Je tu někdo po embryotransferu?
Ahoj holky, taky některá z vás čeká po ET ?
@mandlicka25 je to bráno jako osmej tt. A žádný rozdíl v tom není zda přirozené nebo ivf. 🙂
@mandlicka25 Nežehlit? Jééé, to bych mohla říct muži, jak by se tvářil, že od teďka bude žehlit on 🙂 Já teda klidový režim dodržuju, mně to nařídila doktorka, ale že bych jenom ležela v posteli, to ne. Běžné věci dělám normálně.
@tehulka1167 tak to dnes zacinam sesty, jupi! Takze fakt nenusim mit strach a vse delat normalne? Nejvetsi strach mam z ty my tekutiny v brise, doktor me pekne desi... zrusili jsme s manzelem zacatkem prazdnin 4 dny v Bruselu, tim letadlem jsem se fakt bala a kdyby neco, tak tady jsem hned v centru
@mandlicka25 no muj muz vycetl,ze by se vysavat a i vytirat nemelo,kvuli namaze spodniho bricha,takze od zacatku uz 4 mesic vysava a vytira on😀uz jsem si na to zvykla😀i kdyz obcas vysaju,kfyz je v praci na tajnasa,preci jenom,kdyz vidim jak vynechava vsechny rohy a vsechny skary,pod posteli,pod gaucem...vysaje proste jenom plochy😣
@mandlicka25 ja letela 9 den po transferu.. let vuuubec nevadi
@mandlicka25 no určíte nic netahej. Jinak jo,ale opatrne 🙂
@romik32 jeee posli ho k nam. Muz na me teda taky at nedelam frajerku a nedelam neco co by me a mimi mohlo ublizt.. ale ze bych mela zakazano zehlit a vysavat. to neeee. ale brala bych to haha..
holky tu dnes v UK prez 32 stupnu ja to nedavam. ted sem vytuhla pri otevrenym okne malej kouka telku a of zitra uz ma byt lip bleee
ja ty tepla nejak nedavam a to sem jinak milovnik horkych dnu
@luciebx kdyz na tohle je tolik nazoru! Ja ted cetla nejaky rozhovor z fyzioterapeutem a ten rikal striktne, ze prvni trimestr vubec, ze vadi zmena tlaku, ktera muze vest k potratu. Ja bych se zblaznila, kdyby po takove dobe k necemu doslo kvuli letadlu. Ja se doktora ani nepatala, protoze mi daval prednasku, jak musim na sebe davat pozor a odpocivat kvuli hyperstimulaku. Ja myslela, ze kdyz se mi to nejak extra uz nezhorsuje, ze to bude ok. Ale prej ted jak mimco a hladina hormonu bude rust, ze je riziko velke, kdyz uz se objevil tak brzy pri tak malych davkach hormonu. Tak nevim
@luciebx
A vedro mame bohuzel stejne a nejak to snad nema ani koncit! Ja s mym nizkym tlakem, ideal :D.
@romik32 to je borec 🙂
@mandlicka25 Já bych se teda v letadle spíš bála toho ozáření ... i když pokud nepoletíš dlouho, tak to třeba bude ok ...
@galatea_a rozhodli jsme se, ze nepoletime.
@mandlicka25 Jasně, cokoliv, po čem se budeš cítit ve větší pohodě, je lepší než se stresovat. Držím palce, ať všechno dobře dopadne 🙂
@mandlicka25 embryolozka vylozene rekla ze nevadi let. ze uz je to zavrtany takze to let nezmeni
@mandlicka25 jojo radsi byt v pohode nez stresovat
@luciebx Je, ale říkají, že to není tak nebezpečné. Třeba tady:
https://www.sujb.cz/aplikace/konference2/detail...
