icon

Iscare Praha. Máte zkušenost?

nikusa
26. srp 2007

Ahoj. Viděla jsem, že tady holky diskutují o Iscaru v Bratislavě. Máte někdo zkušenosti s tím pražským? Prošla jsem témata a o Icare Praha jsem nic nanašla. Navíc nefunguje hledačka, tak se omlouvám, pokud už jste to někde řešily. Jdeme tam na konzultaci v září, tak abych věděla, na co se připravit, kolik nás bude stát případně IVF a všechno ostaní, co bychom měli vědět. Díky za názory.

salenas
25. led 2017

@lussinka88 jak je ?

karlos12
25. led 2017

@lussinka88 určitě , teda jestli nebude vidět obličej 😉 .Teď vážně , mám pocit že tu každou chvíli čtu jak se něco našlo a na dalším nic a narodila se zdravá miminka .Já jdu v pátek na ko jak reaguji na stimulaci a snad už domluvit OPU . Právě řeším že je u nás omezený počet druhů sněženek , že bych asi potřebovala do Anglie 😉 a že nevím zda objednat plnokvětý hyacint , ten nemám 😢

8karolina4
25. led 2017

@karlos12 ty jsi Zahradnice. Naše zahrada ma jen krticaky a par tulipánů a pivonek 🙂

lussinka88
25. led 2017

@salenas ahoj mamino! 🙂)) spis jak je tobe!!! Ty jsi teda o dost napred. Zachvilku budes rodit. 🙂) uz mate jmeno pro holcicku?? 🙂

Heled u me dobry. Jen jsem mela na screeningu jednu hodne nizkou hodnotu tak jsme si nechali poslat krev do USA na neinvazivni screening (stejny jako plodovka jen z krve). Takze cekame... pristi tyden bychom uz meli mit vysledky. Takze jsem naonuta jak ksandy. Pred tim odberem jsem byla jeste na UtZ a tam se zjistilo, ze mam spatny prutoky v tech 2cevach v placente, ze je mozny ze dite nebude tak dobre vyziveny a je pravdepodobny ze se predcasne se narodi a jeste mam zrejme zacinajici preeklampsii... takze mam zpatky utros az do porodu, anopyrin aby se mi nerozjela preeklampsie a cyklo3forte na cevy. Ted uz jen cekat. Boze co bych dala za klidny tehotenstvi... 😊 ale co, uz to nejak doklepu. Jen jsem si uvedomila, ze se muze narodit za 7tydnu a ja nemam nic prichystanyho 😁😂... samozrejme doufam, ze jako vetsina maminek s touhleblboumplacentou vydrzim alespon do toho 30-34tt... takze tak.

karlos12
25. led 2017

@8karolina4 Ty už ˇmáš pivoňky ? Závidím Ti je . Já už koukám od prosince . Jsem trochu blázen , dnes jsem si musela koupit modřence a tulipány , měla jsem absťák 😉

lussinka88
25. led 2017

@karlos12 chichi... s kytickama ti neporadim. Znam jen ty zeleny a barevny 😄... vis jaky myslim. 🙂))

A jak se citis? Citis nejaky tlak v podbrisku? V patek jdes k Jarzembovsky? Budu na tebe myslet!! Ten dlouhy protokol je lepsi, mozna budes mit min vajicek, ale budou kvalitni! 🙂 drzim palce..

Ono to uz utece. To nejvetsi cekani mas zasebou! 🙂

karlos12
25. led 2017

@lussinka88 vím jak to myslíš, s kytičkama 😉, jdu k Jaržembovské, K jinému bych už nešla. A už od včerejška cítím podbřišek, občas i v klidu, ale při chůzi pořád. Snad budou kvalitní, jinak viděla na každé straně cca 10 ks, tak doufám že bude alespoň polovina super extra 😉 a jdem do PICSI, nebo jak se to píše. A prodlouženou kultivaci. Kdy že budete mít výsledky? Abych mohla držet pěsti ještě víc :-*

lussinka88
25. led 2017

@karlos12 jarzembovska je nejlepsi. Vzdycky jsme pokecaly a bylo mi fajn, ikdyz to treba neslo uplne idealne... vlastne mam Mimco primo od ni - delala mi transfer, starala se o me 🙂. Ach jo, v iscare to bylo fajn. Skoda ze tam nemaj i poradnu pro tehotny... ted jak chodim k tomu svymu, tak je to takovy nijaky... co se nezeptam to nevim.
Jinak vysledky maj byt do pristiho ctvrtka, ale pry by to mohli stihnout uz do tohodle patku. Tak snad, porad aktualizuju email 🙂). Az to budou mit, tak to poslou emailem a pak za dva dny by to melo prijit postou.

