icon

Je tu někdo po embryotransferu?

fonamor
27. lis 2015

Ahoj holky, taky některá z vás čeká po ET ?

lussinka88
1. pro 2016

@mandlicka25 ja chodim do ISCARe a max spokojenost (vic v sz). Pak je pry dobry jeste pronatal a tam konkretne doc. Mardesic (s IVF zacal jako prvni v CR). Ale cas od casu si na pronatal nekdo stezuje. Ale spis na ostatni doktory... pro me je to z ruky, tak jsem vyzkousela ten ISCARE a spokojenost. Tenkrat kdyz jsem volala treba do GEnnetu tak tam cekacka byla pres dva mesice, to me odradilo... znam lidi co jsou tam spokojeny a lidi co odesli. Musis si to asi vyzkouset a tam kde se budes citi nejlip do toho jit... kazdej je v tomhle jinej.

tetalucina
11. pro 2016

Ahoj holky, tak jsem musela vstrebat zazitek z hysteroskopie a celou tu dobu v Arlete:(dostala jsem k nim doporuceni a prvni navsteva byla fajn, ovsem ted jsem trosku v rozpacich...takze samotny zakrok jsem zvladla bez jakekoli oblbovacky byt jsem si jedne sestre o plyn rekla:(nerikam ze to bylo strasny,ale bolelo to dost, nastesti uz jsem tam nemela myom,ptz jeho odstranovani bych asi uz nevydrzela,tudiz me jen prohledli a proplachli.vsechno v poradku.testy na imuno take ok.proc se tedy emryjka aspon na chvilku nezakousli zustava doktorovi zahadou...mne je lito,ze se na nic neprislo v tom smyslu,ze nevim proc se to nezadarilo....no chvilku po zakroku jsme pockali na zpravu, kterou nam predala sestricka na recepci,coz by bylo v poho,kdyby nezacala rzebirat nasi situaci a varianty co a jak dal:(ja byla cela bolava a hotova,aleanzel nasr proc to s nami neresi dr v soukromi, takze si mame zavolat po novem roce jak jsme se rozmysleli...ale navrh jen darovana vajicka za 90tis:((to, ze mi dal na tri mesice nejake hnusne hormony na preleceni,abychom zkusili minimalku s mymi uz ani sestra nenavrhla, takze jsme sebrali zpravu, ja se slzama a manzel vztekly a nic neresime.....chapu,ze do center chodi pary s problemy,ale nechapu proc by v cekarne nebo na recepci nebo co to bylo meli vsichni znat muj konkretni problem:(((

tetalucina
11. pro 2016

Jo a jen se me dr ptal na zpusob transferu jestli byl vse ok, ptz proste udajne se me embryjko chytnout melo, i kdyz by pak nevydrzelo, ale % je sance vysoka,takze nerozumi proc se tak nestalo,kdyz mam uvnitr vsechno tak jak ma byt

handous1
11. pro 2016

@tetalucina ja man syna který se zadaril přirozeně a hned na poprvé to mi bylo o 10 let méně. Teď už skoro 6 let bojujeme o druhé z toho 3 roky v caru. U mě a manžela je vše v pořádku. Ja mam udělenou hystoroskopii, laperoskopii, geneticku , nějaké mutace..... nic se nenašlo. Máme už 5 ivf za sebou z toho jsem byla 2 - krát těhotná bohužel to skončilo revizí obě byla ZT . Doktor také kroutí hlavou a neví co s námi takže jeho názor zkoušet dál. Ja si už osobně myslím že jsou nekvalitní vajíčka a ja to sakra nahoda když zrovna to kvalitni se tam najde. Jsem z toho take zničená a unavená. Párkrát to ještě zkusíme a budu doufat že se zadari protože nic jineho nam stejně nezbývá. Pak jen teda ty darované vajíčka kde je větší šance otěhotnět ale to s manželem ještě neresime. Držím palce ať máš sílu bojovat dál a ať se brzy zadari.

tehulka1167
11. pro 2016

@mandlicka25 tak Já jezdila do prahy do Pronatalu. Jsou super.

vvercatkoo
11. pro 2016

@tetalucina ahojky, tak to mě mrzí a úplně ti rozumím. Jsme na tom podobně. My máme špatný spermiogram, ale doktor říkal, že dokážou vybrat. Už máme za sebou šest pokusů a žádná blastocyta a ani jednou na testě dvě čárky. Teď čekám na výsledky podrobnější imuno. Jinak máme za sebou genetiku, imunologii, hysteroskopii. Říkal, že zkusíme cizí spermie. Pokud dojdou do blastocyt, tak zamrazime a problem je ve spermich a bude vyřešen, ale pokud ne, tak jsou to spatne vajíčka. Mám malou reservu.