@mandlicka25 hele,tolik sme toho museli prozit,udelat,neudelat,aby sme se dockali,ze cokoliv,co by jen teoreticky to mimco ohrozilo je lepsi nedelat,nez si pak neco.vycitat 😉
@mandlicka25 mě doktorka říkala, že první trimestr je nejhorší
Sestra žije ve Skotsku. Když byla podruhé těhotná někde okolo 8 tt, letěla domů a tady za tři dny potratila. Pak nemohla asi 4roky otěhotnět (nakonec má další dvě děti). Ačkoliv je mnohem pravděpodobnější, že embryo prostě mělo genetickou vadu a potrat neměl s letem nic společného, fakt dlouho si to vyčítala. Takže bych taky nelítala, pokud to není nezbytně nutné.
ahoj holky.. mam uplne super den ... dnes sem mela jednu zkousku kterou sem udelala takze po materske budu mit novou praci a bude to nej..
jinak dojdu domu doma papir z nemocnice 20 tt utz mam na pondeli 7 srpna. hned ve stredu 9 srpna mam dalsi schuzku s midwife. no leti to leti.
JInak sem si chtela s kamoskou co je ve 21 tt koupit nejaky letni saty nebo tak neco a proste sme nic nesehnali ve vsem vypadali jak krecek v nocni kosili fakt.. haha.. az sme se nasmali. jinak sem si koupila podprsenky ve sleve bez kostic a vystuzeni pry lepsi na tvrobu mleka atak ze sem ve vystuzenych vse macka.. I kdyz v prvnim tehu sem o nicem takovym neslysela ale je to uz 7 let no.. doba se meni.

Holky, co znamená klidový režim po ET, jak se říká netahat těžké věci, tak to znamená kolik asi tak kil??? A co ohýbání, např. sbírání jahod na zahradě😉? A neuškodí dlouhé sezení, třeba i několik hodin, když to břicho je tak stlačené? Díky🙂!!! Ne, nejsem úplně blbá, jen v hlavě vrtají ti červíčci...,😉
@romik32 Děkuji🙂 tak to abych ty tašky šla převážit😎...ne, to ne, ale myslím, že to taky znáš, jaké ty pocity a myšlenky jsou. A je kolikrát těžké v tom klídku být, ikdyž se člověk snaží seč může...😕 A já, věk přes 40, 7. pokus, 200 tisíc pryč a dítě nikde...je těžké být 24 hodin denně v pohodě a dělat, že vlastně o vůbec nic nejde...ale myslím, že se mi to docela daří🙂 až teď v nějaké slabé chvilce ty potvůrky-myšlenky přišly😨 No, jdu si dát ty nasbírané jahody se šlehačkou a hned bude líp😍 Děkuji a přeji pohodové těhotenství❤!!!
Holky ja sem prave mamce a jejimu priteli koupila letenky na vanoce k nam do uk aby byli u nas jak budu rodit.. ja sem tak radaaaa.. juchuu
@romik32 Ano, je to určitě i o tom štěstí, já si ale nechci nějak stěžovat...asi to všechno tak z nějakého důvodu je...Jen jednou se povedlo, ale jedno dvojčátko jsem potratila v 5. týdnu a druhému přestalo srdíčko Tukat v 10. týdnu, stal se zázrak, dostala jsem dar❤❤...a pak jsem o obě mé lásečky přišla. Víš, já o sobě raději ani nic moc nemluvím, ono každému se to jeho neštěstí zdá jako to nejhorší...a kolikrát-kdo neprožil, častokrát neuvěří... Děkuji a i tobě hodně štěstí a zdravé miminko❤

@luciebx ted si me trochu uklidnila <3. Ja si nekde precetla, ze po et je nutny dokdrzovat klidny rezim. Nezvedat nic tezkyho, coz je jasny, ale potom treba nezehlit a nevysavat. Tak mam z toho blby pocit :(. Je pravda, ze mi tomu mimi temi leky a vsim jeste pomahame, takze by se snad teoreticky melo mit jeste lip, nez mimi bez ivf. Ale nerviky jsou previti...