Kdo se chystá na IVF v říjnu-listopadu 2017?
Najde se tu některá z vás,která se chystá na své první IVF?
@veeev nam delali genetiku i imunologii jeste pred inseminaci. Udelaly se tyhle test pak jeste i postkoitalni test a hysteroskopie. Doktor to tak dela u vsech pacientek pred tim nez zacne neco delat. Aby se vedelo vse s cim je treba pocitat a aby vedel jestli je iui ci IVF nutne. Ta genetika sice trva tak 3 mesice ale je to dobra vec. Zjisti se zda je v poradku DNA a jake jsou pripadne dedicne choroby atp. U mne byly minule 3 zrale folikuly a nejake mensi a i to tak dopadlo ze byly 3 vajicka. Tak radsi pocitam s tim ze budou 2 a snad tam i budou. Kdyz bude vic tak jedine dobre a kdyz bude jeste min tak z toho budu asi vysilovat ale nic s tim nenadelam. Hlavne at uz je opu za mnou. Sice uz jdu pod narkozu po 3-ti ale jsou to nervy. Spis teda ze nemuzu kontrolovat sve reakce nez ze bych mela strach ze se neco stane.
Doktor nam taky rikal ze embryoglue je akorat tahani penez. Ale prave. Tonouci se stebla chyta. Jsem cetla ze jedna pani mela embryoglue 2x a jednou to nevyslo a jednou jo. Takze pokud se ma embryo uchytit tak se uchyti bez ohledu na embryoglue asi.
@danaet Tak nam delali jen hormonalni profil a klasiku vysetreni. Asi usoudili,ze neni nic dalsiho potreba...nebo nevim. Tak snad vedi,co delaji. Ja byla pod narkozou poprve,bylo to uplne v pohode,az jsem byla prekvapena. Ale od vecera jsem mela bolesti bricha asi 3 dny. Nemohla jsem ani spat. A do toho me od stimulace boli prsa,trochu natekla (cozje na tom to nejlepsi...ale asi vetsi nezustanou 😅). Uz je to trochu lepsi,ale porad je citim.
Taky si myslim,ale pokud to nevyjde po nekolikate,tak si tam objednam snad vse mozne,jen at zvysim sance 😂 Budu na sebe davat vic pozor,ale verim,ze pokud tam ma zustat,tak zustane a pokud ne...tak treba priste....
@sonisek Lasagne mnamka. Taky rada ctu. Ja mam nastesti hned za barakem vydejnu jednoho knihkupeckeho eshopu. Tak si sem tam neco objednam. Maji i knizky za supr ceny a kdyz si to vyzvednu tam tak doprava se neplati. Tak hned jak to maji skladem posilaji smsku a ja si tam pro to skaknu. Je to par kroku 🙂
tak o embryo glue jsem nikdy neslysela :D Kdyby manzel nemel tu genetiku, tak nas tam snad ani neposilaji...u nas to asi predtim nedelaji...mozna az kdyby to nevyslo?
@veeev prave. Ten klidovy rezim je asi spis jen na psychiku jakoze jsi udelala maximum. Pokud embryo neni Ok nebo sliznice tak se nechyti a nebo to pak nedopadne. Kdyz vezmu zeny ktere nemusi resit IVF a kolikrat ani nevi ze jsou tehotne a vyvadeji psi kusy tak klidovy rezim je fakt asi jen pro klid duse.
My to vse meli vypsane v papirech se souhlasem,ktery jsme museli podepsat. A tam bylo vse vypsane,co to je,co to dela a kolik za to...
zajimavy je, ze kdyz jsem otehotnela poprvy, tak jsem si z toho pomalu nic nedelala. Hlavne jsem mela praci, ze jsem 12h sedela na prdeli :D To byla pohoda. Ted to vidim a citim uplne jinak.
ja dostala dneska papiry k anestezii, tak na to musim juknout a vyplnit, podepsat..
@danaet Prave....taky si rikam. Vyhnu se zvedani tezsich veci a myti oken a tak (a zadny beh),ale jinak normal rezim. Hlavne zamestnavat hlavu necim jinym. S kamaradkou jsme planovaly dite stejne,abychom spolu vozily. Tri mesice a byla v tom (a to se ani nijak zvlast nesnazili)....malemu je uz rok a ctvrt a ja porad nic....Kazda jsme holt jina no...
jo nam taky rikali, ze kdyz si zvolime ICSi+AH+PK tak to vyjde jako balicek levneji :D :D :D
ja zacla na Konika chodit pred deviti lety a tenkrat jsme meli taky diskuzi s holkama, co se zacli snazit a tak...a jedna prave taky nemohla otehotnet, pak spousta problemu a vyslo jim snad az 4. IVF...maji dvojcata a letos sli do prvni 🙂
holky a chodi u vas i cizinci do centra? U nas pokazdy potkavam nejaky němčoury...
@sonisek taky jsem vcera dostala. Ale tak uz to sepisuju po treti takze akce na 2 minuty. Jeste jsem si minuly tyden musela vybehat potvrzeni na predoperacni vysetreti. Narkoza po 3-ti a lejstro chteli poprve. Jsem zadanku dostala minulou stredu tak jsem hned sla za obvodackou a naivne si myslela ze odejdu s papirem 😀. No ale nasledujici den jsem tam musela naklusat znovu na krev a moc a ekg a odpoledne jsem tam bezela opet pro vysledky a to potvrzeni.
no a ja tady premyslim, zda malej vydrzi doma pockat nez se vratime, nebo jestli se mam domluvit s nasima, at si ho na vikend vezmou...posledni dobou desne keca a vidim, jak se vratime z vykonu a on mi bude neustale neco vykladat a "otravovat"...asi bude lepsi mit doma sobotu odpol klidecek 🙂
U nas jsem cizince nevidela. Ale ja chodim do maleho centra a dojizdim tak asi 20 km. Mohla bych chodit i k nam do mesta bez dojizdeni. Ale prave ze vim ze doktor kam chodim ted si vse pekne hlida a posila na vsechna vysetreni hned jeste pred snazenim aby se neplytvaly pokusy a penize. A taky mam v okoli pary kterym pomohl tak dojizdim k nemu. U nas ve meste jsou 4 centra ale je to spis business. Tak se mi tam nechce hlasit. Sice muj doktor nema embryologickou labinu tak stejne spolupracuje s centrem u nas ve meste ale i tak. Verim mu. Vse dela on osobne az potom oplodneni vajicka a vyvoj embrya a vklad embrya je v tom nasem meste v centru se kterym spolupracuje.
Tak do Podoli chodi dost cizincu. I sestry jedou vse vyborne v anglictine. Ale vic je porad cechu 🙂
Jinak predoperacni vysetreni jsem musela donest hned na to prvni...krev,moc,ekg....musela jsem tam dvakrat,ale nastesti vse ok.

Jinak jsme se s pritelem ptali na na ten AH,to nam rekla,ze neni potreba a ze si to prave rozhoduje hlavne embryolog. Ale kdybychom na tom trvali,tak kdyz zaplatime,tak jo udelaji. A taky na to Embryo glue (pritel si delal srandu,ze to tam poradne prilepime a ono se to tam udrzi 😅),ale doktorka rikala,ze tomu moc neveri. Samozrejme,ze kdyz nekomu nevyslo uz nekolik cyklu,tak se priklani ke vsem moznym variantam,aby sance zvysili,ale vzhledem k tomu,ze to je nas prvni cyklus,tak rikala,ze by to nedavala. Jsem rada,ze nam necpou vsechno mozne,jen abychom platili..