tetalucina
12. pro 2016

@handous1
@vvercatkoo ahoj holky,dekuju za podporu🙂genetiku mi dr nedelal, ptz pry neni nutna,kdyz mam syna z prvniho manzelstvi a je zdravy.laparo si muzu rozmyslet,ale taky neni duvod,kdyz ta hystero dopadla ok.manzel spermio ukazkovy, problem mam ja s minimem vajicek a nekvalitnich:((nicmene darovane se ve mne take neuchytilo, takze co ted...vzdavat to nechci, nechci a nedovedu si predstavit zivot bez mimi, adopci nechceme, manzel zadne dite nema a rad by,kdyz muze, ale kde vzit dalsi penizky...take z tech vsech hnusu co jsem zobala a zobu mi zacaly padat vlasy a tento rok me neuveritelne trapi zuby, coz jsem predtim nikdy nezazila:(...ale porad verim,ze to nejak dopadne a mimisek bude🙂jsem vdecna za kazdou pozitivni zpravu tady,kdyz to vyjde🙂)tak se holky drzte a ono se to musi povest i nam🙂pekny den

evikuuu
12. pro 2016

Ahoj holciny, ja se k vam opet pridavam. Mela jsem mit termin porodu v breznu. Stalo se neco hrozneho, stale to nemohu vydychat. Proste uz zase nejsme dva. Pokusim se opet o dalsi ivf, je to ma jedina berlicka co me drzi nad vodou. Bojim se, ze uz se mi to nepovede, ale az se dam do kupy, pokouset se budu dal. Drzim palce vsem

panbaf
12. pro 2016

@evikuuu ahoj, proboha co se stalo? V kolikatem tt? Moje sestrenka nedávno přišla o miminko na konci 5 měsíce a sestra nejlepšího kamaráda v 8 měsíci.. oboum je kolem 20 let takže by člověk čekal, že by mělo být vše ok.. Moc mě to mrzí!! Drž se!!

panbaf
12. pro 2016

@evikuuu tak už vím-psala si to tu před nějakou dobou..vůbec si nedovedu představit to peklo co to muselo být 😢 myslím na tebe!

georgina_
12. pro 2016

@evikuuu uf, tak to je rána, moc mě to mrzí, drž se, snad bude brzy lépe... ☹ posílám srdíčko jako alespoň drobnou útěchu...

georgina_
12. pro 2016

Zdravím vás, všechny spolubojovnice...já mám dnes 3.den zpoždění, ale test negativní...odpoledne mě bobolívaly "tetazóny", a teď po lehkém nákupu záda, tak už to asi přijde...no beru to tak, že si na Štědrý den budu moct dát aspoň bramborový salát, můj muž totiž umí dokonalý 🙂 Holky, držte se, mějte se alespoň v rámci možností fajn...papaaa

wiffina
13. pro 2016

@tetalucina
ahoj, teď nevim, jestli mám napsat, že jsem ráda že má z tohohle CARu někdo stejné pocity jako já. Už jsem si říkala, že si to namlouvám a že jsme si asi nějak nesedli. Všichni ho chválí, ale i mně přijde že má pan doktor k věcem takový vlažný prístup. Je jasné, že když něco opakuje stále dokola, tak už to bere jako rutinu, ale já jsem tam přeci poprvé. A to řešení věcí na recepci je poněkud divné a taky to že dost věcí řeší sestřičky, někdy bych radši řešila věci s ním. A hlavně nekonečné mi přijde to čekání po zákrocích, po hysteroskopii jsem asi hodinu čekala na sestru o které říkali, že mě přijde "propustit". Po samotném ET to čekání bylo nekonečné, pustili mě až po dvou a půl hodinách a co mě zamrzelo, byla jsem tam sama a nikoho nenapadlo za celou tu dobu na mě kouknout. Taky jsem doufala, že potom budu mluvit s doktorem, co mám dělat a jak, ale místo toho jsem dostala jen zprávu a léky a frčela jsem domů. Asi to vypadá, že si taky jen stěžuju, ale na to, že je to moje první IVF, tak jsem doufala, že se se mnou bude někdo bavit víc :(

tetalucina
14. pro 2016

@wiffina ahoj, neber to jako stezovani,ale ze si napsala svuj nazor a zkusenost😉bohuzel ne moc pozitivni, ale je to tak.hlavne at ti to dopadne a mimisek se zahnizdi;)z prvni schuzky s dr jsem ale nela pocit dobry, vypadalo to ze se snazi a zajima se, takze po vanocich se objednam a sanci jim dam, ptz proste mimi chci a rok uz jsem byla v caru jinem....tak se drz👍a dekuju za sdileni zkusenosti🙂

hanyas
14. pro 2016

Ahoj Děvčátka 🙂 Tak abych se i já podělila, dnes jsme byli v CARu pro rozpis léků. Na přelomu roku začínáme s hormonální přípravou na KET. Dnes jsme se konečně dostali zase k paní doktorce, se kterou jsme začínali, takže maximální spokojenost. Vtípky sem, vtípky tam, byla jedno velké ucho a vše trpělivě vysvětlila. Takže jsem si zase dobila baterky a za chvíli hurá do boje 🙂 Kdo je na tom podobně a chystá se na další kolo, tfuj, tfuj, tfuj, ať nám to vyjde! :-*

tetalucina
14. pro 2016

@hanyas ahooj, to mam radost🙂a drzim palecky👍co budes zobat za tabletky?

