icon

Kdo se chystá na IVF v říjnu-listopadu 2017?

sonisek
20. zář 2017

Najde se tu některá z vás,která se chystá na své první IVF?

hribek
17. lis 2017

@veeev a to vam predtim imuno nedelali? ja myslela ze to sou standartni postupy pred ivf, udelat imuno a genetiku, bez toho si myslim ze je to jinak zbytecny promarneni toho pokusu 😲 Tak snad se neco najde co pujde vyresit. U nas prave je vsechno zdravotne v poradku tak je to naprd ze se vlastne nevi cim to je...

sonisek
autor
17. lis 2017

@veeev a to tě vezmou už teď na imuno? Mně právě říkali,že budou brát krev,stěry a spermio. A že musím být min 6 týdnů po stimulaci,abych byla "čistá". A stejně snad ty stěry se dělají v době ovulace,ovulační hlen se bere,a až tam půjdem,tak by mi ms měla nějak začínat,takže tam asi pak půjdu ještě znova cca za 10-14 dní,jak přijde ms. A že den předtím a v den ráno se najíst můžeme,něco zdravého,dietnejsiho,i den předem právě nejíst nic smazenyho,tucnyho...asi kvůli krvi. Tak dej pak vědět,jak to u vás probíhalo ;)

sonisek
autor
17. lis 2017

@hribek my měli třeba jen tu genetiku a imuno ne...tady to dělají až po prvním neúspěchu :(

sonisek
autor
17. lis 2017

A to jsem se taky dočetla v té chytré knizce,že jako se dělají někdy i takové stěry,že musíš být 2 hodiny po styku 😀 hahahahahahahaha aby viděli,co tam ty spermie dělají apod

linusha
17. lis 2017

@hribek mě třeba imuno dělali až po 2. neúspšném IVF a to jsem si ji doslova a do písmene vydupala. Protože dle primáře z min. centra to je zbytečné. A teda udělali ji jen mě, manželovi nic nebrali. Ale na nic se nepřišlo.

sonisek
autor
17. lis 2017

@linusha tak to se těžko ale pozná,jestli máš nějaký protilátky proti spermiím,ne?

linusha
17. lis 2017

@sonisek no jasně, nám teda ještě dělali hned ze začátku pct - to je test po sexu, kdy se zkoumá jak jsou spermie pohyblivé v hlenu za určitý čas. Osobně jsem od imunologie čekala že budou zkoumat i muže. Ale ve výsledcích jsou i protilátky proti spermiím, ovariu atd. a vše je negativní.

veeev
17. lis 2017

Nevim,v Podoli to asi nedelaji hned. Ja se neobjednavala sama na to imuno,ale volala tam primo doktorka,tak mozna proto jdeme tak brzo. Snad vedi,co delaji,protoze budu 1,5 mesice od ET. Ale jsem zvedava. Podle vysledku se pak bude rozhodovat co a jak dal. Ale jine vysetreni zatim v planu neni. Mam mit taky lehci snidani a mame byt 4 dny bez sexu. Vyseldjy pry ale az za tri tydny.

linusha
17. lis 2017

Ahoj holky, tak já dnes byla na kontrole v centru a stále je jedna strana slabší než ta druhá ale i tak bude odběr už v pondělí, předpokladá se že se odebere kolem 10ks 🙂

brrbrr
17. lis 2017

Ahoj holky,tak transfer je zamnou.Nic tragického to naštěstí nebylo,klasicky nepříjemné jako preventivní vyšetření na gyndě. Přes den mě pak pobolívalo břicho a hlava a dnes už je to ok 🙂

brrbrr
17. lis 2017

@sonisek Ahoj,příjde mi že já mám jiný postup IVF než většina ... Mám silné PCO, takže stimulace s krátkým protokolem, měla jsem 40-50 folikul ale podařilo se odebrat jen 29 folikul.A jelikož se rozbíhal hyperstimulační syndron,byl cyklus zastaven. Povedlo se oplodnit 18 vajíček. A ty se jako jednodenní zamrazili. Za dva měsíce byl 1.ket cyklus,rozmrazili 5embryi a z toho bohužel nedorostlo do 5.dne ani jedno.Takze byl cyklus ukončen. A teď po dalších 2měsicích zase ket cyklus,rozmrazili dalsich 5embryi a z toho 1super a druhé trochu zpožděné...no transfer byl ve čtvrtek 16.11. a teď čekám co a jak....a jinak máme teda ještě v mrazáku 8 jednodenních embryí 🙂

sonisek
autor
18. lis 2017

Ahojky,tak co nového tady? Já chodím do práce,teď je třeba každou ruku,nákupní centra pomalu praskají ve švech... 😝 A úplně jako volný den jsem měla ve středu A budu mít až příští sobotu 😂 mi jebne...tak aspoň mám myšlenky jinde... A za 14 dní bude u nás Krajčo,tak se tesiiiim... Možná jsem to už psala,kdyžtak sorry 😂

