Je tu někdo po embryotransferu?
Ahoj holky, taky některá z vás čeká po ET ?
@pipi39 Tak to bude asi nějaká novinka, že po nepodařených Ket to platí, já měla nepovedných 5 pokusů a nikdo mi to nenabídl....Tak já nevím, vím, že holky který si to nechávali to stálo kolem 30ti tisíc....Je to mazec kolik za vše chtějí peněz ☹.
@tehulka1167 JJ právě to taky takhle vím.... @pipi39
@zuzanaxx Mě vždy říkali chovat se normálně, kromě námahy 😉 . Ty první tři dny jsem polehávala, ale pak jsem chodila normálně do práce, naštěstí jsem mohla, že nemám namáhavou práci, doma bych se zbláznila 😉 . Moc přeji, aby ti to vyšlo!!!!!!! 😉
@tehulka1167 pry po nezdarilich pokusech ano ale nevim zda je to presne tuto vysetreni jen se mi o tom zminila,kdyz mi oznamila tu spatnou zpravu. Po Velinonocich tam zajdu budu chtit ojednat na to imuno tak se ji zeptam konkretne jake je to vysetreni a napisi to sem.
@tehulka1167 @pipi39 @ pavlina1976 A není to tak, že jen některá centra mají smlouvy s pojišťovnami a hradí to PGD, pokud je k tomu indikace? Apoň toto mají na stránkách Heliosu. Když jsem uvažovala o tom, že bych jezdila do Brna (do Heliosu), tak tohle mě asi zaujalo nejvíc, že mají smlouvy se třemi pojišťovnami. Můj CAR to nedělá ☹ ale u mě by to znamenalo stejně si změnit pojišťovnu a to jde jen jednou za rok a já bych to bývala stejně nestihla, takže jsem to zatím nechala být.
Jy chodim do gennetu a hradi mi to pojistovna. A nebyl to zadny problem
Ach jo, tohle neskutečnej masakr, nejen, že člověk je na nervy, platí a platí, ale ještě ke všemu se musí pídit který cary a pojišťovny co hradí! To je hnus tohleto! Je to fakt nechutný 🙄 .
@pavlina1976 se priznam ze jsem nevedela, ze to jinde neplati. Nic mene, pokud jdete na pgd, testuji se jen ty co prezijou dlouhou kultivaci., pak se mesic ceka na vysledky. Poprve mi zbylo na pgd jen jedno embryo a to nevyhovelo. Ted mi zbyly dve a vyhovelo jen jedno a to mam v sobe, ale asi z toho nic nebude.
Nooo nevím co na to říct 🙂 Zapltat buh za asist. reprodukci. JInak na druhou stranu se za vším pídit a hlavně pěkně cvakat ☹
Tak já to opravdu myslela jako otázku 🙂 dál jsem se po tom nepídila, ale jen jsem pochopila - a to jen ze stránek toho Heliosu - že je třeba doporučení genetika a pak když centrum má smlouvu s konkrétní pojišťovnou, pak to pojišťovna uhradí. Můžu se ale mýlit. Nechci šířit paniku 😉
@klimca To myslím všeobecne celkově k těm CAR. 😒
@tehulka1167 Já vím a tak jsem to taky brala 😉 ach jo, člověk aby jen pořád něco lustroval ☹
Jojo genetik to musi doporucit, taky jsem kvulli tomu byla u genetika, no jak vidno ani pgd k uspechu nevedlo. A manza uz se zacina cukat na dalsi pokusy.
Prosim vas dievcence, mate niektora skusenosti so zvysenymi protilatkami proti tyreoglobulinu a tyreoperoxidaze?
dala som si spravit vysetrenie reprodukcnej imunologie, vysedky su ok, no zistili mi zvysene hodnoty na tieto dve polozky. Normalna hodnota je do 60 Ul/ml a ja som mala pri tyreoglobulinu 89 Ul/ml a pri tyreoperoxidaze 101Ul/ml. Obvodak ma posiela na opatovne vysetrenie o dva tyzdne.Dufam, ze to nie je moc vazne a ze to nebol dovod neuspesnych transferov a potratov :(
@lusinda77 To ještě přeci nevíš, že to nevyšlo ne? 😉 . Ještě máš čas 😉
@lusinda77 A můžu se zeptat, to se testuje na konkrétní věc? Věk je indikace? A proč nevyhovělo? Tak ale pak nechápu, že to se zdravým embryem nevyjde. Říká se, že snad 80% všech neúspěšných transferů (ať ET či KET) nebo i potratů, zamlklých těho je z toho důvodu, že embryo je geneticky špatné. TAk jsem si myslela, že když se udělá PDG a dá se zdravé embryo, tak to vyjít musí.
@smargarita no co ja vim tak je tech nemoci hrozne moc a pokud neni nejaka konkretni diagnoza rodinna tak vysetruji nejakou zakladni nejcastejsi skupinu vad a nebo konkretni a ji blizce podobne. Nejde otestovat uplne na vse. A rikali ze i kdyz je v poradku tak se muze proste z nezjistitelnych duvodu proste prestat vyvijet. Nekdy staci chytit nejakou virozu kterou nemusite na sobe pocitit ale v pocatecnim vyvoji pludku to muze mit fatalni nasledky. Proto treba varuji pred syrovim masem majonezama ,zle upravene vajicka ,zrajici syry a spoustu dalsich ryz. jidel.
@pipi39 Aha, děkuji za vysvětlení. Tak to asi nemá cenu testovat jen kvůli tomu, že jsem stará, když nic v rodině není. Já jen, jak se říká, že čím starší žena, tím víc mutací na vajíčku a i když už se oplodní vajíčko, tak se embryo nemusí vyvíjet nebo přestane se pak v děloze vyvíjet nebo se zjistí nějaká vrozená vada - např. Down. Zvažovala jsem tu PDG. Jo, mít dítě je fakt zázrak.
@smargarita ale jo vyplati se to urcite. Jen otestuji ty nejcastejsi vady ke jich asi 80coz je dost si myslim. Ale nedokazi uplne na vse. Tak se muze stat ze ani to nezaruci na sto pro dokonale bryjko. Ale vylouci tech asi 80nejcastejsich vad vis. Ale myslim ze je sance ze se predejde zbytecnemu ket kdyz bude spatne. Ircite polud to jde tak dej testovat. Eliminuje to alespon neco neboli vetsinu. Tamto uz jsou pak ojedinele pripady. Zvysuje to sanci na uspesnosti celeho procesu.
@smargarita omlouvam se za preklepy jsem tim znama mam nesikovne ruce 😊. Jeste jsem si vzpomnela na jeden nazor primare ze neni nejstastnejsi obdobi to jaro. Ohledne viru atd. Taky na tom neco muze byt. Proto i vseobecne se rodi min deti v zimnich mesicich. Neco na tom je. Ja sice mam zrovinka prosincovou dceru ale to mi bylo 22 to je taky jine. Ale statysticky je to horsi obdobi na porizovani miminka.
Tak u me 10 den a stale bilo. Tak asi nove kolo.

@pipi39 a mě to vyšetření doktor nabídl za tricet tisíc. Fakt to hradí pojištovna?