icon

Kde najít neanonymního dárce spermatu pro umělé oplodnění?

zuzanasterovas
22. led 2025

Dobrý den.
Prosím pouze odpovědi na otázku, pokud možno. Veskerou energii jsem vložila do 10.letejo vztahu ,je mi 38 a chci ze vztahu odejít, nefunguje I přes veškeré mé snahy.
Jsem rozhodnutá pro ivf a chtěla bych si najít neanonymního dárce spermatu.

Otázku zní: Neznáte fajn muže, třeba ve svém okolí, který by do toho z různých důvodů šel?

Jsem finančně zajištěná a mám své zázemí . Jsem schopná se o dítě kvalitně postarat a poskytnout mu domov, lásku, výchovu..navíc dělám chůvu dětem různého věku.

Děkuji.

ksenicovalucie2023
23. led 2025

Proč si ho nenajdeš na internetu neseznamis se sním atd já to tak udělala a jsem za to ráda že jsem ho našla a nebyl by jenom jeden ale vybrala jsem ti toho komu jsem mohla věřit

1772
23. led 2025

Je to o vzájemné důvěřě, pravděpodobně chcete jen dárce spermatu a ne otce, který by měl zájem o dítě. A to není jistota nikdy, stejně jako dotyčný chlap nemusí věřit tomu, že se nebude finančně podílet na výživě matky a dítěte. Těžko někdo někoho takto doporučí, je to risk.

reeeza
23. led 2025

Nechcete ivf např Řecku? Dělají ho i single ženám.

V Evropě dělají ivf single ženám jen v některých státech. A jen v některých můžete použít tzv. ID released dárce. Což je dárce, který odkryje svoji identitu, případně si bude s prckem psát atp. bude- li o to stát.

V Řecku je IVF na perfektní úrovni, ceny jsou přijatelné oproti jiným státům, ivf je i pro singles a používají i ID released dárce. Před lety jsem to měla naplánováno, dokonce i konzultace na klinice, dárce vybraného atp...ale potkala jsem současného přítele ( se kterým mimochodem se už 4 roky snažíme o mimi)..

Spermie můžete objednat přes European SermBank. Pokud vyberete ID released dárce, nejen že v budoucnu bude moci mít nějaký kontakt s dítětem, ale víte i jak vypadá ( jsou tam kresby jejich obličeje), slyšíte jeho hlas na nahrávce při rozhovoru, můžete si i přečíst jeho dopis prckovi a hlavně, máte přístup k jeho medical reprtu i vidíte onemocnění v rodině 2 generace zpět 🙂

Za mě lepší, než si najít někoho v reálném životě, kdo si to pak rozmyslí, zažádá o otcovství a bude mi kafrat do výchovy atp. Navíc ani nebudete vědět genetickou zátěž, medical report, nic...

rosalindamelinda
23. led 2025

Wooow, ttj 😀 Doporučuji se nejdříve podívat na odstrašující příklad - úžasný dokument na Netflixu - Jeden otec, tisíc dětí (The Man with 1000 Kids) z roku 2024.
Nikdy nikdy nikdy by si ženy neměly shánět dárce spermatu na internetu!!! Proboha, pokud to musí být, tak opravdu jen na klinice, využít spermabanku apod.

moudivlacek
23. led 2025

@rosalindamelinda tak zrovna tento chlap dával/dává taky ofiko cestou, ale kecal ve smlouvách o počtu darování a daroval ve spermabankách po celém světě .... to, že se s ním domlouvaly ženský mimo, je věc jiná, to je vždy risk

@zuzanasterovas nicméně před nějakou dobou tu byla velice podobná diskuze, zkus dohledat

vla603
29. říj 2025

@zuzanasterovas moznosti jsou, je to o trpělivosti v hledání. Kontakty na spolehlivé muže.. ok, ale já bych si to doporučení prověřila. Může za tím být byznys nebo někdo, kdo si dělá zářezy na pažbě. Takže spíš bych si dělala postupně obrázek a on se někdo normální objeví. Myslím, že diskrétní a rozumní chlapi k dispozici jsou a nemusí vysedávat u baru