Je sauna bezpečná na začátku těhotenství?
Ahoj holky, tak 3 roky se snažíme o druhé dítě, už čekám na IVF (nikdy jsem zatím nepodstoupila), v pátek by mi měla dorazit MS a mám si začít pichat injekce. Dneska jsme chtěli jít s manželem do wellness, sauny, jakože poslední možnost na nějakou dobu. Je mi už pár dní divně, tak jsem si udělala test. A mám tam dvě čárky 🥹😯 tak jako hroznej strach, aby to vyšlo, protože se testuju brzo a taky proto, že jsem loni měla potrat. Jen si říkám, kdybych si ten test neudělala a šla do sauny, tak bych to asi mohla prodělat, co myslíte?
Já bych nešla, nestálo by mi to za to a ani bych si saunu neužila.
Ja jsem sice v tehotenstvi chodila vsude ale vzdy jsem otehotnela ani nevim jak. V tomto pripade bych to asi neriskovala. Kdyby se neco stalo budes si to dlouho vycitat a kdyz tam budes, stejne si to neuzijes.
Saunu mám ráda, kdybych měla na testu dvě čárky, tak bych nešla. Nestálo by mi to za to. Sauna není vhodná v těhotenství, to neprospívá plodu, že ho přehřeješ.
On toho ten plod přežije hodně, na druhou stranu některé věci mu to neulehčují. A ten začátek těhotenství je vždycky otázka, jestli se udrží a člověk se pak nechce bičovat tím, že něco podcenil.
Tak je sice pravda, ze Finky do sauny chodi i v tehotenstvi a co jsem v tehotenstvi, krom sauny, podnikala ja snad ani nechces vedet. ALE! Tohle je tvoje vybojovane tehotenstvi a to, ze by se nemelo nic stat, je to bud a nebo, a cokoli by se mohlo stat i bez toho... ti bude absolutne k prdu pokud se neco stane. Protoze ti to furt bude lezet v hlave "a co kdyz prece". Je to tvoje vysnene, vymodlene tehotenstvi. Pokud budes mit o cemkoli jakekoli pochyby, vzdycky musis zvazit, kdyby se neco (pravdepodobne nezavisle na tom stalo), jestli te to bude hlodat nebo by sis dovedla rict "to nebylo kvuli tomu". A pokud je odpovedi ta prvni moznost, nedelej to. Navic bys byla ve stresu a ten uz tomu opravdu skodi.
Díky holky, já bych samozřejmě do sauny nešla, vůbec mě nenapadlo, že by to mohlo po takové době a těsně před IVF vyjít, spíš si říkám, jaký jsem měla štěstí, nebo spíš jaká prozřetelnost mě přivedla k tomu udělat si test. Kdybych si ho neudělala, tak tam jdu. Každopádně 3. den po sobě pozitivní, snad to tentokrát vyjde. Děkuji všem za odpovědi

Těžko říct, jak by to dopadlo.
Ten strach a obavy znám, ale zkus si to, že jsi konečně těhotná, začít i užívat, být vděčná svému tělu i miminku, že si vás vybralo, radovat se.
Jako ano, první trimestr je buď a nebo a vlastně dokud se to mimi nenarodí, strach tam bude. Ale nedávrj mu tolik prostoru.