Ivf: Kolik stojí a jaké jsou šance na úspěch?
Předem se omlouvám za anonym ale mám tu pár známých a nechci aby věděli o čem přemýšlíme ..
S manželem jsme spolu 7 let , od začátku jsme se snažili o dítě , nešlo.. 5 let nic pak přišla dcera je jí 14 měsíců jejího narození se snažíme o druhé protože ním přáním je mít děti blízko u sebe mám sourozence 10 a9 let starší než já a popravdě s nima nemám nic společného .. což mě mrzí a vždy jsem jim to záviděla jak si rozuměli a vlastně rozumí dodnes , jezdí spolu na dovolené , výlety , navštěvují se atd.. já s nima jen na nějaké narozeniny a tak ale není to ono .. proto bych chtěla abychom měli děti u sebe , no nicméně už rok se snažíme a opět nic , proto přemýšlíme nad zákrokem ivf , jen se bojím zeptat ceny , kolegyně z práce do toho dala kolem 60000 a stejně dítě nemá ( nevím jaký mají problém zdravotní ) my na vyšetření byli . U mě vše v pořádku a muž má pomalé a málo akční sperma , takže na další dítě bychom čekali třeba zase 6 let a více .. což nechci můžu se zeptat jak je to s cenou a šanci že to klapne ? Děkuji , popřípadě co musíme splnit aby nám ivf udělali .
Buď zkusit IUI, nebo nějaký soft, nebo nativ. 🙂
Nás stalo moc. Přestala jsem počítat, ale byla jsem mockrát 🙈
Na uiu jsme byli asi před 4 lety a nic a
Byli jsme na tom 2 krát a nic
U nás taky problém u muže, 5x IUI a nic. IVF vyšlo na necelých 30 tis., transfer nevyšel, KET pak stál 9 tis. a ten vyšel. Zajeďte si do centra na první konzultaci, je možné si termín objednat tak, aby rovnou udělali hormonální profil (začátek cyklu) a příp. spermiogram muži. Jak to bude probíhat dál, vám tam podrobně popíšou 🙂.
Anonymní, tak zkus kouknout na soft, nebo ten nativ. 🙂
Za mě je to šetrnější varianta IVF - když u tebe problém není.
@handulkak u mě pry ne, vše průchozí jak má jen to sperma že je prý špatný.. Slabý
Ještě mě napadlo, nám Dr v HK v Sanusu na zlepšení spermií doporučil místo drahých preparátů rybí tuk,tak to zkuste. Manžel měl po 4 měsících pravidelného užívání opravdu lepší vysledky
@katule1990 tak na to nemáme 😔
@jasemin26 mě je 30 a muži 35 ale něco jsem četla hradí pojišťovna .. jinak bohužel 50 tis. Dohromady nedáme..
Anonymní, v softu, nebo v nativu se vejdete i do 30 tisíc. Zkus se podívat. Soft byl prvni, co jsme zkoušeli.
IVF muže vyjít u na méně. Ale to jsou fakt výjimky. Mě u druhé stimulace stačily léky na pojišťovnu, doplacela jsem asi jen 1500Kč. Žádné extra metody jsme nechtěli, takže včetně mrazeni jsme platili do 10 000Kc. Pak se to vyšplhalo díky KETum. Ale to už je druhá věc
Hele tak nakonec jsem našla papír co jsem dostala v centru aby jsi měla přehled, my jsme použili skoro vše, takže proto ta cena.. ale když by jste použili třeba jen ty spermie (vybraní kvalitní) tak ta cena nebude tak vysoká, samozřejmě počítej i s příplatky za léky.. ale jsem si jistá že do menší sumy by jste se vešli 😉
A nebo jak píší holky výše,zkuste ten nativ, s tím já zkušenosti nemam
Nas stala dcera cca 110000,- (dva cykly IVF, treti KET), uplne to stejne, ja v poradku, manzel mizerny spermie. Rozhodne bych se nepoustela do zkouseni nejakych prirozenejsich metod, to byste akorat vyhodili penize a nic z toho. Dite stoji v konecnym dusledku nekolikanasobne vic, nez kolik date do IVF 😉
Sanus - nativ - 16000+1tisic za ICSI, minimalka 23tisic+1 tisíc za ICSI
Což je super cena, mě stal nativ, i minimalka mnohem víc.
Mám dvě děti z ivf a každé z nich nás vyšlo na cca 65 tis.
Jdi rovnou do IVF.
ahooj, ohledně ivf klinik, metod, co dělat atd. jsem teď narazila na docela zajímavý web, tak sdílím: https://ivfmapa.cz/

Ahoj dle mého by vám stačilo jen iui (inseminace) .. určitě vás čeká hormonální profil,a spermiogram... Jinak co se tyce ceny do 39let to hradí pojišťovna, nás ivf stalo 50000, ale záleží co všechno chcete. Jinak iui tuším stojí 1000 Kč.zaleži dost na centru. My iui podstoupili 3x než jsme šly do ivf ale u nás je problém u obou. Držím palce 🍀