icon

IVF 2019 (obnovená skupina)

johan7
11. čer 2019

Holky, co jste byly ve skupině autorky @nikinu, která nakonec celou skupinu v rámci svýho duševního klidu a štěstí celou smazala, ráda bych s Vámi zůstala v kontaktu, ale nepamatuju si všechny Vaše nicky, tak když budete chtít, můžem pokračovat třeba tady.
@karbouda
@evunkas
@kackaa91
@lucik253
@catchulinecka
@kkacca
@bambulka247

katkah1990
28. srp 2019

@europa00
Aha, tak ty máš jiné potíže a máš pořád šanci, že se ti to povede přirozeně 🙂
U mě bez vejcovodů tato možnost už není.
Je to jen o naplánování vložení, ale je třeba kontrola před zahájením přípravy , jestli nemám cystu nebo jiný potíže a já byla na dovolené, když jsem měla ms, takže to nešlo. Tak tento cyklus musíme vynechat a od další ms, která bude ke konci září už začneme. Zase estrofem, ovitrrile, utrogestan a cca 20.den, tedy někdy v říjnu bude vložení 🙂
Taky jsem se divila procč mrazí po 4, ale mají prý zkušenost, že ze všech embryí přežije 1/3 max 1/2. A je pravda, že z mých 4 přežily 2. A údajně když jsou dobré kvality je možnost znovu zamrazit. My si ale dali obě, páč dobré kvality nebyly a ani dvojčata by nám nevadily 🙂 V říjnu uvidím až rozmrazí další 4, jak to bude vypadat..

johan7
autor
28. srp 2019

@europa00 Jestli můžu za sebe doporučit, tak měsíček - to je geniální věc na všechny záněty, stůsty atd. Zaváděla jsem si měsíček v aplikátoru jako olej od Dědka kořenáře a pak bylinné čípky od Gabriely Tuatti a světě div se, po x letech adenomyózy a rozkousaný sliznice od endometriozy, po ničem ani památka. Na hysteroskopii odstranili jen menší polyp, ale jinak čisto a to jsem to měla vždycky vidět už i na ultrazvuku. Pokud chceš, zkus tohle a přeju, ať jsi brzy fit! 🙂

europa00
28. srp 2019

@johan7 ooo děkuji za tip a přímou zkušenost...fakt by mi to hrozne pomohlo..citim se po tom všem hrozne zhuntovana...a všechny leky antibiotika atd..stejne problem moc neresi jen zhoršují...jinak ten měsíček (dědeč kořenář to je značka?) zkusím vše dohledat děkuji moc...ted do sebe láduji kysele zelí a zkouším protikvasinkovou dietu..ikdyž ze steru mi vyskli kvasinky negativne..pouze ten streptokok..ale myslim že to jde pak ruku v ruce...jeste beru probiotika..a hledam noveho človeka z cinske medicíny..poslední mi až tak nevyhovovala ale čínske medicíne jako takove veřim celkem

europa00
28. srp 2019

@katkah1990 ahoj jde videt ze se ti tady už pleteme..já mám stejny problem jako ty...já nasledkem tech potratu, srustu atd kyretaži prisla o vejcovody..takže mi uz prave zbyva pouze ivf...jen tiprave radim, že dokud v žene zbytek funguje je fajn spise nativni cyklus než brutal stimulace...ale jestli se mi to taky neplete tak ty mas jeste mrazacky ne?? no tak drzim palce, jo a proc ti to odkladaji až na říjen? nemužes jit ted ve svem cyklu?moc nevim jak to chodi u klasickeho ivf

johan7
autor
28. srp 2019

@europa00 čína je taky skvělá...jsi z Prahy? Já chodila do TCM na Národní a pak na akupunkturu k MUDr. Bílkovi (je to gynekolog a špička v aku), tak mohu za sebe jen doporučit. Jinak ten Dědek kořenář je takovej lehce egoistickej dědula, ale výrobky má skvělý 🙂 tady je odkaz: https://www.dedekkorenar.cz/uvod.html.
Mrkni ještě i sem - primárně je to zaměřený na holky s endometriozou, ale najde se v tom spoustu užitečnýho i na jiný nemoci lůna 😉 https://gabrielatuatti.cz/domu-old/
Taky jsem teď najela na tohle, ale spíše střeva, tam cítím trochu potíž. Kysaný zelí je pecka, obecně fermentovaný potraviny jsou super.

europa00
28. srp 2019

@johan7 diky mooc uz na to koukám, našla jsem to na netu ten mesiček se tvaří jako zázrak takže hned objednavam..ještě hledám ty čípky na jejich stránkách jsou kury atd ale e -shop jsem tam nenašla...

johan7
autor
28. srp 2019

@europa00 ta Gabriela čípky ani eshop na netu nemá, bojuje malinko s legislativou, ale když jí napíšeš mail, snad se ho někdo ujme. Teď bude za chvilku rodit, tak je možné, že nebude reagovat hned nebo bude reagovat jiná holčina, co jí pomáhá. K tomu olejíčku doporučuju koupit i takovej ten černej gumovej nástavec (asi za 50,- nebo za kolik ho tam má) a injekci pak seženeš v lékárně, to je přes něj zbytečně drahý.