jojo PICSI. 🙂 Taky jsem si rikala, ze u druhyho bych do toho sla. Jak to vychazi cenove, je to o dost drazsi nez ICSI? Zrovna dneska jsem nad tim premyslela. davali jsme 10vajicek ICSI a zbylych 17 jsme nechali spontalne IVF... nakonec ze spontalni vydrzelo jen jedno ktery jsme u prvniho transferu preferovali a nechytlo se (myslela jsem si, ze bude lepsi, ze to neni takovy obchazeni prirody)... a zbytek ty (4embrya) byly z ICSI. Takze neco do sebe urcite ma! S PICSI budes mit jeste vetsi sanci!

karlos12
25. led 2017

@lussinka88 to si pamatuji jak jsi psala že Ti miminko " dělala ". Já právě přemýšlím že bych pak chodila k Hulvertovi do ambulance, už tam mám kartu. Moje dr v nemocnici je příjemná, ale nic neřeší, což taky není dobře. Stojí to o 5000 víc, ale už jsme vyhodili víc peněz za hlouposti, takže to je to nejmenší. A jinak miminko co? Daří se mu? Moc držím pěsti 🙂

salenas
25. led 2017

@lussinka88 panejo jo,taky sis musela vypapat všechno možný... ale třeba tě malinko uklidním,neteř měla to samé,malá nerostla,furt ji strašili,jak je to zlé,až odmítala i něco chystat, porod že kolem 30 tt,pak 34,36 a nakonec rodila ve 38 a malá měla 2.70.
A druhé neteři též nevyšly testy,taky chtěla na ten drahý odběr,ale nakonec se objednala na spešl genetický ultrazvuk do prahy,který dělá doktorka,která se učila u lékaře,který ten screening " vymyslel " a vše ok. Tak věř,že i tvé miminko je v pořádku !
U nás dobrý,už chystáme věci pro Barunku,bude to Bára,Barborek je dost 🙂

lussinka88
26. led 2017

@salenas jeee to je hezky jmeno. Taky jsem chtela Barunku, teda pokud to bude holcicka. Ale spis ted mam slabost pro Terezku. 🙂

Tak presne k ty doktorce jdu 8.2. A pak na druhy screening. Ona prave psala, ze tahle snizena hodnota muze znamenat Downa nebo spis (kdyz na nej nic neukazuje) hrozici potrat/porod, preeklampsii, rustovou retardaci a ze doporucuje castejsi kontroly rustu od 24tt.tak jsem poprosila tatu aby me ty prutoky jeste promeril protoze na 1.screeningu mi je nedelaly. No a bohuzel ty "zarezy" jsou na obou cevach. Jedna je horsi a jedna o neco lepsi. No jsem zvedava co mi rekne toho 8. 😉 kolegyne s no pracovala asi 5let a rikala ze nikoho lepsi nenajdi, ze to stoji za to si to zaplatit. Musim jit jako samoplatce protoze nema smlouvu s moji pojistovnou nebo by potrebovala doporuceni od gynekologa a ten miho neda pac si tyhle screeningy dela sam a zbytecne by mi to jakoby platil... ale co, uz jsme narvali do toho takovych penez, ze tech 1600 me uz nezabije.

A ty jsi doma na neschopence?

lussinka88
26. led 2017

@karlos12 presne to si vzdycky rikam i ja, penize nejsou podstatny. Podstatny je aby se to povedlo a aby bylo zdravy. Pak mu koupis min hracek a jinych kravovin no 🙂). Ja jsem u Hulverta nikdy nebyla tak nevim jakej je, ale videla jsem ho na sale pred OPU a byl to sympatak 😉... heled urcite si vyber nekoho kvalitniho. Ten muj je treba zkusenej, ale nejak nic moc neresi... kdyz se mi zdalo, ze mam zanet jakoze me to polelo skrabalo a tak, tak se na me ani nekoukl a predepsal mi globule po kterych to bylo jeste horsi. Tak jsem je prestala brat... kdyz mi namerili tlak 143 na neco tak se jim to zdalo normalni (normalne mivam kolem 110)... a kdyz se ho zeptam, tak vse je normalni, ale nezni moc presvedcive 🙂) v tomhle mi vyhovovala jarzembovska, ta proste zavelela ze je vse v poradku a ja nemela duvod pochybovat. Kdyz jsem se zeptala tak mi to vysvetlila. Tenhle se me obcas pta co bych si predepsala a co bych udelala 😁..

