icon

Je sauna bezpečná na začátku těhotenství?

20. led 2026

Ahoj holky, tak 3 roky se snažíme o druhé dítě, už čekám na IVF (nikdy jsem zatím nepodstoupila), v pátek by mi měla dorazit MS a mám si začít pichat injekce. Dneska jsme chtěli jít s manželem do wellness, sauny, jakože poslední možnost na nějakou dobu. Je mi už pár dní divně, tak jsem si udělala test. A mám tam dvě čárky 🥹😯 tak jako hroznej strach, aby to vyšlo, protože se testuju brzo a taky proto, že jsem loni měla potrat. Jen si říkám, kdybych si ten test neudělala a šla do sauny, tak bych to asi mohla prodělat, co myslíte?

reeeza
20. led 2026

Těžko říct, jak by to dopadlo.

Ten strach a obavy znám, ale zkus si to, že jsi konečně těhotná, začít i užívat, být vděčná svému tělu i miminku, že si vás vybralo, radovat se.

Jako ano, první trimestr je buď a nebo a vlastně dokud se to mimi nenarodí, strach tam bude. Ale nedávrj mu tolik prostoru.

1pomnenka
20. led 2026

Já bych nešla, nestálo by mi to za to a ani bych si saunu neužila.

anonym_4d6242
20. led 2026

Ja jsem sice v tehotenstvi chodila vsude ale vzdy jsem otehotnela ani nevim jak. V tomto pripade bych to asi neriskovala. Kdyby se neco stalo budes si to dlouho vycitat a kdyz tam budes, stejne si to neuzijes.

levandule_k
20. led 2026

Saunu mám ráda, kdybych měla na testu dvě čárky, tak bych nešla. Nestálo by mi to za to. Sauna není vhodná v těhotenství, to neprospívá plodu, že ho přehřeješ.

suzanna123
20. led 2026

On toho ten plod přežije hodně, na druhou stranu některé věci mu to neulehčují. A ten začátek těhotenství je vždycky otázka, jestli se udrží a člověk se pak nechce bičovat tím, že něco podcenil.

jana_zofie
21. led 2026

Tak je sice pravda, ze Finky do sauny chodi i v tehotenstvi a co jsem v tehotenstvi, krom sauny, podnikala ja snad ani nechces vedet. ALE! Tohle je tvoje vybojovane tehotenstvi a to, ze by se nemelo nic stat, je to bud a nebo, a cokoli by se mohlo stat i bez toho... ti bude absolutne k prdu pokud se neco stane. Protoze ti to furt bude lezet v hlave "a co kdyz prece". Je to tvoje vysnene, vymodlene tehotenstvi. Pokud budes mit o cemkoli jakekoli pochyby, vzdycky musis zvazit, kdyby se neco (pravdepodobne nezavisle na tom stalo), jestli te to bude hlodat nebo by sis dovedla rict "to nebylo kvuli tomu". A pokud je odpovedi ta prvni moznost, nedelej to. Navic bys byla ve stresu a ten uz tomu opravdu skodi.

autor
21. led 2026

Díky holky, já bych samozřejmě do sauny nešla, vůbec mě nenapadlo, že by to mohlo po takové době a těsně před IVF vyjít, spíš si říkám, jaký jsem měla štěstí, nebo spíš jaká prozřetelnost mě přivedla k tomu udělat si test. Kdybych si ho neudělala, tak tam jdu. Každopádně 3. den po sobě pozitivní, snad to tentokrát vyjde. Děkuji všem za odpovědi