europa00
28. srp 2019

@johan7 jsem z Fulneku, kousek od ostravy...ta moje z čínske si ani nepamatovala a nezapisovala co mi dala..pořad davale neco noveho, takže jsem tak ani nepoznala jestli neco zabre nebo ne a i kdyby neveděla už co mi dala ☹...tak nevím..ale jinak si myslimže je činska medicína pro mě více než do sebe prát nějake čípky antibiotika atd....já drive nemela nic ..max sem tam kvasinky, ktere jsem snadno prelecila a klid...neznala jsem ani ty trv zlute čipky a globule..nikd jsem je nemela az tedjak se vsechno vevnitr podelalo...takže večny diskomfort )svedení) ale bez výtoku...bolestivejsi sex atd...plus si myslim ze bych v tom stavu ani to embrijko neprijala..ostatne už se to stalo...a to musím řičt že ja drive byla extra plodna....co nechráneny sex to těhotenství...stačilo kolem me prijit a byla jdsem tehu..vsechny tehu jsem mela na prvni štuch..to jsem zdedila po matce tu chytlavost a vidis jak jsem dopadla..dekuji bohu alespon za meho synka

lilisis
28. srp 2019

@lupina2 diky uz vim..vysadila jsem ho a cekam az prijde..krevni test negativni

evunkas
28. srp 2019

@johan7 Ahoj Johanko,kdy vlastne mate termin svatby?Jo,leto byl masakr-o dovolenych jsem se snazila hodne chodit,abych si vycistila hlavu,ale jinak je to obcas masakr,zvlast,kdyz kolem me porad nekdo oznamuje tehotenstvi a ja vim,ze jsem to mohla oznamovat taky☹Takze statecne nejsem,spise naopak...☹Ale mimco si moc prejeme,do adopce se mi nechce,takze nic jineho nezbyva....snad to nekdy vybojujeme...

katkah1990
28. srp 2019

@europa00
To je asi pravda, ale když jsem šla na kliniku, tak jsem o nějakém nativu vůbec nevěděla a přijala jsem co radili lékaři.
Řekla jsem si, že jim dám šanci ještě 2
KET a budu dělat co řeknou a když nevyjde, tak druhé IVF asi zkusím řešit jinak, nebo možná zkusím v nativu 🙂
Tento měsíc si dávám pauzu ať se dám psychicky do kupy. Budu mít o měsíc víc na fitko a koně, které hodně omezuji, když jsme v procesu léků a všeho. A v říjnu budu vyklidnena a připravena na 2.KET 🙂

europa00
29. srp 2019

@katkah1990 jj psychika tak děla sve...ale veř že to výjde...

europa00
30. srp 2019

@johan7 ahoj píšu ti zpravu, dnes mi dorazil ten olej..ohledně aplikace .-)

johan7
autor
30. srp 2019

@europa00 Ok 🙂 super.

misisfilip
31. srp 2019

Ahoj holky ja momentalne stimuluji.naIvF , pritel spatny spermio a jen jeden vejcovod a PCO k tomu... premyslime jestli mame priplatit aa dat to Emvryo glue nebo asistovany hatching..nemate nektera zkusenost? Ani nevim.do kdy se to musi nahlasit,pokud to budeme chtit.. a drzim.vam palce holky ..je to boj, ale jsme zensky aže my se jen tak nevzdavame 🙂

lilisis
31. srp 2019

@misisfilip Asistovany hatching jsme meli vzdy “dle doporuceni embryologa” a kdyz neni nutny,nedelaji ho..ale zase pokud ma embryo tvrdsi obal,bylo nam to doporuceno..embryo glue nevim..meli jsme vzdy a nepomohlo🤷‍♀️ jako pry uskodit nemuze,muze pomoci nebo nic..tak zalezi,asi na vas a na doporuceni lekare..

lilisis
31. srp 2019

Holky mate zkusenosti s vysazenim crinone a zadna ms?Mela jsem hnedy crinone(evidentni spineni) pred vysazenim,po negativnim TT z krve jsem vysadila a misto aby se mi MS rozjela,tak ani spineni neslo ven a vse prestalo?MUDr. ma dovolenou a pak nema volny termin,takze vubec nevim co ted a jak na tom jsem :/

lupina2
2. zář 2019

@lilisis A kdy jsi ten Crinone vysadila?

lucik253
2. zář 2019

Tak...jsem tu 😍
Sliznice 8-8,4
Vzali mi krev jeste na progrsteron,vyskedky si mam volat ve 14:00, snad se nic nepodela no 😏
Jinak od ctvrtka utros 4-0-4
A Ket utery 10.9.

