Jak zvládnout IUI/IVF včetně nezdarů a nezbláznit se?
Ahojte holky🙂
Tak jsem se taky mezi Vás konečně přidala.. Okukuji podobná fóra už delší dobu, až jsem se rozhoupala něco napsat..
Přítel mi radí, abych si pokecala s někým, kdo je na tom podobně jako já.. Asi už mi z toho trochu hrabe.. 😒
Takže po nedostavení MS na podzim 2013 jsme si uvědomili, jak moc bychom chtěli miminko a od té doby se tak jakože snažíme.. Po několika pokusech o léčbu u mojí mudr nás před pár měsící poslala do CARu do PCE, kde jsem se asi po třech měsících léčby dostala na nějaký optimální stav a 4.5. byla poprvé na IUI.
V sobotu jsem si udělala test a byl negativní, tak jsem to obrečela, ale tak nějak jsem to čekala...
Dokonce jsem dostala i MS, ale strašně slabou a prostě pořád se nic neděje.. Pořád nejsem schopná s jistotou říct jestli jsem nebo nejsem těhotná a strašně mě to vyčerpává.. Navíc v práci to je poslední dobou na nic, vždycky jsem si nějak s holkama prohodila směnu a docela to i fungovalo, ale teď bude jedna kolegyně končit a mám strach, že mě to ovlivní.. Že si prostě nebudu moci vzít volno, jak budu potřebovat a že se vše o 100% ztíží..
Zajímá mě, jak jste na tom byly Vy? Jak jste reagovaly na IUI, kdy jste si dělaly testy? Jak to brali v práci?
Prostě cokoliv, asi si potřebuji pokecat.
Tak doufám, že se snad některá přidáte, prosím...
@gorgonaiv 😀 to je jak u naaas...A minule mela prijet nabsteva,chtela jsem udela cesnekovou pomazanku,ale nemela jsem syr.Tak rikam zajedu autem rychle do kramu.Teplaky na sobe,mikcu a sup tam.Meli tam akci na skladaci postele,pro navstevu byla pripravena jen ta mafukovaci.Rikam ok koupim tyhle,bude se jim dobre spat,mam radost,vracim se k autu,jeee ja blbka nemam cesnek.Tak nakladam postele,vracim se pro syr a vsimnu si krqsnych orchideek.Kamaradka co ma prijet s manzele je sbira,takze blo jasnu.Jednu ji vezmu a jednu i pro sebe...Hehe...Prijedu domu,vybalim postele,pripravim orchidejky a jdu delat pomazanku...Hmm nemam syr 😀 v tom ten muj se hbyte zvedl a rika mi,zlatooo ja ti tam zajedu jo,ty uz nikam nesmis 😀 a takhle je to vzdycky 😀
A neboo,jee ty mas Nove triko?? Nee zlatooo,to uz maam dlouhoo 😀
Krasne pondeli devcatka.Tak uz mam doma ty me hormony a reknu vam,ze premyslim,ze ukecam pritele a pujdeme do toho uz ted 😀 Ja to asi do rijna nevydrzim...Preci to odkladame kvuli svatbe,ale proc? Abych nemohla pit? To stejne nebudu...aaach aaaaaach
@hanickas1 Jdi do toho! Myslím, že pro tebe je to důležitější než svatba ne? Ostatně je to jen kus papíru, tak pokud je pro vás důležitý, aby se miminko narodilo do manželského páru, tak i s neschopenkou si můžete dojít říct ano na úřad. A nějaké ty oslavy či obřad pro rodiny můžete udělat potom 🙂 Já bych se toho nebála, tak ať se ti daří v ukecávání!
