Kdy vám v CAR řeknou, že nemáte šanci?
Máte někdo zkušenost s tím, že v CAR řekli, že pro vás šance není? Mám kamarádku po třetím neúspěšném IVF a trochu si řikám, že kdyby jí řekli, že to prostě nejde, byla by na tom psychicky lépe. 38 let, špatná vajíčka a vždy odebrali jen jedno, nic moc spermiogram.
V tomto věku už to s vlastními vajíčky bohužel lepší nebude. Ale nekvalitní vajíčka a nic moc spermio sice není žádná výhra, ale úplně bez šancí to není. Takže tento verdikt od doktora rozhodně neuslyší. Řeknu ze své zkušenosti...Být kamarádkou nevrážela bych zbytečně peníze do pokus/omyl šancí. Existuje možnost darovaného vajíčka nebo darovaného embrya. Bylo mi stejně jako kamarádce. 38. Když jsem po 18 IUI a 9 IVF rozhodla pro darované vajíčko. A vyšlo to na první dobrou ❤️ Všechny ty pokusy/omyly nás vyšly na skoro půl milionu a hroznou hromadu času a nervů. Přitom to bylo tak jednoduché.
Myslim ze principielne ti zadny CAR nerekne, ze nemas sanci, protoze jsi jejich platici klient a oni chteji vydelavat. Ne ze by vylozene lhali aby vytahli z lidi penize, ale reknou neco ve smyslu: Sance je mala/minimalni/miziva, ale muzeme zkusit postup xy. A je to pak na tobe, jestli to chces podstoupit i s tak malou pravdepodobnosti uspechu nebo ne…
Pokud maji spatna vajicka a spermie, urcite od doktoru zaznelo i neco jako “s darovanymi byste meli vetsi sanci”, jestli do toho jit nebo zkouset dal se svymi si zase musi vyhodnotit sami…
U nas bol problem v genetike. Este pred zaciatkom stimulacie sa nas pytali, ci chceme ist do toho s vlastnymi spermiami alebo s darovanymi (problem na muzovej strane, s velmi nizkou sancou na vlastne zdrave dieta). Rozhodli sme sa vyskusat najprv muzove spermie - po KET v 2.IVF mame zdrave dvojicky
Dle mého to určitě řeknou, můj bratr se svou ženou to tak v HK měli, ona je alergická na jeho spermie,proste je nemožné. Řekli jim že to prostě nepůjde,že mají možnost dárce, ale to odmítli
A myslíš, že o to ta kamarádka stojí?
Jsem věčný optimista a doufám, že i nám to někdy vyjde. A větu, že nám v CAR už nedokážou pomoci a nemá to cenu, slyšet asi nechci.
Mám za sebou 2 IUI, 5 IVF cyklů a nyní neúspěch po zavedení darovaného vajíčka, ale stále nějaká cesta před námi je a udělám vše, abych si v budoucnu nemusela vyčítat, že jsme mohli zkusit ještě tohle a tohle.....
@elojzka Od posledního pokusu bere antidepresiva, vyhýbá se rodině, protože jejich první otázka byla, kdy to zkusí znova. Ona je bohužel pesimista a do prvních pokusů šla s tím, že to stejně nevyjde. Nikdo jí nepomůžem, no 😔
To je smutné, to si spíše ubližuje. ☹
No nám po třech neúspěšných IVF řekli, ať zvážíme možnost darovaných vajíček.. Ale nikdy neřekli, že nemáme šanci nebo tak
Nám taky po čtyřech neúspěšných IVF řekli, že máme jít do darovaných vajíček. Tím nám nepřímo řekli, že moc šance už není. Problém byl v mých nekvalitních vajíčkách. Vyplnili jsme dotazník ohledně dárkyně a hned na to jsem otěhotněla přirozeně ❤️
Stane se opravdu i to, ze reknou ze z vlastnich vajicek bez sance a pak zena prijde tehotna prirozene, a reknou, ze i ve vede jsou vyjimky, odchylky.
Nevím jak v tomto případě, ale sestra byla naopak darovat. Řekli jí, že to nelze a bohužel nemůže mít děti z vlastních vajíček (velice špatná a málo?). Za mě si pojistili klienta do budoucna. Teď má s náhodnou známosti z diskotéky syna 😁

Neznam přímo od sebe , ale jednou jsem byla v čekárně a od mého doktora vyšla paní a brečela . Její partner čekal taky v čekárně . Říkala mu , že nemají šanci a nejlepší řešení je adopce . Co jí řekl , nebo co jí je netuším . Takže to doktoři říkají pokud tam nevidí ani minimální šanci .