kackaa91
2. zář 2019

@lucik253 super 👌 ❤️ no vidíš dočkala ses. Držím palečky. Ja jdu 10.9 na krev

lucik253
2. zář 2019

@kackaa91 ano budes to mit stejny den 😍😍😍

kackaa91
2. zář 2019

@lucik253 no já se už teď bojím 🙄

lucik253
2. zář 2019

@kackaa91 Jo rozumim ti 🤥 taky se ted bojim vic nez kdy 😔

lilisis
2. zář 2019

@lupina2 pred tydnem..pak jsem misto rozkrvaceni prestala i vevnitr spinit🤷‍♀️ mudr mi dnes po telefonu rekla,ze to neni normalni a jsem k ni objednana na ct,tak uvidime..

lucik253
3. zář 2019

Jak se mate holky? ❤️😍😍

misisfilip
Autor odpověď smazal
lupina2
3. zář 2019

@lilisis Aha, tak to je zvlastni... Ale take jsme z tech hormonu uplne rozhozene, takze to muze byt tim :(

europa00
4. zář 2019

ahoj holki, řesili u vas v caru nekdy steptokoka v pochvě?? mi ho tam zanesli pri kyretazich a ja o tom nevedela...zjistila jsem to po 3letech ze ho mam pač se problemy stupnují...a ja snim byla prave jednou i na zavedeni v nativu ale nic se nechytlo...asi kvuli nmu i častecne ..pak jsem dostala zimnici, horecku a spustilo se krvacení..jasko u zanetu..a od te doby mam problemy jeste vetsi mam strach ze mi ho zanesla i do delohy rovnou...jedna paní rikala že ji na to dealai pred zavedenim automaticky testy a ze pred zavedenim musela brat antibiotika + pri porodu samozrejme...resil to u vas nekdy nekdo v caru? mě už po tech letech dela problemy..ale nekdo ho tam pry ma a až na bvytoky o nem v podstate neví..pritom pry muze byt i pricinou neuspechu a casnych potratu...ted jsem na antibiotikach, nevim jestli zaberou..pak cekam na caje s cinske....dokud se nedam dokupy tak o zvadeni nemuze byt rec ze....spíše me zarazilo že ta paní rikala že jí to deali automaticky ty testy na streptokoka a že to zzjistila az tam..mám zkusenost 2 centrama a ani v jednou se po nicem nepidili

suromana
4. zář 2019

Streptokoky představují druh bakterií , který má různé kmeny (typy), z nichž některé patří mezi normální obyvatele tělních povrchů a onemocnění způsobují pouze za určitých okolností a některé patří mezi ty mikroby, jejichž výskyt je v dané lokalitě „nenormální“ a je spojen s určitým druhem onemocnění. Typickým zástupcem druhé skupiny těchto bakterií je Streptoccocus pyogenes (patří mezi skupinu A) a který způsobuje typickou angínu. Zástupcem první skupiny je Streptoccus agalactiae – jediný kmen, který nás porodníky zajímá - patří mezi normální obyvatele trávicího traktu mužů a žen. V řadě případů se vyskytuje v pochvě ženy (i mimo těhotenství), aniž je jeho přítomnost provázena objevením se obtěžujícího výtoku. V těchto případech řešit přítomnost bakterie nijak nemusíme , léčit ho není nutné. To vše by se ale mělo přehodnotit, pokud žena plánuje otěhotnění. Zvláště pak, pokud se objeví výtok a my tohoto mikroba prokážeme stěrem z pochvy. Zpravidla je výtok zaléčen po návštěvě gynekologa různými léky – k dispozici máme širokou škálu různých zaváděcích čípků. Výskyt streptokoka v porodních cestách dosud netěhotných žen může být příčinou infertility , čili může (ale většinou spíše nemusí) způsobit těhotenské neúspěchy - časné potraty. Tato oblast je bohužel stále zastřena „tajemstvím“, přes intenzivní výzkumy. Takto tedy probíhá postup u žen, které nejsou těhotné.

Poněkud jiný přístup ale platí u těhotných žen. V zásadě se neliší v tom, že pokud mikroba objevíme náhodě z rutinního stěru na počátku těhotenství a těhotná nemá žádné obtíže (krvácení, výtok, bolesti či časté tvrdnutí břicha), odebereme moč na kultivaci – přítomnost bakterie v moči (abychom vyloučili jeho současný výskyt tam a případně přeléčili často bezpříznakově probíhající močovou infekci), ale jinak opět nemusíme jeho přítomnost nijak řešit. Jde o to, že tato bakterie je prakticky nevymýtitelná z porodních cest, často vycestuje z konečníku do pochvy opět již krátce po přeléčení. Informace o výskytu streptokoka je pro nás ale velmi důležitá. Bez ohledu na to, jak dopadnou další stěry v těhotenství , již musíme těhotnou vést jako streptokok-pozitivní a musí dostat antibiotika k porodu.

suromana
4. zář 2019

Já byla při stěru v těhotenství pozitivní na streptokoka, bez výtoku y jiných obtíží, u porodu jsem měla ATB. Dítě z IVF, nikdy se po streptokokové nepídili. Teď jsem znovu těhotná po IVF y streptokoka opět nikdo neřešil, ani při odběru vajíček, ani při zavádění embrya.

Strana