hanyas
14. pro 2016

@tetalucina zatím Estrofem, tak jsem zvědavá, co to se mnou udělá. Četla jsem vedlejší účinky a mám z toho trochu strach. Nemáš s ním zkušenost?

kolbena
14. pro 2016

@hanyas ahoj,nás snad čeká v lednu nebo únoru taky další kolo, Estrofem jsem brala teď cca 2,5měsíce a vše bylo ok, žádné vedlejší účinky jsem nepozorovala, není se čeho bát 🙂 a brala jsem ho 3x za den.

hanyas
14. pro 2016

@kolbena jeee, tak to jsi me potesila, ze jsi nic nepozorovala 😉 ja zacnu na jednom denne a nakonec budu mit taky 1-1-1. Potom pry kdyztak neco pridame. A ceka vas cele IVF nebo mate mrazacky?

kolbena
14. pro 2016

@hanyas máme ještě poslední zamražené embryjko, tak se na nás třeba zase usměje štěstí a chytne se..

hanyas
14. pro 2016

@kolbena budu drzet pesti! 🙂

kolbena
14. pro 2016

@hanyas i já tobě, pak písni, jak to všechno jde 🙂 ale za mě opravdu není třeba se toho Estrofemu obávat, brala jsem k němu ještě utrogestan 2-2-2, byla jsem po tom jen trochu víc unavená, ale žádná hrůza a hlavně ten ket vyšel, takže podle mě to byla dobrá kombinace a určitě do ní půjdu znovu

hanyas
14. pro 2016

@kolbena ja utros beru kazdy cyklus, aby mi vubec prisla MS. Takze ten neresim. Sice bych po nem prospala den, ale taky mi pomohl, i kdyz to nakonec nedopadlo. Jsem zvedava, jestli bude rok 2017 tim spravnym rokem pro nas snazilky... doufejme 🙂

handous1
15. pro 2016

Ahoj holky, ja v lednu take začínám nové kolo jen jdu do celého ivf. Tak budu doufat že 6-té ivf bude to poslední. Bohužel mrazacky nikdy nemám mám málo vajíček a ta kvalita už taky nic moc.

tehulka1167
15. pro 2016

@handous1 a není v tvým případe lepší už jít do darovaneho vajíčka?

hanyas
15. pro 2016

@handous1 koukám, že nás na leden bude víc. Aspoň se v tom nebudeme plácat samy 😉 akorát mě teda taky napadají darovaný vajíčka, pokud už jste zkoušeli tolikrát a nic...

handous1
15. pro 2016

@tehulka1167 @hanyas jasně že nad tim přemýšlím čím dal tím víc. S manželem jsme se domluvili že to vyzkoušíme ještě jednou, maximálně dvakrát a pak dost. Manžel věří že se to povede když jsem už dvakrát otehotnela a já právě že uz moc tomu nevěřím. Tak uvidíme třeba se zázraky dějí. 😊 Doktor nám řekl že když genetika a mutace jsou v pořádku že ať to ještě zkusíme s vlastníma ale samozřejmě rozhodnutí je na nás.

vvercatkoo
15. pro 2016

@handous1 ahoj, jsme na tom stejně, ja zacatkem ledna zacinam 7 pokus

handous1
15. pro 2016

@vvercatkoo přeji ti ať je to poslední pokus ,protože moc dobře vim jak je to vyčerpávající a psychicky náročné. Kde je u tebe problém jestli se můžu zeptat? Ty asi taky nemáš mrazacky že? Ach jo už by se mohlo zadarit po tom všem co už máme za sebou. Já jdu mezi svátky se domluvit k doktorovi na stimulaci.

vvercatkoo
15. pro 2016

@handous1 my šli do CARu se špatným spermogramem. Ale teď zjišťují, že asi problém v kvalitě vajíček. Mám jich málo a nikdy nám embriolozka nedošlo do stádia blastocyty. Teď doktor vymyslel, že vyzkoušíme cizí spermie s našima, ať zjistíme jestli je to ve vajíčkách a nebo spermiich

Strana