icon

Jaký máte vztah s mužem po IVF (špatný spermiogram)?

biolage
17. lis 2015

Ahoj holky mam dvojcatka 21 měsíců po ivf kuli špatnému spermiogramu. Muže mam super až nějaké ty mouchy a s naprostou samozdrejmosti bsem postoupila to martitium kolem ovf protože ho miluji. A teď k jádru pudla.Od te doby tobje mezi nami spatne nej to celou dobu jde to ve vlnách,ale je to tak. Problém je ten ze když jsme se dozvedeli o tom jaké mame možnosti. Mít děti manžel začal strasne vyšilovat a já ačkoliv taky zničena ho držela. Tchyně se do mevtaky xkrat navezla jakej je on chudák a nikdo si neuvedomoval asi ze on ma sice problém ale já jdu na všechny ty zákroky.a muž se me samozřejmě nezastal a to ikdyž její blbe kecy narůstaly. A hlavně nikdy mi neřekl dekuji vazim si te ze jsi do toho šla a pro mě to je veliký problém. Nemohu se s tím smířit,že to vzal jako samozdrejmost a co je pro mě ještě horší je to ze vi jak me to trápí a jedine co řekne je že tenkrát moc něco říct nebo donyst kytku ale teď už to nezmění a já mu to prý furt vycitam. Ja mu nic neviciham a už vůbec ne to ze to neslo prirozene,ale vás od casu si postěžuji. Jak me mezi jeho nezájem atd ze jsem si myslela ze tim nas vztah ještě posilime a ze je to obráceně. Vidí jak me to ničí jedine co mi řekne je ze se otom nechce bavit.pripadam si podvedená myslím si ze aspon dekuji bych si zasloužila. Mystotoho je na mě nepříjemný.

Strana
z3
biolage
autor
17. lis 2015

Komentáře, že. Mám být řada že máme děti prosím. Nepište. Ráda jsem, ale nejsem jen matka mam i nějaké city jako manželka.....

luj_89
17. lis 2015

Jestli jsem to správně pochopila, už po IVF děti máte, ale zpětně si stěžuješ na mužovo chování před otěhotněním. V tom případě jste si ale o tom měli promluvit v době, kdy ten problm byl, ne až za 2 roky... Co od něho vlastně očekáváš, že udělá TEĎ?

biolage
autor
17. lis 2015

Jak si ho mam vážit za to ze něco takového bere jako samozřejmost o které se nemluví?

katerina_m
17. lis 2015

Ahoj,je mi líto,že máš takové trápení,ale myslím si,že pokud Ti "děkuju" neřekl 21 měsíců tak to už asi neřekne.Mám vyzkoušeno,že pokud na manžela tlačím, stěžuju si nebo vyčítám má to opačný účinek. Muž nikdy nepochopí čím sis prošla a navíc si myslím,že problém bude asi jinde.Možná to celé bere jinak,bere to jako osobní selhání a dost možná si říká k čemu tu jsem když nefunguju.Těžko říct, on ti to nejspíš nikdy neřekne.Pokud manžela miluješ tak to přejďi,bude to těžké,ale jsou horší věci.

biolage
autor
17. lis 2015

@luj_89 jde o to ze po odběru vajíček a vůbec potom všem mohl říct diky vážím si toho. Myslela jsem si, že si me za to bude ještě víc vážit a udělá aspon nějaké to gesto. Což nebylo a když se zmínil ze me to mrzi tak mu to prý vycitam. Na to mu řeknu že mu nevycitam, ze to neslo,ale ze mohl něco pozitivního na toto téma ke mě vyslat a zastat se před tchýni. Do toho problemu jsme byli ok a pak už jsem byla tehule a netusila jsem ze se bude chovat takto

anetka1701
17. lis 2015

Já si myslím, že situace pro něj musí být sama o sobě dost složitá "je málo chlap na to, aby počal děti". Že tvoje chování ho v tom mohlo ještě víc utvrdit a cítí se mizerně... Ono i kdyby řekl "děkuji", tak by se třeba cítil ještě hůř, třeba by to pro něj bylo ještě náročnější... Oni jsou ti mužští děsný egoisti, berou to špatně...