Miminku se snad dari. Jdu na kontrolu presti ctvrtek a bude to kontrola po mesici. Ale myslim, ze me budou kontrolovat jen v poradne (tlak, moc) a pujdu az na screening na konci unora. Ty kontroly jsou cim dal tim vic od sebe 🙂)) no uvidime.

Zitra na tebe budu myslet!! 😊 urcite jich tam bude dost a uz budou velky abys mohla jit na OPU 🙂. Ale pocitej fakt min nez minule, aby jsi pak nebyla zklamana. Ikdyby jich bylo malo tak je to dobre pac budou kvalitnejsi. Si pamatuju jak mi tenkrat odebrali 30vajicek a rikali mi ze budou radi za jedno... takze na to mysli, kvantita nezarucuje kvalitu... kdyby ti naplanovali OPU, tak se zeptej ke komu pujdes jo? 🙂

salenas
26. led 2017

@lussinka88 ano, taky platila těch 1600, ale byla tam moc spokojená 🙂, že je paní doktorka úžasná, pečlivá a lidská !
Já jsem doma na neschopence ještě před transferem

lagina
26. led 2017

Není ještě na kytičky brzy? U nás leží víc jak metr sněhu :D
Čtu si Vaše příběhy a říkám si, jak jste všechny statečné...
Já čekám na MS, už mám 4 dny zpoždění oproti minulému cyklu a už abych to dostala, ta poslední fáze cyklu je vždycky tak emotivní... rozbrečí mě snad všechno možné i nemožné...
Dnes to byla dočtená knížka Kafe a cigárko, rozhovor na DVTV, obrázky svatebčanů ... Je vidět, že mám noční v podnájmu se nudím, už abychom byli v domečku...
K Vánocům jsme si nadělili dvě noci v Římě a bojím se, abych kvůli tomu nebrala zbytečně měsíc hormony. Den ode dne se ten datum přibližuje ..

lussinka88
26. led 2017

@salenas to samy jsem slysela ja... 🙂 no me rovnou do telefonu rekli ze pak chtej jeste udelat druhy screening tam. Takze to bude 2x 1600 pokud mi to nenapisou na gynde... tak to zkusim z nich nejak vydolovat...

8karolina4
26. led 2017

@lagina jj barecek ma sve kouzlo, ale taky spousty prace a penez 🙂)
jinak vse utece a budeme tehule vsichni 🙂)))

lussinka88
26. led 2017

@lagina a kdy jedete? 🙂 a nezkousela jsi test?? 🙂) heled to breceni je normalni 🙂) ja se rozbrecela nekolikrat iscare a to normalne me malo co dokaze rozbrecet... to jsou ty hormony, alespon mi to rikala Jarzembovska 🙂) a ta ma vzdycky pravdu 🙂)).

Statecny jsme vsechny. Myslim, ze Tohle trapeni nam bylo "nadeleny", ze jsme silny a dokazem to zvladnout. 🙂 zni to hrozne, ale kdyz se kouknu zpatky, tak si myslim, ze nejaky pozitivni vliv to melo... minimalne v tom, ze si clovek vazi vic nematerialnich veci, vztahu, duvery, take lekaru a zdravotniho personalu a nauci se trosku trpelivosti a pokore. 🙂 ono asi vsechno ma svuj cas, skoda jen ze jsme nevedeli/nevime kdy to je. To by se to cekani hned lepe snaselo...

8karolina4
26. led 2017

@lussinka88 my to vsihni dame, musime 🙂)))

lagina
26. led 2017

@8karolina4 Mno o tom bych mohla vyprávět - mrkni na profil dávala jsem nedávno fotku.
Začali jsme v srpnu na 4 týdny rekonstrukci (nové topeni), nakonec ještě teď jsme v podnájmu protože jsme do toho šlápli trochu víc.

@lussinka88 Odlítáme 13.2. vracíme se 15.2. tak začínám být trochu nervozní, snad mi nebudou v centru nadávat ...
Test jsem si dělala a byl negativní, takže si myslím, že je to jen špatný cyklus... mě to blbně předminulý cyklus jsem musela na vyvolávačku..

karlos12
26. led 2017

@lagina a kdy letíte do Říma? Romantika jako šlak 😉 na kytičky není nikdy brzo. Já mám od prosince objednané kytičky do stínu a nějaké další. Dohromady asi za 2000. A vymýšlím keřový,záhon k plotu. Nesnáším živé ploty, jako tu stěnu z jednoho druhu. Domeček je super, ale i super práce pořád dokola. Ale nenudíš se a jako stará nebudu přimrtvená jako městská důchodkyně 😉

