icon

IVF. Naděje, štěstí, ale i smutek. Jak vše zvládnout?

meduna
12. bře 2009

🙂 Ahoj je tady nejaka holka,ktera by chtala jen tak pokecat,poradit podporit se navzajem?

dadous
26. říj 2009

no leni tak se to aspon pohne 😵 zas budeš o něco chytřejší 😵

meduna
autor
26. říj 2009

a Leni co tam na seznamu máš?co si máš vše nechat vyšetřit?

meduna
autor
26. říj 2009

no jak byl tenkrát Roman v kabince,tak tam taky měl časáky,ale říkal,že na ty pekáče neměl ani náladu,že mu šlo jen o to ,aby byl rychle venku 😀 bože ještě,že tam nevidíme do těch honibudek 😀

dadous
26. říj 2009

😀 to by byla dobra něma komedie 😀

meduna
autor
26. říj 2009

to jo,rudý obličeje,pot na čele a mozoly na rukách

meduna
autor
26. říj 2009

blbne ti taky kobyla?mě to točí a točí,mezitím se mi stihnou udělat nový vrásky 😠 hrozně to trvá

bambi79
26. říj 2009

Ahoj, tak se hlásím s dalšíma dotazama 🙂 Řeknete mi, jak je to s mražením vajíček nebo vlastně asi embrií??? Když se podaří odebrat jich hodně, můžou se zamrazit a potom při neúspěšném pokusu se mohou vložit třeba i další měsíc? Pochopila jsem to dobře? A v tom případě není nutná další stimulace? A je to tak, že transfer těch mražených se počítá do jednoho pokusu IVF nebo ne? Moc díky...

bambi79
26. říj 2009

Ještě by mě zajímallo, jak je to s tou anestezií při odběru. Měla jsem anestezii při laparo a hrozně špatně jsem ji snášela...

meduna
autor
26. říj 2009

Ahoj Bambi,tak já můžu tak leda k té narkoze,na laporo je delší ale jak jde jen o odběr,tak to je krátkodobá,tak 10min,ale můžeš i bez,měla jsem to už taky bez narkozy a ok,jen jsi jako sjetá 😀 😀 a u těch mrazáků já nevím,nikdy jsem to tak daleko nedotáhla,jo vlastně jednou ale to je už 15let a to mi dal při druhém pokusu rovnou i ty zamražené,takže normální KET jsem nikdy neměla

meduna
autor
26. říj 2009

jo Dadoušku je to dobjůtka 😵

bambi79
26. říj 2009

Děkuju 🙂 po tý laparo to bylo hrozný, já když jsem se vzbudila, myslela jsem, že musim umřít. Bylo mi hrozně zle. A myslíš, že je lepší to zkusit pod narkozou nebo bez? Teda zatím tak daleko nejsem, ale přemýšlim, jak se k čemu postavím... Ale mě je nepříjemná i inseminace...

dadous
26. říj 2009

bambi, na KET mužeš jit hned další cyklus, pokud teda ovuluješ, to pak je bez stimulace.
medu to jsem rada 😵

meduna
autor
26. říj 2009

po laparkách mi bylo taky blbě,asi protože to je delší narkoza.Ale po odběru vajuch ,jsem byla jak laňka hned,no asi 10min jako po dvou deckách 😀 a bez narkozy,no vlastně si to ani nepamatuju,byla jsem sjetá jak sviňa,nic necítila.Ale já bych se toho nebála,blbě ti asi nebude,když to trvá takovou chviličku 😉

bambi79
26. říj 2009

dadous: naštěstí ovuluju úplně pravidelně, u mě vše funguje, jen to prostě nejde .-(
meduna: tak to by zas moh bejt docela zážitek pro mě, vůbec nepiju alkohol, tak bych si alespoň mohla vyzkoušet, jak mi bývalo v mládí .-)

dadous
26. říj 2009

no tak pokud by se nepovedlo IVF, tak další měsíc mužeš jít hned pro mražačky 😵

dadous
26. říj 2009

a jestli teda funguješ dobře, tak se to IVF povede 😵

bambi79
26. říj 2009

A KET je v rámci jednoho pokusu nebo jako další pokus? Omlouvám se, ještě v tom dost plavu 🙂 A holky byly jste před prvním pokusem na pohovoru u psychologa? Protože jsem někde četla, že se to doporučuje...ale nevim, co si o tom myslet

