Ahojky dnes jsem zacala pichat gonal. Za tyden me ceka utz. Mame naplanovany i geneticky screening tak nas pak ceka ket asi nekdy koncem dubna zacatkem kvetna
ahoj holky já čekám na menses a pak začnu s gonalem..já mám davku 100 na den, to čekání je asi nejhorší...jaký máte věk jestli to není tajné, já 38
@europa00 Já taky měla Gonal,začínala jsem na 125…ale bylo to málo,tak se navyšovali. Ale i tak to nemělo moc úspěch. Spoooousta malých folikulů,3 velké,z toho jeden hrdina co to zvládl dotáhnout do konce v nejlepší kvalitě a teď si jo tu opečovávam🙂 čekání je šílený. Ale za toho 2,5 roku si zacinam snad zvykat. Mě je zatím 28,ještě na chvíli.
@marcynkaaa
@europa00
Ahoj holky me je 38. Doma 2 deti. Starsi holce je 9 a synkovi 2 tak sme si rikali ze si poridime jeste jedno k tomu mensimu. Ja vim sem magor🙈dcera sla prirozene. Synek po par potratech pres ivf. Ja picham gonal 225. Ivf je nase 2.
@zizitap To je pěkné! Já mám doma taky malého syna. No,malého. Má skoro 3,5 roku 🤣 a ten šel taky přirozeně.
Taky mám za sebou potrat po asi 3tim IUI. Pak pauzu na zotavenou a teď první IVF. Pokud nevyjde tak druhé,nemáme žádné zmrzliky.
@marcynkaaa ahoj prosímtě můžu vedět v jakém centru ti zaváděli 2 denní embrio? tuším, že mi u nás říkali že 2 denní se nikdy nezavádí, že pouze 3 denni 8 buněčné, nejlépe samozřejmě 5 denní kultivace...já zkusila jednou nativ 3 denniho, bohužel jsem v sobě tehdy měla trreptkoka i v krku do pár dní teploty..embrio nemelo šanci, vysoké teploty... ted zkoušíme minimální stimulaci aby se případně mohlo odebrat více vajíček..zase nechci být továrna na vajíčka, tak zlehka
@europa00 Chodíme v Brně do Reprofitu. Odebrali 3,ale bylo z toho jen jedno. A díky tomu mi doporučili nedělat prodlouženou kultivaci,ale vrátili mi ho jako 4 buněčné. Nikdo mi neříkal že by se to takhle nedělalo? Takže netuším.
Já díky PCOS nereagovala dobře na ten Gonal. A to jsme začínali na 125. A pak zvýšili...u mě je to pokus omyl.
Ja sem zvedava jak to ted bude. Pri prvnim mi vzali 10 folikua nakonec z toho zustali 2. Ty se daly na genetiku a postupne se zavedly.
Nevim jestli je to tim gonalem ale ja sem tak unavena
@marcynkaaa no já chodím reprofit ostrava...a tam mi říkali, že se 4 buněčné nezavádí, teda kecam jedna doktorka mi tam chtěla zavadet 2 denní, jsem ji hned řekl že neexistuje že jsem s doktorem Vranou domluvena na 3 denním, a ten mi řekl že se musela splést že 2 denní se ani nezavádějí že nejdříve 8 buněčné, pač ty už mají nějakou šanci na přežití...ono totiž ani 8 buněcné do dělohy nepatří, v tu dobu je ještě ve vejcovodu, kde je uplně jiné prostředí i PH...ale prý už má šanci...je opravdu zvláštní jak se ty přistupy liší a to i na stejném pracovišti..kamaradka v reprofitu kdysi u stejné doktorky po vložení musela ležet 40 minut a že se nesmí hýbat atd..mě ta stejná doktorka vyluftovala asi po 8 minutách....takže někdy mi ty rozdíly hlava nebere...naštestí veřím doktoru Vránovi, ten mi to celé řídí, i když už tam je pouze 1 x měsíčne.
