icon

Ivf a pgt. Jak to vlastně probíhá?

26. črc 2020

Ahoj, podstoupila jste některá ivf s preimplantačním vyšetřením (pgt)? Já jsem bohužel ve čtvrtek v 19tt musela porodit miminko, které mělo 4 vady a bylo mi doporučeno jen to ivf s vyšetřením embryí. Jak to vlastně celé probíhá? Děkuji

eviks
•
26. črc 2020

Ahoj, ja podstoupila jen klasicke IVF ale mela to kamaradka, odebrali vetsi mnozstvi vajicek, nechali dojit do 5. dne a pak ty blastocysty testovali, u nich uz vedeli predem na co, manzel ma totiz vrozenou vadu. Zbyly ji 3 embrya zdrava, ty ji pak behem 4 let zavedli jako KET a ma z toho 2 krasne, zdrave deti. Jake vady se u miminka objevily? Hodne sil do nasledujicich dni, urcite IVF pomuze ke zdravemu miminku! Drzim palce!

autor
•
26. črc 2020

@eviks já mám balancovanou aberaci chromozomu 4 a 6 a u miminka se bohužel objevila nebalancovana translokAce a z plodové vody vyšlo CNS a špatné postavení chodidla a z triple testu trisomie 18 a nějaký Smith něco, mám strach z ivf, vůbec nevím, jak to probíhá. A moc děkuji.

eviks
•
26. črc 2020

Kdybys chtela nejake vetsi podrobnosti, dej vedet. Mam za sebou uz mnoho pokusu, tak ti rada reknu....