Jak velký problém je špatná morfologie při snažení o dítě?
Dobry den,
můžete mi prosím objasnit, jak moc velký problém jsou tyto hodnoty morfologie? Testy jsou od sebe 4m, ta trochu lepší hodnota je z dneska. Manžel mezitím užíval folandrol a Maccu. Zkoušíme od června. Je nám 31let, děti zatím nemáme. Ja mam navíc k tomu endometriozu.
Moc dekuji za rady

Ahoj, přítel měl morfologie 0,5%, za dva měsíce 1,4%, ale bral vitamíny. Poté jsem otěhotněla přirozeně.
@elkora dekuji za reakci a velká gratulace. Co přesně prosím bral? Manželovi poslali seznam asi 10ti veci a kdyz se tenkrát ptal, co z toho, tak mu už neodpověděli
@1pomnenka dekuji za názor, asi to tak dopadne…
@sandra7891 Ahoj, jako doplněk stravy doporučuji pro chlapa Folandrol. U prvního dítěte pomohl, teď co se snažíme o druhé jezdíme do CARu. Také špatná morfologie, já už čekat nemůžu, ale ani CAR není samospásný, tak uvidíme. Hodně štěstí 🍀
@marketa1218 ahoj, děkuji a držím moc palce, ať to vyjde. muž bere folandrol od srpna a ze 2% se dostal na 2-3%, takže žádný extra pokrok. Me ted čeká operace endo a psk to asi taky vidim rovnou na centrum…
@sandra7891 Na ty spermie ještě může manžel vyzkoušet tinkturu ze škornice šípolisté. Má zlepšovat kvalitu spermií. Akorát bych to nekombinovala s maccou, ať toho nemá moc.
@sandra7891 díky. Bral selen, zinek, C, kyselinu listovou.
Šla bych na ivf. Je ti 31 a upřímně nemyslím že máš čas na ztrátu času. Ať nedopadneš jak já - 35 a zatím bez dětí. Ivf jsme odkládali ani nevím proč, když se nedařilo. A to nemáme žádné problémy, partner má spermiogram v pořádku, morfologii 13%. Jen mě zjistili trombofilii tak se asi proto nedaří, ale jinak jsem zdravá 🤷♀️
@sandra7891 ještě, než půjdete na ivf,tak manžela objednej k andrologovi. V pražském Iscare a jinde, https://liborzamecnik.cz/, působí pan doktor Zamecnik. Udela manželi ultrazvuk koulicek a odebere krev. Pak komunikace přes email, pošle erecept nebo jen řekne vysledky. Za 2 mesice kontrolní spermio. Vitaminy ať manžel bere dale,ale špatný spermiogram se da řešit normálne takhle u doktora a z mé zkušenosti jsou skvělé výsledky. A pan doktor je navíc profik a i celkem vtipný (byl i v Show Jana Krause 🙂). Můj muž před 3 roky v Iscare cekal 2 měsíce na vstupní vyšetření,pak už jen komunikovali přes email a tenkrát platil asi 1500Kc. Objednej muže ještě dnes. I když byste šli do ivf,tak prostě čím lepší spermio, tím lepší šance na skvěle oplodněné vajíčko a otěhotnění. Držím palce.
Až půjdete do ivf, připlaťte si ICSI👍

2-3 je málo, což neznamená, že nikdy nemůžeš přirozeně otěhotnět. Máš čas čekat třeba 5 - 10 let? Vzhledem k tvé endometrióze to bude o nervy. Asi bych volila asistovanou reprodukci. Není nač čekat.