IUI a IVF, jak to probíhá a jak se to hradí?

bublinka20
17. zář 2015

Ahoj holky,
s přítelem se snažíme půl roku o miminko, a však marně, podle domácí testu ( plodnosti pro muže) má přítel málo spermií.
A tak se začínám zajímat o všechno,co by nám k prckovi pomohlo, mám z prvního manželství dceru, a podle gynekologa jsem naprosto v pořádku, i ovulace probíhá ap.
Samozřejmě půjde muž na spermiogram,ale chci se zeptat kdy mi doktor může udělat IUI,jak to probíhá a jak se to hrad, a to samé u IVF,máte s tím někdo zkušenosti prosím? někdo,kdo by mi to polopaticky vysvětlil,jak to vlastně chodí, co a jak a kdy?
Předem moc všem děkuju.

kytka12
17. zář 2015

Ahoj, IUI stojí 1-2 tis. lehneš si na lehátko, vloží do tebe pipetu s promytými spermiemi tvého muže a za 2 hodiny odcházíš. IVF stojí celkem 25-30 tis. stimulují vaječníky na co nejvíc vajíček, pak se domluvíte jestli spermie vložit do vajíčka nebo jen kápnout spermie na vajíčko, vše se platí zvlášť... Osobně bych nechala chlapovi nejprve udělat spermiogram a úplně ze všeho nejdřív mu kup vitamíny Selen, Zinek, Kyselinu listovou - trvá totiž 3 měsíce než spermie dozrají a vitamíny zaberou.