U nás je problém s početím na mojí straně a musim říct, že kdyby se o tom muž jakkoliv zmínil, že to nešlo/nejde kvůli mně, tak to asi beru pekelně špatně... Dělá jakoby nic, snáší moje nálady po hormonech a depky že to nejde a nezmíní se jediným slovem... Jsem za to ráda...

biolage
autor
17. lis 2015

@katerina_m naprosto jsi to vystihla a asi ve všem. Miluju ho a je to palicak. A o to spis me to drásá. Já mohla tohle vše a ještě ho utěšovala zatím co do me tchyně ještě rada slovně kopala a chudacek můj syn jak se asi musí cítit. Já jsem se citía já to nikoho nezajímalo. A dnes vy jak me to ničí ze já mu takhle vlastně řekla ze ho miluju a s nikým jiným deti nechci jen s nim a on? Nic. A když řeknu jal me to mrzi tak se na mě utrhuje a je ještě urazenej ze to vytahuju. Pro mě to je ponižující a proto to nemohu zkousnout. Vždy na nějaký cas zapomenu,ale zas se to necekane vynoří.jinak jsem spokojena,ale tohle me ničí. Sazela jsem na něj a on udělal úplný opak .....

marton
17. lis 2015

@anetka1701 tak nějak jsem to také chtěla napsat.Jo jistě jsou chlapi,kterým by nedělalo problém poděkovat,ale oni jsou fakt egoisti. A co si budeme povídat,neustále mu připomínat byť ne napřímo,že chyba byla u něj,to fakt chlapi nechtěj slyšet.

biolage
autor
17. lis 2015

@anetka1701 jenže proč by na tebe byl protivný nebo by se zmiňoval, když si ty nicis tělo. A on ne. Je to vždy problém obouch i tak jsem to brala a nemam ho za málo chlapa a to mu rikam vždy. A jestli málo. Chlap tak svým chováním že dek tomu neumi postavit. Ze mu je jedno ze se trapim dulehitejsi je aby se netrapil on. Vám držím palce a nikdy bych nekoukala na toho se zdravotním problémem spatne,ale já bych ho nenechala trápí a tenkrát už vůbec ne ze jsem se traila taky šlo stranou a teď bych taky chtěl nějaké pochopeni zas od něj otom je dle mého vztah... Doufám že. To dává smysl mam nervy v kýblu. Nechci byt ta co dává dává a dává občas chci i brat. Muze to znít sobecky,ale já to tak opravdu cítím a není v mých silách to změnit.

katerina_m
17. lis 2015

@biolage Já vím jak to myslíš,tak to ber tak,že tvoje největší odměna jsou vaše děti,oni ti všechno vynyhradí.Neotravuj si tím život,užívej si to,že se ti splnil sen.Je tu spoustu žen,které manžel podporuje a děti nemají.

anetka1701
17. lis 2015

@biolage tak se už tím IVF netrap :o) Je to dlouho, kluci na světě a zdraví... Jestli máte jinak prima vztah, tak si ho užívej a problém s chlapem dej k ledu... On to fakt můe brát ta, že sypeš sůl do rány, podle mně, sám v sobě, je z toho fakt špatnej - kor když to vědí i lidi z okolí, stydí se...

smallinka
17. lis 2015

No také musím přispět tím, že byť ráda, že máš krásné a zdravé děti a to rovnou dvě. I přes to, že byste je ani třeba nemuseli mít. Myslím si, že problém je v tom, že jste si to nenechali pro sebe a ví to tchýně.

biolage
autor
17. lis 2015

@katerina_m ano mas pravdu. Jsem boháč ze mam ty moje zlatíčka. Zarovem jsem z rodiny kde se nemohu na matku ani otce spolehnout a manžel byl do teto doby pravý opak. I proto me to tak drti. Chtěla bych byt pro někoho taky důležitá. Většinou to mam tak ze jsem ten kdo je ochoten dat víc. Jít na i vf a nechápu ze pouhe dík je takový problém ikdyž chapu ze to pro nej je také spatne,ale proč by mel byt tak nekompromisní urazeny a bezcitni. Nemyslím si ze je mu něco provedla naopak. Ale dekuji za vás cas je milebze si me někdo vyslechne moc dekuji

somalicats
17. lis 2015

@biolage A Tys děti nechtěla? Protože takhle to vypadá, že ses pro něj "obětovala", že on děti chtěl, a Ty sis huntovala tělo při IVF čistě a jen kvůli němu... Předpokládám, že to tak v reálu není, že jste spolu děti chtěli oba, ale prostě to nešlo a navíc "jeho chybou". Tím, že mu neustále vyčítáš, že dle Tebe neprojevuje dost vděčnosti, mu vlastně dáváš najevo, že jako chlap selhal a musí Ti být vděčný, a to se pak nedivím, že ho to štve. Jestli s tím máš až takový problém, tak si o tom popovídej někde s psychologem, jinak to prostě hoď za hlavu a přestaň se tím užírat.

