

@bezinka11 no moje tělo si říká o odpočinek každý měsíc ale... tohle už je na hlavu v září jsem taky měla antibiotika v říjnu místo IUI byla průchodnost a teď zase toto... už nějak nemůžu... snažím se vždy myslet pozitivně ale když pořad je něco proti tak se pozitivně mysli fakt špatně...

burgetka
4. lis 2018

@katule1990 vím ze nemůžu ovlivnit kde bude a jestli bude, ale většinou mi to tak vychází...

bezinka11
4. lis 2018

@burgetka já jsem loni měla desatero antibiotik. Pořád nějaký problémy, záněty,... Letos jsem to vyřešila několikatýdenním odpočinkem, kdy jsem měla čas sama na sebe, čas přemýšlet, věci si v hlavě trochu srovnat. A zatím jsem už čtvrtým měsícem bez léků. Asi to není jen odpočinkem, ale když se problémy stále vrací, je potřeba udělat něco jinak. Jenom se snažím říkat, co mě pomohlo a sdílet to, protože taky vím, že to čekání je občas na palici. Mám za sebou už taky spoustu probrecenych dní. Držím pěsti, abyste to období zvládli co nejlépe 🙂

biedronca
19. pro 2018

Holky, má tady některá z Vás PCOS, nereaguje na Clostylbegyt, ani na jeho zvýšenou dávku... pak jste zkusili FEMARU a šlo se na IUI? Máte zkušenost?

martaskaaa
19. pro 2018

@biedronca jakou mas dávku clostylu?

Strana