Ahoj holky, nebudeme si nalhavat je to fakt nervovej maroton... Ja jsem po 2 IVF a ted cekam jak vyjde 2 IUI. Nejak jsme to vzaly za jiny konec nejdriv 2IVF a pak laparka kde zjistili ze je vse v poho ale to je debata nekam jinam... Kazdej ti rekne bud v klidu znam lidi ktery na to nemysleli a sup byli tehotny. Keci v kleci...je fakt ze hlave neporucis a me osobne pomaha si dat poradne do tela jak praci tak i treba prochazkou... Takze kdyz to prijde budu to brat jako bonus k tomu co neni... Jinak ani ve snu by me nenapadlo ze by to nevyslo a sup zase trvda realita ale rikam si ze mame jeden druhyho 😉
@limlim Držím moc palce při druhém IUI. A jako bys mi z duše mluvila 🙂 Hlavě nejde poručit, ale jde ji trochu zaměstnat :D
Holky a nezamýšlíte se někdy nad adopcí? Že kdyby to prostě dlouho nešlo... Pro mě je to taková berlička, ale přítel je zásadně proti, tak berlička vratká :D Ale tak zajímá mě to... Jestli se nad tím taky zamýšlíte...
@hanickas1 aha,tak to jo.Ale jestli Ti na svatbě nezáleží,tak bych to nechala na jindy a teď bych řešila miminko.Ale nevím co a jak partner,takže nemůžu kecat.Ale já bych byla pro mimi.Naše plány jako domek ,svatba a pak děti,ale na dětech se to seklo.Zato plno lidí v našem okolí řešilo nejdřív děti a pak svatbu a už mají děti velké.Prostě model svatba - děti. nefunguje ! 🙂
KDO MÁ ZÁJEM, PŘIDEJTE SE K NÁM 🙂 SKUPINKA O IVF, IUI a o celkové problematice otěhotnění 🙂
https://www.facebook.com/groups/844256705652335/
@madalenas ta hlava obcas bych ji zavrela do skrine... 🙂
A adopce tohle doma taky probehlo ale manzel rekl ze se na to nejak neciti a ja taky ne. Me dr. rekla at premyslim o darci spermousu mela jsem z toho husinu a ani nahodou... to radeji budem sami. Teda aspon jsme do toho stadia nepostoupili...
@karlos12 psala jsem to na vic for ale moje gyn. me poslala do Gennetu a tam me udelali hysteroskopii kde zjitili nepruchodnost vejcovodu pak 2 ivf a at zkusim laparku a najednou vse ok takze sok ted 2 iui a zaver a pouceni kdybych byla na zacatku tak nejdriv laparku a pak to ostatni jsem vytocena jeste ted.. To je muj kratky popis 😉 co ty?
@limlim Aha, hlavně že je teď všechno v pořádku.Ono se to už musí podařit.Já nic, propásla jsem kvůli práci 1. IUI což mi nepřidalo, nálada na bodu mrazu.Další budeme pryč, takže ani nechci jít na folikulometrii.Další asi necháme po prázdninách.Ale občas mi chybí síla a jsem z toho všeho přešlá.Ale dle všeho jsme oba v pohodě.Laparku doporučil doktor až po prázdninách.
@karlos12 Kdyz se podari budu rada a kdyz ne tak me to posune zase nekam jinam a snad dobrym smerem. Tak to je voser ze jsi to propasla kvuli praci ale na druhou stranu mas za rok narok na 6 iui a ja ted celak jak dopadne 2 pokus a hold to letos budu jeste zkouset je to pohodicka oproti IVF takze hlavu vzhuru 😀
Holky, které za sebou máte IVF, měly jste PGS? Je to opravdu tak nutné, jak nám tvrdil doktor?
Kamaradky segrusa mela 3 IUI a na potreti to vysloooooo.....Uz je 22tt 🙂 Takzeeeee nebojtee....Ted sedim na gynde.Mela jsem par dni bolesti,tak mi to nedalo.
Zdarec holky 🙂
tak co je nového?