katerina_m
17. lis 2015

@biolage nemáš za co pokud si budeš chtít někdy popovídat nebo si postěžovat tak napiš 🙂 .U nás je problém na mé straně a manžel mi taky zrovna moc oporou není,zajímá se,vyptává,ale sám od sebe o ničem nemluví.Proto jsem tady,tady mě spíš pochopí a poradí.

biolage
autor
17. lis 2015

@somalicats samozřejmě ze chtěla. Ale to přece neznamená že je samozřejmost ze jsem do ivf šla mam v okolí spoustu zen co mají problém a řekli ze sotoho nejdou, ze si nenechají kazit zdravý.... Já to brala jinak a u svého muže jsem horší než tyto zmiňované zeny...tak to proste nechápu.

smallinka
17. lis 2015

@biolage Promiň ale mě to přijde (podle toho co si píšeš) jako klasická situace, která se občas objeví i u nás. Chlap je v klidu, nic neřeší, nebo má svoje problémy např. v práci (raději mlčí aby tě tím nezatěžoval tak působí apaticky) a ženská najednou se chce pohádat, prostě něco řešit. Tak vytáhne něco co jí na manželovi vadí. Pokud to ale tak není a ty opravdu cítíš, že ti manžel dává málo, tak mu to musíš říct. To podle mě přejít nejde.

somalicats
17. lis 2015

@biolage No, většina chlapů je v tomhle směru "natvrdlých" a nemá cenu je předělávat, chlap se jako ženská prostě cítit nedokáže. Spíš naopak, pokud mu to budeš neustále vyčítat, tak časem budete mít skutečný problém. Pokud jste ty děti chtěli fakt hodně, tak jsi sama stála před volbou, jestli do IVF jít nebo ne - chtělas ty děti tolik, že jsi byla ochotná obětovat i svoje zdraví? Pokud ano, pak to bylo i Tvoje rozhodnutí a není moc fér to manželovi vyčítat, notabene skoro 2 roky po porodu.

biolage
autor
17. lis 2015

@smallinka spis varianta b. Bavime sevtreba jestli jsem spokojena a já popravde odpovím ano až na jednu věc jsem. Prossze když na to prijde rec tak to řeknu. Nechci tvrdit ze jsem na 100%spokojena když to tak není. Není nic horšího než nekpmunikace já otom mluví chci alevtady se to řešit nesmí taalvse jen zhadame bez konecnyho řešení... Já bych chtěla také klid.... ale lhát mu ze jsem spokojena neumím a nechci taky chci aby mi říkal vše popravdě. A kdyby mu bylo něco líto co se me zyce ugcite bych se necjovala jako on....

biolage
autor
17. lis 2015

@katerina_m držím moc palce. Ucrite vám to vyjde. A zítra ještě napisu nechci už byt mi napadna tim klafanim do mobilu

kacca11
17. lis 2015

No, pokud bychom s muzem chteli deti a neslo to prirozene, tak se domluvime, zda umele oplodneni podstoupime nebo ne. A domluvime se jako par, jako dva lide se shodnym cilem, jako dva lide, kterym zalezi na tom druhem. Tedy si nedovedu predstavit, ze bych po muzi chtela vdecnost za to, ze jsem cosi podstoupila kvuli jeho chybe nebo aby mi on vecne pripominal me nedostatky, pokud by to cele bylo mou chybou, tak by me asi svihlo. Ja si myslim, ze tohle je problem a reseni paru jako celku, ne jednoho a druheho. Zkus se na to podivat z druhe strany, jak by ses citila, kdyz by ti muz casto pripominal, ze jsi nebyla schopna normalne pocit dite? Bylo by ti to prijemne? Pokud jsi to cele vnimala jako obet, jako neco proti tve vuli, presvedceni, proc jsi do toho s muzem sla? Nechtela jsi spis najit jineho muze svych deti, se kterym bys tohle podstupovat nemusela?

elu
17. lis 2015

@biolage já myslím, že je to ješitonost, prostě "selhal" jako chlap a ty si to za něj vyřešila...je to pro něj bolestné, trapné a bavit se o tom mu zřejmě připomíná to, že mu to tam dole nefunguje jak ma....ja bych netlačila na pilu

biolage
autor
17. lis 2015

@somalicats ka mu to nevycitam,ale me zas nepřijde fer. Ze do toho jdu s takovou samozdrejmosti a pak mu nestojí ani za diky. Proste jsem mela představu jak bude nas vztah ještě silnější a mystotoho se zachoval jako hulvat ber to oslovení s rezervou nevím jak janak to nazvat jak kdyby me odvedl....