8karolina4
26. led 2017

@lagina my taky, uz rok a pul postupne delame nas domecek, koupili jsme stary 🙂 ale hned v tom bydlime...rim das, aspon prijdes na jiny myslenky 🙂

8karolina4
26. led 2017

@karlos12 ja mam tulipany taky, nekde jsem je na podzim koupila a nevim kdy je dat do zeme, ja jsem desnej zahradnik 🙂)) me staci trava 🙂))))
jezis, me to v praci tak nebavi, 1.2 jdu na kontrolu, tak snad bude vse v pohode a bude moct byt dalsi iui 🙂

lagina
26. led 2017

Holky občas se dívám sem a těším se 🙂) https://www.skylinewebcams.com/en/webcam/italia...

My jsme také koupili starší domeček, bývala majítelka byla velká zahradnice, máme luxusní zahradu, tak se jí snažím spíš pozorovat a udržovat a občas tu a tam zasáhnu nebo objevím něco nového nebo zkusím něco zasadit a tak 🙂
Ale teď nejvíce řešíme vnitřek, hlavně kuchyń ... vymyslela jsem si, že bych chtěla do jedné místnosti posuvné dveře... teď nám přišla kalkulace od jedné firmy a já na chvilku omdlela snad :D
... Mno člověk hned má o čem přemýšlet... 🙂)

8karolina4
26. led 2017

@lagina presne tyhle dvere budeme mit v loznici do satny 🙂) ale manzel je udela sam, protoze jsou to jinak desny palky 🙂)

lagina
26. led 2017

@8karolina4 Přesně to teď taky zvažujeme, ono i to kování je slušná pálka 🙂
Ale já se teď snažím víc šetřit, protože nám bylo doporučeno IVF (i když já ho zatím nechci, chci IUI) a to už začíná být zajímavé...

lussinka88
26. led 2017

@lagina normalne jim to rekni, at se fakt zbytecne neladujes.. nebo muzes se ladovat, oni jsou to jen 3dny, kdyby nahodou tak pujdes na kontrolu pred odletem a kdyztak si to pichnes tam/zkusite to normalne.

Prinejhorsim tenhle cyklus vynechas... ono je obcas dobry si od toho odpocinout. Me po druhe injekci na IVF zjistili boreliozu, takze jsem to musela ukoncit. A zacla jsem znova az za mesic a pul. Docela to rychle uteklo, nemyslela jsem na to vubec a nacerpala silu. 🙂

8karolina4
26. led 2017

@lagina my taky zatim jedeme jen iui 🙂)

lagina
26. led 2017

Tak mi dnes odpoledne volala doktorka z imunoílogie - v pondělí jsem si volala o výsledky a že je všechno v poho. A dnes telefonát no mně zatrnulo... A říkala, že partnerovi přišli ještě nějaké výsledky testů a že to vypadá že má celiakii, že ho chce ještě dovyšetřit, že máme přijít na další odběry.
Já doufám, že to nepotvrdí :(

lussinka88
26. led 2017

@lagina neboj celiakie by nemel bejt problem, kor jestli nema zadny problemy s jidlem - lepkem... byl by problem kdyby ta celiakie byla u tebe, u muzu neni dokazany ze to ma nejakou souvislost s plodnosti, jestli te trapi tohle... max to muze mit trochu vliv na kvalitu spermatu ( neni prokazano), ale to by se prechodem na bezlepkovou dietu upravilo... 🙂 urcite to neni nic vaznyho... navic oni to stanovujou pomoci protilatek, takze se muze jednat i o nejakou nespecifitu. Hlavu vzhuru nic se nedeje!! 🙂

Jo a pokud mas strach aby netrpel pri bezlepkove diete, tak dneska to opravdu neni problem. Vsude v obchodech najdes temer vse ve variante bez lepku 🙂 problem to byl pred 15ti lety...
pokud nemel doposud zadny problemy, tak bych se lepku uplne nevyhybala (pokud teda nechces aby drzel dietu kvuli dobrymu pocitu...). Pracovala jsem na imunologii a v poslednich letech se detem celiaku doporucuje nevyhybat se potravinam s lepkem, ba naopak je potreba aby si na to organismus zvykl a nebyly fakt v dospelosti chudaci...

lagina
26. led 2017

@lussinka88 Jéé tak to jsi mě uklidnila.. ona mi hned ta doktorka říkala, že v našem problému by to nic znamenat nemělo. že je to spíš mimochodem...
No děsíc se, on miluje rohlíky s máslem a kafe nebo se šunkou :D

Strana