Teď jsem tak nějak neměla čas, chuť , náladu řešit děti.. Prozatím jsem pořešila práci, píchla jsem do vosího hnízda a teď se údajně jedná o mém zvýšení platu.. Tak trochu už nevěřím ničemu.. :-/
Mno a jinak v pondělí jsem byla na druhém IUI... A dle svých vlastních rad jsem se na vše zeptala... Takže utrogestan se má správně vysadit a kdyby se potvrdilo těhu, může se vrátit. A jinak při prvním Iui jsem měla dva vzorné folikuly.. Teď jen jeden... Navíc SG dopadl velmi špatně.. Doktorka mi oznámila, že se to vypadá špatně a doporučovala by nám zkumavku..
Jenže to si tak trochu ( vůbec) nedokážu představit.. Chjo... Jsem z toho trochu zdrblá...
Tak nějak vnitřně jsem se rozhodla, že to tentokrát vyjde, komunikuju s břichem a přemlouvám vajíčko, aby se u mě zabydlelo... Že když je všechno proti nám, tak to třeba vyjde, jako zákon schválnosti.. 😀
Takže za čtrnáct dní to se mnou asi zase pěkně zamává..
Právě se to ve mně mele, jak daleko jsem pro mimi ochotná zajít.. Jsme v jiné situaci.. Jakoby nás nic netlačí, už mám dceru.. Přála jsem si jen mít miminko s novým přítelem, moc jsme si to přáli.. Ale přemýšlím o osudu.. O tom, že třeba něco nějak prostě být nemá a člověk s tím nic nenadělá...
Přemýšlím, jestli bych neměla konzultovat naši situaci s jiným dr.. Vlastně krom krve a klasického utz mi žádné jiné vyšetření nedělali.. Co vám???
Příjde mi, že se vyvinul postup vhodný pro většinu a nezjišťuje se příčina problému, není to individuální..
@madalenas
U dr jesm se ptala i na clostylbegyt, mám ho už tak po sedmé, ale měla jsem mezi tím přestávku, tak jak dlouho ho můžu ještě brát.. Ona že tomu dáme ještě tak měsíc, dva.. Ale podle sg co nám teď vyšlo, tak to ani nevyjde.. Bo máme špatné výsledky..
Ale asi to ještě nechci vzdát.. Sice mi je po metforminu dost zle od žaludku a stavy po Ovetrillu mě trápí.. Připasadám si těhotně, když tomu věnuji pozornost, ale vím, že to je spíš chemické.. Ale pořád doufám...
Adopce je pro nás tabu, my chtěli vyloženě naše mimi.. Ale nemohu říct, že nikdy nedospěju do stavu, kdy budu chtít držet v náručí voňavý, malinky dáreček a bude jedno, jak jsem k němu přišla.. 😀 😀
My se nemáme finačně špatně, není to nějak skvělý, ale kdybychom chtěli, mohli bychom se dost uskromnit..
V součastnosti mi přítel předhazuje, že i s méně penězi bychom byli šťastnější..
Že mám prostě práci na nic.. A o moji dceru se stará víc můj přítel, než já.. To je asi hlavní příčina toho všeho..
Přemýšlím, že bych si vzala neschopenku, abych si odpočinula, jsem prostě unavená, vážně moc.. A třeba by mi to prospělo, orazit si od dřiny a stresu..
Takže tak...
Pokud myslíš, že jsi měla skončit v práci a sestěhovat e, proč to neuděláš teď??
A jak jsi dopadla u dr, nebo jdeš teď někdy? Bude IUI?
@gorgonaiv Ahoooooj s tou praci to je super....Jsem rada,ze se ti to snad pohne k lepsimu....No a jinak k IUI vsak si s malickym povidej a vzkaz mu,ze teta Hanka mu vzkazuje at se pekne chytne a nepusti !!!!!! Zadari se,musi...A i kdyby ne,obejmi ten svuj poklad co mas doma,ani nevis jake mas stesti,alespon jedno ditko mit 🙂

PRO POBAVENÍ
http://www.pronaladu.cz/kdo-setri-pribeh-o-krut...