IVF - neschopenka - korona. Jaký máte názor?

rouzi91
14. únor 2021

Ahoj holky,
ráda bych se zeptala na Váš názor, nebo zkušenost s neschopenkou při IVF, je to můj první cyklus a první těhotenství. Podstoupila jsem stimulaci, přičemž při třetím kontrolním odběru krve a ultrazvuku mi doktorka napsala neschopenku, protože dělám ve školství a jsem v kontaktu s hodně dětma (nejsem na distanční výuce - 1. třída) a hrozilo, že bych v průběhu stimulace, OPU, nebo ET musela do karantény a to by mě teda dost naštvalo po takové stimulaci. Po transferu jsem doma pořád zůstala, tam nikdo neřešil nic. Teď v týdnu jdu na kontrolní krev, testy mám krásné, úplné dálnice, tak předpokládám, že snad bude i výsledek krve fajn, ale na ultrazvuk je určitě brzy, srdíčko případně ještě nebude. Myslíte, že mě ještě můžou nechat doma na neschopence, nebo už mě hned vypíšou do práce? Člověk má po takové dlouhé cestě a boji za // na testu opravdu strach, aby něco nepokazil. Zároveň si uvědomuji, že těhotenství není nemoc, ale je ve mně teď strach. Asi bych alespoň ještě 2-3 týdny zůstala v klidu doma. Ale nechci vypadat jako nějaký simulant, moje práce není fyzicky zase tak náročná samozřejmě. Máte někdo zkušenost, jak jste to třeba měli vy?

janikas85
14. únor 2021

Záleží na lékaři a centru kde jsi IVF podstoupila. Já jsem byla na neschopence celé těhotenství, protože mám fyzicky náročnou práci

venina1989
14. únor 2021

Určitě zůstat na neschopence. S každým normálním doktorem se lze domluvit, není to o simulaci, ale lepší zůstat doma a bezpečí než jít do práce a pak litovat... Myslím, že teď není nic důležitějšího než být zdravá!