somalicats
17. lis 2015

@biolage No, ale na tom IVF jste se snad dohodli, ne? Nebo jeden z vás toho druhého nutil? Pokud jste se dohodli, tak byste si vlastně měli děkovat navzájem... To, že si ženská huntuje tělo dětma, na to nemusíš jít na IVF, na to Ti stačí i přirozené otěhotnění párkrát za sebou, do toho nějaké to mimoděložní - kdybych měla být vztahovačná, tak budu svému muži vyčítat, že souhlasil se sourozencem pro mladší dcerku, protože je mi opět zle, zase víc než u předchozích těhotenství, mám komplikace včetně oslabeného pánevního dna a budu se po tomhle třetím porodu, který mě čeká, dávat hodně dlouho do kupy. Ale na dalším dítěti jsme se dohodli, byla to naše společná volba, a bohužel je jaksi úděl ženy, že to těhotenství a vše okolo jaksi odskáče víc ona, chlapi sami od sebe rodit nezačnou.

smallinka
17. lis 2015

@biolage no mimochodem nevím jak špatný mel to spermio ale to bývají dost výkyvy a tvůj muž může být teď plodný. Zakopaný pes bude asi spíš vůbec celkově jaký máte vztah a ta komunikace je moc důležitá. Tam je potřeba mluvit spolu. ...přece v dobrém i ve zlém 🙂

smallinka
17. lis 2015

@biolage a pro chlapa to taky není nic moc jít několikrát dávat vzorek. Podle mě toho měl taky plný zuby. ...fakt nechápu že to řešite a teď. Spíš mě přijde možná problém v tom, že jste to řekli tchyni.

pety91
18. lis 2015

Nedělala bych z toho problém,tak dlouho po umělém oplodnění- tím myslím z obou stran 🙂 🙂

lejla29
18. lis 2015

@biolage Udělat za tím tlustou čáru a neřešit to a zbytečně se v tom nenípat. Pro mého manžela bylo zjištění špatného spermiogramu konec světa. Nechtěl o tom mluvit, měl pocit, že jako chlap selhal a opravdu to bylo tabu. A já to plně chápu. Určitě to nechce rozebírat, chlapy jsou hrdý a dusí to v sobě. Je raněná jejich největší síla. Stejně jako se nikdo nedokáže vžít do tvé situace, jaké to je projít si IVF, tak se nikdo nedokáže vžít do jeho situace, jaké to je být neplodný a každý to prožívá svým způsobem. Je fakt lepší to neřešit. Já si taky prošla několika IVF a nikdo to nechápal. Stejně jako já nechápala, že pro chlapa taky není jednoduché pod sílou tlaku udělat to do skleničky v den OPU, kdy na tom nejvíc záleží....Jsem ráda, že děti máme, že jsme si je vybojovali společně a víc bych to neřešila...Jsou taky chlapy, co s umělým nesouhlasí a nechtějí děti pak vůbec...

elvira
18. lis 2015

Chlapi prostě nejsou ženy - spoustu věcí vidí "po chlapsku" - to, co ty vnímáš, jako jistou oběť, zásah do organismu, nepříjemná vyšetření - to prostě bere jako součást vašeho procesu plození.
Mělas mu říct už tenkrát, že potřebuješ slyšet, že si tě váží, že je to pro tebe jistá oběť a ty potřebuješ vědět, že si to uvědomuje...
Chlap není telepat, aby některé věci vytušil.
Ovšem vzpomínat to skoro po dvou letech není fér a k ničemu to nevede.
Moje švagrová byla v podobné situaci jako ty - nakonec podstoupila jedno IVF s dárcem - švagr je neplodný, které nevyšlo a pak se švagr postavil na zadní a že nebude vychovávat cizí děcka, že žádné IVF nebude - dnes je jí 40, umělé odpískali a celkem dost jí to žere...

konidana
18. lis 2015

@biolage reaguji na tvoji větu: "Bavime sevtreba jestli jsem spokojena a já popravde odpovím ano až na jednu věc jsem. Protoze když na to prijde rec tak to řeknu. Nechci tvrdit ze jsem na 100%spokojena když to tak není. " -tak tohle je přesně ta chyba!. MM mi pořád dokola omílá jen moje nedostatky a mě to šíleně sráží a mám z toho akorát depky ☹ Když mu řeknu, ať už to neříká, že to vím, že to právě řekl 3x, tak opáčí, že to je pravda, a ta se má říkat. Naprosto kontraproduktivní!!!! Zkus to překousnout, nemluvit o tom. Když se někom 1000x říká, že je např. neschopný (líný, bordelář, nevděčný..... cokoli), on se jím pak snadno stane☹

Strana
z3