@europa00 ja si vlexane pichala kvuli imunologii mela sem nejaky problemy tak imunolozka zkusila jeste tohle a kupodivu to pomohlo takze budu mit predpokladam stejnou medikaci. Pristi tyden jedem do prahy na konzultaci. Ja ty vyssi davky mam z duvodu ze minule to fungovalo tak to dr nechtel menit
@marcynkaaa tak cekame spolu... Ja jsem dnes 6. Den po ET a pomalu se to cekani vlece a nervozita stoupa 🙄
@bluehorse2020 Ani mi nemluv. Testovat mám ve středu a dnes dorazily testy domů 🙃 se budu muset plavat o víkendu přes prsty. A pak budu mít strach si test udělat. Klasika 🤭
@marcynkaaa no ja se toho bojim, jak cert krize... Ve ctvrtek mam jit na krev.. Otestuji tedy i doma, ale bojim bojim... Takhle, kdyz clovek nema nic v ruce, tak je porad v nadeji... Drzim palce 🍀🍀🍀🍀🍀🍀
@bluehorse2020
@marcynkaaa drzim pesti holky. Ja byla nedockava a testovala od 6.dne🙈
Kolikaty den od stimulace vam delali opu? Ja se bojim aby to nevyslo na ten ctvrtek kdy mame konzultaci v praze
@bluehorse2020 kolik dni ses po ket a jak stareho embria? někdo má duchy treba 11DPO..to jest 6 den po ET 5 denního embria...aha tak ted to čtu...v podstatě by ses mohl testovat už dnes nebo zitra...ty joo a jak se citíš? příznaky atd.
@bluehorse2020 Já mám taky v plánu otestovat doma. Na krev ještě nemám termín. To uvidím podle testu.
Držím všechny palce! Dej vědět až otestujes! Kdy to máš v plánu? Úterý,středa?
@zizitap opu jsem mela 10. Den stimulace. Folikly byly krasne uz 7.den, ale pry se musi min. 8 dni stimulovat, aby vajicka byla zrala
@europa00 zitra je to 7. den po ET (mam cerstve 5 denni embryo) takze 12. DPO.
Priznaky v podstate zadne... Boli me bricho, nekdy jak pred MS nekdy proste tak zvlastne a dost casto me svedi prsa. Snazim se zadne symptomy nehledat, lidska psychika zvladne hodne a dokaze i spoustu vymyslet.
Testovani se opravdu bojim, nejradeji bych testovala uz vcera, ale bojim se zklamani...
@marcynkaaa dam vedet, ale jestli tak dlouho vydrzim 🙄 to nevim... Ikdyz se testu fakt bojim
@bluehorse2020 diky. To zrovna vychazi na ctvrtek kdy mam byt pryc😳
Tak co jeste cekate nebo uz ste otestovaly? @bluehorse2020
@marcynkaaa
@bluehorse2020 tsss j bych nevydržel 12 dpo už by mohl být duch a kdyby nebyl jeste to nemusí nic znamenat...takže ve své podstatě bud se clovek muze trochu zaradovat a zaroven kdyby ne tak nemusí ztracet naději, pač se někdy duch ukáže až 13 nebo 14 DPO...no to budou nervy ..ja dnes zacala s gonalem...takže předemnou ještě dlouhá ceste k testu, anad vše půjde jak má.
Ahoj holky, mužu se přidat?🙂 vypadá to, že od zítra budu konečně stimulovat.. 1. IVF.. nejistota z toho jestli něco poroste, jestli se nám to spojí i jestli nás neskolí covid a nebude po pokusu...🙏
@zizitap no ono zalezi jak budes reagovat na stimulaci... U nekoho to jde pomalu u nekoho rychle... Ja patrim k tem rychlejsim
@omajda88 drzim palce... Jsou to vse nervy... S kazdym krokem je clovek o level vyse.. Tak at to bezi vse podle planu
@zizitap ja dnes testovala a jak jsem predpokladala, negativni... Nejakeho dusika bych tam i videla, ale spis je to me prani a me doufani... Takze cekam dalsi 2 dny
@europa00 no vzhledem k tomu, ze jdu 12.den na krev.. Tak mam na testy cas jen do te doby 🙄 ve ctvrtek to budu uz vedet s jistotou
@bluehorse2020 no mam vysoky davky gonalu 225, tak si myslim ze to bude v ten ctvrtek. Pripadne se zkusim domluvit na patek. Ale to zas by mohly pradknout. No kdovi. Uvidim v pondeli po utz
Sem začni psát odpověď...
Odešli
@zizitap Ahojky. Já mám už zasebou ET,2denni,4bunecne ve stredu. Tak skoro týden čekání mám za sebou.
Je to první IVF tvé? Nebo jak jste na tom?