brambora28
19. lis 2017

Ahoj holky 🙂 Mám 14dni po laparoskopii, druhý třetí menzes, druhý den stimulace a za sebou a včera 14km - výšlap na Radhošť, jsme na prodloužený víkend v Beskydech.. V sobě jsem teda měla 3 Ibalginy a indometacinovy čípek - bez toho bych ani nevylezla z postele 🙂 Dnes už jedeme domů, ale aspoň jsem vypadla z toho nekonečného kolotoče 😉

sonisek
autor
19. lis 2017

@brambora28 jeeeee,tohle bych potřebovala 🙂 Já tu přemlouvám kluky,abychom po obědě šli alespoň kolem rybníků na prochajdu,než pojedu do práce. Ráno bylo hezky,pak se zatáhlo a cosi padalo...a teď je zas hezký 😎

antoaneta
19. lis 2017

Ahoj holky, chtěla bych se Vás zeptat a třeba se i k Vám přidat. Teď aktuálně stimuluji, mám krátký protokol (Envola, Synarel, Menopur), zítra jdu na další kontrolní odběry a ultrazvuk a předběžně středa čtvrtek to vypadá prý na odběr vajíček. A teď ta otázka. Od pátku večera jsem hrozně nastydlá. Teče mi z nosu, z očí, pšikám, zalíhají mi uši, cítím nosohltan. Děsím se že mi řeknou že se to musí odložit a všechna ta námaha, lítání po doktorech, užívání hormonů i peníze budou fuč. Jasně do středy, nebo čtvrtku můžu být už zase lepší, ale co když taky ne? Dopuji se vším, co jsem doma našla, ibalgin nastřídačku paralen, něco na cumlání, ale zatím žádná sláva. Ani nevím, jestli vůbec při té stimulaci tohle všechno můžu. Nevíte prosím?, nebo nemáte některá s tím zkušenosti? Myslíte že budu moct pokračovat a podstoupit pak tu narkózu? Můžou mě uspat? Děkuji moc za odpovědi.

crazy_girl3
19. lis 2017

Holky, kdy jste poprvé a následně testovali a jaké byli výsledky?

lili_2
19. lis 2017

@crazy_girl3 ahoj holky také se přidávám k tomuto dotazu. Jsem 6. den po ET může už být na trestu vidět duch? Zkoušel to někdo tak brzo a nebo jste opravdu čekali těch 14 dní?

crazy_girl3
19. lis 2017

@lili_2 ja jsem 4 dny po a začínám byt nervózní jak pes. A to jsem celou dobu byla prakticky v klidu

sonisek
autor
19. lis 2017

Holky,já testovala až 9.den...priste to zkusim až tak 12. Stejně jsem to měla negativní.

@antoaneta kamarádka byla na odběru a říkala,že tenkrát měla dost rýmu a že jí řekli,že to je tak krátká narkóza,že to prý nevadí...zkus si asi ale raději zavolat do centra ;)

crazy_girl3
19. lis 2017

@sonisek a 12 už pozitivní? Předtím ani dusika?

hribek
19. lis 2017

@antoaneta me se to tahlo takto 14dni pred odberem a jeste tyden po nez sem nachlazeni vylecila. V den odberu uz sem mela jen davivej kasel a rymu. Anesteziolozka sice trosku znejistela ale nakonec probehlo vse v poradku. Zkus to co nejvic vylezet ja brala coldrex a do nosu splichala kapky. At je lip a odber dopadne co nejlip

brrbrr
19. lis 2017

@crazy_girl3 Úplně tě chápu, já jsem dnes třetí den po transferu a přijde mi to už jak týden. Vůbec mi to neutíká.

sonisek
autor
19. lis 2017

@crazy_girl3 u mě žádný duch ani //...

crazy_girl3
19. lis 2017

@brrbrr vid? Do ted to bylo dobry, každý den jsme věděla, jak na tom embryjka jsou, ale ted nevis nic....hrůza. .Ať už je aspoň za týden fakt

sonisek
autor
19. lis 2017

Holky,nebojte to uteče.... čekání je nejhorší no

lili_2
20. lis 2017

Díky, za info tak já to zkusím až v sobotu, ale nevím jestli to do té doby vydržím. Přeci jen jsem napnutá jako kšandy. Je to moje první umělko, ale pořád se uklidňuji, že už jedno zlatíčko mám doma.

crazy_girl3
20. lis 2017

@lili_2 já to mám úplně stejně. První umělko, doma 4letého draka už, ale i tak si po těch letech snažení a tomhle doktorském maratonu a boji moc přeju, aby to vyšlo...Ale to každá z nás...tak snad...

veeev
20. lis 2017

@lili_2
@crazy_girl3 Holky, já bych testovala radši později. Myslím, že třeba šestý den je ještě brzo a mohly byste být zbytečně zklamané, protože by se nemuselo nic ukázat i kdyby to vyšlo 🙂 Počkejte, uteče to 🙂
Já testovala až 12. den, ale bohužel nic ... a ještě ten den jsem to dostala (taky první umělko) ☹

veeev
20. lis 2017

@brambora28 Krásně strávené volno...absolutní nádhera. Taky bych nejradši někam vyjela 😉

veeev
20. lis 2017

@antoaneta Ty jo, radši bych si zavolala do centra, tam ti poradí co a jak 🙂

Strana