meduna
autor
26. říj 2009

no vidíš Bambi,ještě si prubneš jaký je to mít vypito 🙂

bambi79
26. říj 2009

Dadous: děkuju, tohle mi přesně říká manžel a musim říct, že mě to vždycky nakopne 🙂

meduna
autor
26. říj 2009

nevím jak holky,ale já nebyla,to je keců jak je to psychicky náročné a že by to bylo dobré,ale jaksi se na to zapomíná,je to vše rychlovka 😕

meduna
autor
26. říj 2009

o tom KETu ti napíše víc Lenka,ta už to má v malíku a ví co a jak,ale kde je??? 😕 asi študuje ty papíry co dnes dostala

dadous
26. říj 2009

no pokud s tím nejste psychicky vyrovnaní, tak asi jo 😅 ale přijde mi to jako blbost 😉 jo možna když se po několikaty nezadaří tak je to na chocholouška, ale před prvním pokusem v tom nevidím logiku. st tou pojištovnou to nevím, ale myslím že ket se do toho počíta 😒

bambi79
26. říj 2009

No někde jsem zase četla, že když se ten termín blíží, tak že stres z ženský opadne, že se těší, až už dojde na věc... a taky že prý u IVF není až tak strašně důležitá psychická pohoda, tím, že se to prostě strčí dovnitř už oplodněné. ale nevím, takových rad je všude a občas si dost protiřečí, tak nevím, co si vybrat 🙂

dadous
26. říj 2009

no to spíš asi chtěj z lidí tahat peníze, tak proto psycholog 😀

meduna
autor
26. říj 2009

já myslím,že klidná neni žádná,přeci jenom jsi v očekávání a doufáš,každá se pak pozorujeme,hledáme příznaky,nepříznaky 😀 jako nápor to asi je,teda u mě určitě.Nevím,že by byl někdo takovej flegmouš,že by jako o tom ani nevěděl,že podstupuje IVF

meduna
autor
26. říj 2009

no a jak píše Dadoušek,psycholog je dobrej,když už toho máš za sebou víc a ne a ne se zadařit,ale jestli to pomůže?fakt nevím,jde asi stejně jen o to,aby se člověk vykecal,vybulel a od toho je asi fakt dobrá kobyla,tam i zjistíš ,že nejsi ta jediná,kdo řeší takový problém

bambi79
26. říj 2009

Asi máš pravdu, konzultaci s psychologem si taky dovedu představit spíš po víc neúspěšných pokusech. Tak snad mě to mine 🙂 a můžu se holky zeptat, jak jste na tom vy? teda jestli to nevadí... My se snažíme skoro dva roky neúspěšně. Takže mám už všechny testy štítný, ultrazvuky a nakonec i laparoskopii. Při ní mi odstranili malé ložisko endiometriozy, ale to doktor označil za zanedbatelmný problém. Naopak neúspěch přisoudil ostře zahnuté děloze, že prostě spermie nemůžou do kopce 🙂 Jakoby že nevylučuje přirozené otěhotnění, ale trvat by to mohlo leta. Tak už mám za sebou pár IUI ale neúspěšné a teď spějeme k IVF. Čekám ale, až pojišťovna schválí žádost... pak budu vědět kdy jdu na věc.

dadous
26. říj 2009

medu ja jsem ten flegmouš 😀

bambi79
26. říj 2009

Já jsem to do laparo snášela tak jako jo a ne, byla sem nervní, ale ne extra. Potom přišla laparka a věděla jsem, že za měsíc a něco jdu na první IUI, tak to sem byla asi nejvíc v klidu za ty skoro dva roky. Těšila jsem se, že se něco bude dít a že se to třeba povede. Pak se nepovedlo a to sem obrečela, ale pořád v pohodě realitivně. Ale po dalších neúspěších už mě to toálně zlomilo a teď sem na tom nejhůř, co pamatuju... Hrozně bych potřebovala najít optimismus, ale nějak mi to nejde

meduna
autor
26. říj 2009

a jo,jsem si to myslela,že jsi flegmouš a taky ten malej-malá je po tobě.ale neříkej,že jsi nebyla ani malinko nervlá při IVfku.
Bambi u mě už to ani nemá cenu psát 😝 já jsem zrovna ten případ pro Chocholouška 😠 Jen ve zkratce,mě už to zabralo 16let.takže počítám,že jednou budu sedět v čekárně u Chocholouška s panenkou 😀