IVF. Komu se povedlo? Jít do toho?

verunda18
29. kvě 2022

Ahojky ,už chodím nějaký ten měsíc doktorovi ,do asistované reprodukce,chtěli bychom s přítelem dítě ,snažíme se už strašně dlouho .
Snažili už delší dobu nám plánovat styk ale bez úspěchu ,ani vyvolání ovitrellem to nepomohlo ikdyz my vyvolávali ovulaci .teď naposledy nám doktor řekl že by bylo dobré zvážit IVF a mám takové své obavy ...už čekáme hrozně moc dlouho a to zklamání je hrozně moc těžké.
Umě prý neprobíhá ovulace a přítel zase že má málo pohyblivé spermie.tak už nevím jestli to mám podstoupit.
Povedlo se to někomu přes IVF ?
A co myslíte měla bych to podstoupit .

lencaa11
29. kvě 2022

@verunda18 pokud vám to doporučuje lékař v centru tak bys te do toho měli jít myslím že je hodně žen kterým to vyšlo ☘️☘️

bbarshaa
29. kvě 2022

Já bych hlavně zvazila asi všechny ostatní možnosti. Pokud jste ale změnili životní styl daly důraz na své zdraví především, řešili to i alternativně, čínská medicína, bylinky apod.
Pak bych zvažovala teprve IVF…
Protože pokud nemáte ovulaci, tak je něco špatně a chce to za mě vyresit 🤷🏻‍♀️

linducha90
29. kvě 2022

@verunda18 pokud to navrhuje doktor a miminko chcete, tak nevidím důvod na nic čekat, mám holčičku díky ivf a i když to byla dlouhá a trnitá cesta, za to štěstí to stojí 😊

verunda18
autor
29. kvě 2022

@linducha90 a smim se zeptat na kolik přibližně vás to stalo IVF ?

linducha90
29. kvě 2022

@verunda18 napíšu soukromě 😉

verunda18
autor
29. kvě 2022

@linducha90 dobře

kelerub
29. kvě 2022

@verunda18 nám to klaplo po 19 letech snažení, nesčetně desítek iui, 9 ivf. To vše stálo skoro půl milionu. Ale nelituju jediné koruny ❤️
Již jednou jsem ti psala a napíšu to znova. Jedna z možností proč nemáš ovulaci je tvá obezita. Omlouvám se za upřímnost. I mě doktor hnal hubnout. Během všech těch ivf, umělých přechodů po operacích atd., jsem za ty roky přibrala 60 kg. Takže o obezitě bychom si mohly dlooooouho povídat 🤣 Jsi mlaďoučká. Dej se prvně dokupy a bude to snazší.

tasimia
29. kvě 2022

@kelerub ono to nemusí být ani o obezitě. Dneska je to těžký..
Zrovna teď to řeším s kamaradkou, aktivní sportovkyně, oba s manželem běhají, nekouří, ona je veganka a nedaří se. Když už se dvakrát povedlo přes IUI tak jednou musela těhotenství ukončit skrze vážné vývojové vady a po druhé zamkle.
Takže v dnešní době ani to, že je baba hubená nezaručí pohodové otěhotnění.
A tak samo i já. 9 lez snažení, 68kg a dítě nikde, nezadarilo se ani přes IVF.
Jak je problém s ovulaci a vším tak to někdy hubnutí nevyřeší.
Vtipný je, že jsem otěhotněla až jsem přibrala :D.

kelerub
29. kvě 2022

@tasimia To máš samozřejmě pravdu. Problémy s ovulací mají jak hubení, tak tencí. I za tebe jsem ráda, že ses dočkala, paradoxně po tom, cos přibrala. Což ale stále pochybuji, žes přibrala nějak extrémně.
Jako může haprovat ovulace u nezdravě hubené, např. anorektičky, jsou problémy s ovulací i u opačného případu a to u morbidní obezity. Já nechci zadavatelku nijak urazit, to mi nepřísluší. I já byla tak tlustá, že mi tím odešla ovulace. Chci zadavatelku jen trošku popostrčit. Je totiž šance, že když zhubne, zvýší se šance, že se tělo dá trochu dokupy, vrátí se ovulace a případně bude pro tělo snazší během ivf přikmout embryo. Za těch 19 let chození po reprodukčních klinikách jsem potkala hromadu žen. A spousta z nich během stimulace na ivf přibrala 15-20 kg. A pokud někdo, kdo už teď váží +- 130kg bude mít tu smůlu a přibere i během stimulace. V takovém těle se zázraky nedějí ani pomocí vědy. Už rozumíš co tím chci říct? Je potřeba změnit také životní styl. Nečekat a uklidňovat se tím, že Máňa z vedlejší dědiny, sportovkyně a veganka ma taky problém, ale něco pro to udělat a jít tomu svému štěstí naproti.

soninkas
2. čer 2022

@verunda18 zdravím. Nám se povedl hned 1 pokus,takže bych do toho šla. Taky jsem se bála zklamání.Takže to úplně chápu.my jsme čekali 4 dlouhé roky.Drzim palce 🍀