Je tu někdo po embryotransferu?
Ahoj holky, taky některá z vás čeká po ET ?
@pipi39 děkuji. Ja jsem si připlatila ultrazvuky navíc tak můžu přijít za 14 dní jinak až za měsíc a to se mi zdálo velmi dlouho. Za tu cenu 120 euro bych tam mohla chodit častěji
😀 říkám si že to už mě taky nevytrhne hlavně že budu v klidu a mit dobrý pocit že je vše v pořádku. Za tu dobu co člověk zaplatil už tohle není žádná částka.
@handous1 super, uzasna zprava😉 a gynekologa hned vymen.jako nechapu to .minuli tyden tam skoro nic nebylo a ted uz by tam byt 2,5cm prcek kdyz jsi udajne 9tt...
@adelinkkaa já to taky nechápu už se ho nechci ani na nic ptát protože je fakt divný. Dneska jsem na tu obrazovku neviděla a on říká že teda konecne to našel tak jsem uz fakt netrpělivě řekla a co teda je to v pořádku. On řekl vy jste ale tak strašně netrpělivá že i on potrebuje svuj čas. Fakt děs !
@fresijka tak te chapu . Sice mam ditko ale uz za pul roku plnolete a noveho pritele ktery jeste deti nema a moc chce. Je zdrav a ja ta starsi. Take jsem se po minulem zamlklem chtela rozejit at deti ma. Miluji ho ale take to porad resim. Nyni vylitano gen.imuno.hematol. a krome male poz.reakce na vajicko nic proste. Je to boj . Musime proste vydrzet verim ze se stesti unavi a sedne i na nas. Vim lehce se pise horsi to bude az ten verdikt padne. Ale jelikoz uz mam nejake zkus. Ocekavam neuspech bohuzel. Je to jak poprve. Podruhe to bylo jine a to se chytlo alespon. Ale ja uz mam utechu kterou jsem chtela mit jasnou nez pujdu na nyni posledni ket. Pokud se nezadari jdem si navisit hyposku a holt jdu napisledy na cele znovu. Bohuzel je mi uz 40tak si to musime hradit vse sami desny ale co vic v zivote je dulezite..... drz se vyplakej se ulev si. Dej se dohromady a pak se sem k nam vrat plna novych dil a nadejiii ju.....drzim palecky at je to co nejdrive....
@adelinkkaa ja nevěřím že jsem v 9 týdnu ale mám to v prukazce. 😒
@handous1 to je fakt divne.a nemuzes jit jinam na utz?
@handous1 divné je i to,ze tak dlouho hledal srdíčko, u me sotva přiložili sondu,tak ho měli. Nemá třeba špatnou kvalitu UTZ,ze by prostě blbe měřil? Tím pádem vše vyšlo víc nebo předtím min,protoze blbe beztak vidí a do toho horší stroj...vše je podle mě,jak má být a zbytečný stres si měla.
@evelinah děkuji za ty hezká slova a povzbuzení komentář. Ráda bych se už těšila z tehulkovani a ráda bych se už s přáteli podělila s tou úžasnou zprávou ale zatím nemůžu. Musím to říct někdy v práci ale pořád to odhaluji. Bojím se nejenom o tom mluvit ale i ze z toho tesit. Chtěla bych mít aspoň půlku za sebou. Musím se teď obrnět trpělivostí. 🙂
Ahoj holky. Našla jsem v jedné diskusi vyjádření genetičky přímo z jednoho CARu. Nedalo mi to a musím to sem dát 🙂
Holky, já se vám do toho trochu vložím, protože sem občas nahlédnu a je mi moc líto, jak bojujete, ale hlavně už se nemůžu dívat na to, jak špatně si ten boj vykládáte :think: Jsem genetička a pracuji v CAR, přímo vyšetřuji embrya před transfery a vím o čem to je… Je to o počtu pokusů… Žádné, že vám to není souzeno, je to nějaký trest a bůh ví co ještě… je to strašně jednoduché, příroda velmi často chybuje a i 5.den kultivace jsou embrya strašně často patologická = geneticky špatná… Chcete konkrétní čísla? Např… testovali jsme nedávno 4 ženy, dohromady 12 embryií a z toho jen 2 embrya byla zdravá!!! Chápete to? Vidíte jaká je šance? Vidíte, kolik to mohlo být ETů, KETů a 10 embryí by vždy dopadlo špatně… není to ani tak o věku či osudu, ale o statistice… pokud máte opakované neúspěchy, tak opravdu zkuste preimplantační diagnostiku (PGD nebo spíše PGS) a uvidíte, jak kvalitní embrya vlastně transferujete… držím moc palce…A.
Myslím, že to hodně vysvětluje - ty neúspěchy. Bez toho PGS embryjí do dalšího pokusu pokud KET v srpnu nevyjde nejdeme. Aji kdybysme si to měli zaplatit. Za to zklamání to stojí. Pak se k vám znova přidám. Všem vám moc držím palce. Šmíruju vás 🙂
@jennyy12 Ahoj, s PGD naprosto souhlasím, takhle stejně jak to píše mi to vysvětloval můj doktor v CAR, PGD jsme sice dělali protože musíme mít kolčičku ale i tak se tam testuje nějakých 6 - 10 abnormalit a na základě nich vyberou opravdu ty nejlepší embrya.... Přeju hodně štěstí!
@blanch2014 To je ale asi drahá sranda ne?? Na kolik to cca vyjde?
@fresijka Každý CAR má nastavené jiné podmínky, aby to bylo na pojištovnu zdarma a každý CAR má jiné ceny tohoto vyšetření pokud na to nárok na pojištovnu nemáš. Mě doktor řekl, že uděláme genetiku a podrobný spermiogram a pokud se najde nějaký problém, tak to budeme mít zdarma. Máme i vyšší věk. Musí tam být těch indikací víc. Pokud se žádný problém nenajde, tak každé embrijko stojí 8,000,- . Ted se bavím o té metodě PGS.
Holky dnes jsem skusila test bohuzel nic ☹ nechtela jsem testovat ale bylo to silnejsi nez ja jsem dnes 10den.
@doubravka62 mrzí mě to :'( mi už jen utrous brzdí MS.
@fresijka Nevím, protože kvůli té genetické zátěži to je skoro celé hrazeno pojišťovnou, takže doplatek jen 10000,-. Ale jak píše Jenny12 každý CAR má jiné podmínky. My jsme chodili do Gyn centra Ostrava.
@blanch2014 Díky za vysvětlení..určitě se na to budu informovat ;) vidiš, tohle nám v car nenabídl nikdo, že to existuje....dik moc
Zdravim. Vcera jsem byla na utz v car a bylo videt srdicko a to hned. Mela bych byt 6+1podle utz 5+6, stale trochu spinim. Pry to nevadi, snad bude vse v poradku. Uplne vsechny chapu, je to boj. Ja mela uz tolik zklamani, ze se ted bojim myslet pozitivne.
To snad neni mozne co se deje☹️Vcera mi duch krasne zesilil dnes je mene videt😰a delala jsem ten samy test
@martinek14 a dělala jsi ho z ranní moči? A nebyla moc zředěná, nepila jsi hodně?Se moc nedoporučuje testovat každý den,lepe ob den. Držím moc palce, aby zítra zesílil 😉

@handous1 výměn gynekologa!