icon

Kam na IVF: Motol, U Apolináře nebo Podolí?

haluskas
6. zář 2023
haluskas
autor
6. zář 2023

@haluskas Ahoj všem. Jsem trochu v prekérce. Je mi 33 a s manželem se snažíme o miminko, já mám velkou nadváhu (obezitu), snažím se dát kila dolů. Bohužel mi vyšla nízká hladina AMH a tak mě gynekoložka posílá na IVF kliniku. Tam mě pro obezitu nechtějí vzít, kvůli odebrání vajíček v narkóze. Doporučili mi nemocnici, kde mají případně anestizologicko/resuscitační oddělení. Na doporučení jsem Chtěla jsem jít do centra CUBE k paní doktorce Třešňové. Máte někdo zkušenost s některou z nemocnic? Díky moc

kahan11
6. zář 2023

@haluskas
Ahoj, já jsem chodila 3,5 roku k Apolináři a právě jsem přešla jinam a to konkrétně do ISCARE. A je to neskutečný rozdíl. Jsem po 3 cyklu IVF. Nikdy se u Apolináře neřešila příčina, proč nám to nevychází, sice máme jednoho mrazáčka, ale toho si budu vkládat v ISCARE. Tady mi udělali kompletní Imunologii (o tu jsem si žádala i u APO a nechtěli mi ji udělat, protože je moc drahá..) a z IMUNO mi vyšlo že mám vysoké NK buňky.. V ISCARE mě posílají na další vyšetření. Celkově mi příjde, že u APO střílejí naslepo.

Jinak mám taky velikou nadváhu + Pocs. Moje nová gynekoložka mi přímo doporučila ISCARE, že tam normálně pracují s ženami, které mají nadváhu. U Apolináře mi říkali 2 roky abych zhubla, dala jsem dolů 5 kg a ,,povolili´´ mi IVF. V ISCARE mi zatím nikdo nenadával kvůli váze.

Jinak v CUBU chtějí, aby ženy měly BMI maximálně 39. A tam jsem byla v únoru 2020 a tam mi něco vadilo, nedokážu to vysvětlit co přesně.., ale pořádně se cítím OK právě v ISCARE.

lenie82
19. zář 2023

@haluskas Já chodím o Ferticare k úžasnému doktorovi 🙂