Kdo se chystá na IVF v říjnu-listopadu 2017?
Najde se tu některá z vás,která se chystá na své první IVF?
@veeev no je to hodne zajimave. Urcite neni jednoduche vse dodrzet na 100%. Snazim se co to jde, na mne, mohla bych vic. Urcite tam bylo pro mne spousta noveho. Jde tam predevsim o to jakou stravu a styl zivota nastavit aby se zvysila kvalita a zdravi vajicek. A jsou tam rady co jist v ktere fazi cyklu plus i rady pro muze. Ale je to beh na delsi trat. Ta pani taky s velkymi obtizemi otehotnela po IVF a pak se zacinala o to vic zajimat a chodila na ruzne seminare a pak z toho vytvorila knihu na zaklade ziskanych znalosti i svych zkusenosti. A pak otehotnela prirozene i kdyz po vydarenem IVF ji doktori rekli ze uz dalsi dite nikdy mit nebude. Ale jak rikam ani mi se nedari podle toho jet na 100% a beru to jako podporu pri IVF. Kdyz by se zadarilo tak dalsi dite uz jedine diky uplnemu dodrzeni toho co je v ebooku bez IVF. Az se diky IVF zadari tak uz znovu do IVF nejdu. Je to pozirac energie a i casu a penez a kdo vi jak to ovlivni zdravi. Zivot se pri IVF smrskne na hlidani dni cyklu a na casovani injekci a tablet a na neustale kontroly u lekaru. Pak na vyslo to - nevyslo to. Pribuzni kteri vi cim prochazime tak to pak prozivaji a divaji se na vas s litosti a ti kteri to nevi tak koukaji skrz prsty ze v nasem veku nemame deti. Takze at se zadari aspon to jedno dite pomoci IVF a pak uz jen uzivat zivota ve 3 🙂
@veeev já si nemohu stěžovat na personál nebo tak, ale dle konzultace s primářem gynekologie jsem byla přehormonovaná a kvalita odebraných vajíček byla na hranici. Upřímně... mám za sebou 10KET a dle všech vyšetřeních jsme v pořádku. Tento poslední bojovník má za sebou genetiku a tak je jisté, že je v pořádku z 50% 🙂
Jo jo vsechny to zname. Skvele rady Neupinej se na to, Nesmis na to tolik myslet, Priste to vyjde apod. Je jasne ze se na to upinas kdyz klasicka metoda selhala. Je jasne ze na to myslis kdyz si tim prochazis a planujes dopodrobna cyklus. A je jasne ze bychom vsechny chtely vysledek hned a ne radu Priste to vyjde. Nerikam ze to nemuze pochopit ten kdo si tim neprosel. Pochopit to jiste muze, ale ve finale mu to bude jedno kdyz to nemusi zazivat. Nejlepsi byla ovsem veta od me matky ktera rekla Muzes byt rada ze mas takoveho manzela. Jiny by s tebou uz nebyl.
@danaet tak to znám ... doma mi zase říkala mamka- takových peněz, z toho by byla nejedna luxusní dovolená. Nebo ještě jeden špek - nejez ty hormony, je z toho rakovina. Tak to raději všude tutlám a sdílím jenom tady na koníkovi. Překvapivě u manžela v práci je více takových párů a kluci se o tom otevřeně baví.
@veeev ja u ET tusila hned ze to nevyslo. A u KET jsem si to zacala myslet az nejaky 6 den po transferu. Nemyslim cerne myslenky ale vnitrni pocit ze se embryo nechytlo. A bylo to tak. Kdyz jsem 9 ty den po transferu mela negativni test tak uz jsem to brala jako hotovou vec. Ale i tak negativni hcg v krvi mne na chvili rozhodilo. Po ET jsem netestovala a cekala jsem na krev (pro jistotu jsem nemela ani testy doma 😀 ). Ale ted snad budou lepsi podminky pokud ze mne neco zitra vydolujou 😀. Telo uz by snad mohlo poznat u 3 vkladu ze to neni vetrelec ale embryo 😀
@katkasn 😀 tak to je taky dobre. Ja se v rodine taky uz moc nesveruju pokud se vylozene nezeptaji. Manzel to taky probira v praci. Jeho kolegyne taky byla na IVF ale psychicky nezvladla stimulku a prerusila ji a stejnak v tom cyklu pak otehotnela jak byla uz nadopovana. Stryc mi taky rekl ze to jsou vyhozene penize a mame jit do adopce. Ale jemu se to mluvi kdyz vlastni deti ma uz velke a dalsi mit nechce.
@danaet tak tak ... jednou jsme se daly do boje a tak to nevzdáme. Já a ještě pár holek z minulé skupinky zůstalo, ale ostatní jsou už maminky. Opravdu se to lékařům daří a já si myslím, že to taky ještě jednou zvládnu. Nejlepší rady jsou od těch co se otřou o šulína a mimčo je tu. Nebo radilky co mi připomínají věk. 🙄. Taky jsem chtěla dítko dříve, ale když to asi nejde tak čas nezastavím.
@katkasn taky tak. Ditko jsem chtela v necelych 28 letech a je mi 35 a stale nic. Jo jo. Muj rozhovor s holkou co se ji zadarilo hned: Nemela bys uz myslet na dite, mas nejvyssi cas. Ja na to: Nejde to, mame s tim problemy a resime to pres doktory. A ona: Tak na to nemysli to pujde. Ja zase: Ti rikam ze nam to bez doktoru nepujde kvuli zdravotnim problemum. A zase jsem dostala prednasku ze az na to nebudu myslet tak to pujde. Ja jsem zprvu vsem rikala ze na dite je jeste cas. Ale po nejake dobe kdy mne vsichni pozorovali zda jsem nepribrala kvuli tehotenstvi a neustalem dotirani kdy uz jako, presla na to, ze rikam ze s tim mame problemy. Vetsine lidi je to trapne a prestanou se vyptavat a pozorovat kazde moje deko nebo nalady.
Holky,rady typu nemysli na to jsou fakt k prdu....a jak to ma asi clovek sakra udelat. Chtela bych videt zensky,ktery by se tak dlouho snazily a nemyslely by na to. Spis jde o to,aby z toho cloveku uplne nesvihlo a nezameril se jen na to delani deti....i kdyz i tohle je tezky 🙄

Ahoj holky, ráda bych se k vám přidala. Během listopadu jdu na KET. Mám za sebou 2.IVF včetně tohoto mrazáčku.